2019. március 22., péntek

Gyorskeresés

Vitéz nagybányai Horthy Miklós: a legmegosztóbb magyar történelmi személy

Írta: | Kulcsszavak: Horthy . Miklós . vélemény . kormányzó

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Vitéz nagybányai Horthy Miklós (Kenderes, 1868. június 18. – Estoril, Portugália, 1957. február 9.) az Osztrák–Magyar Haditengerészet tengerésztisztje, 1909–1914 között Ferenc József szárnysegédje, ellentengernagyként a flotta utolsó főparancsnoka volt. Az uralkodó a világháború végén altengernaggyá léptette elő. Az első világháborút követő proletárdiktatúra összeomlása után megszilárdította az államhatalmat. 1920. március 1-jétől 1944. október 16-áig ő volt a Magyar Királyság kormányzója. Portugáliai emigrációban halt meg, 1957-ben. 1993. szeptember 4-én temették újra Kenderesen. Megítélése napjainkban is komoly vita tárgya.

Forrás: https://hu.wikipedia.org/wiki/Horthy_Miklós_(kormányzó)

Ezt a topicot azért hoztam létre, mert rengeteg fórumon, cikkben, újságban említik meg Horthy Miklós személyiségét, politikai döntéseit és úgy általában a Horthy-korszakot. Ennek ellenére nem sok minden derül ki a kormányzóról, mert a két legszélsőségesebb látószögből ítélik meg őt. Ezért kíváncsi vagyok, hogy itt mi az általános vélemény róla, mert biztos sokan tudnak érdekes dolgokkal szolgátatni a kormányzóval kapcsolatban.

A topikot folyamatosan figyelem, a legkisebb durva hozzászólás után is szelektáltatni fogom a moderátorokkal a topikot, majd ha nagyon elszabadulna a hangulat, törlöm a bejegyzést! Remélem érdekes véleményeket fogunk hallani, amik minden durvaságtól mentesek!

Hozzászólások

(#1) Aweriot


Aweriot
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Szerintem nem volt "rosszándékú", csak rosszkor volt nagyon rossz helyen. A kiugrási kísérletet pedig nincs olyan ember aki akkoriban sikerre vihette volna.

"War doesn't determine who's right - only who's left." Bertrand Russell

(#2) kentucky


kentucky
(őstag)

Rendkívül rossz politikai döntései végső soron 400.000 magyarországi lakos halálához vezetett.

[ Szerkesztve ]

(#3) vhw válasza kentucky (#2) üzenetére


vhw
(PH! addikt)

Vegul is milyen "jo" dontesek lehettek volna ott es akkor?

Lehetett volna a csehek utan egy magyar protektoratus is egy sajat Heydrich-kel, hogy aztan mondjuk mar '43-ban "felszabaditsanak" a szovjetek...
Lehet vitatkozni hogy jart volna jobban az orszag...

"Mi' csinálsz apa? Kapcsold ki a gépet!"

(#4) 8th válasza kentucky (#2) üzenetére


8th
(őstag)

Féligazság.

(#5) Aweriot válasza kentucky (#2) üzenetére


Aweriot
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem volt más lehetősége.

"War doesn't determine who's right - only who's left." Bertrand Russell

(#6) zolee5016


zolee5016
(őstag)

a legmegosztóbb magyar történelmi személy
talán mert a legmegosztóbb xx. századi időszakban, a legmegosztóbb politikai közegben,próbált helytállni..

Ha meghalsz,te nem tudod,hogy halott vagy,csak a környezetedben élők tudják..és nekik nagyon nehéz...namost ez a helyzet akkor is: ha hülye vagy---

(#7) lev258


lev258
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Érdekesség:
Nem tudom, hallottatok-e Derenk volt községről?
A település eredetileg azért volt nevezetes, mert a trianoni egyezmény után ők is a Magyarországhoz való tartozást választották.
Évekkel később Horthy úgy döntött, szeretne létrehozni egy vadászterületet az észak-északkeleti részen. Derenk község viszont "rossz helyen volt", így megkezdődött a kitelepítése. A lakosokat kárpótolták, nagy részük Borsod-Abaúj-Zemplén más részeire költözött.
Hogy ki és hogyan vélekedik a történetről, azt rátok bízom, próbáltam tényszerűen írni.

Ubuntu MATE 18.04, 2. szezonos amatőr chili termesztő

(#8) bambano


bambano
(Jómunkásember)

vakoknak, tájékozatlanoknak megosztó a személye, ez alatt azt értem, hogy csak azok gondolják, hogy vitára érdemes, akik nem ismerik. akik ismerik, azok számára egyértelműen egy sötét gazember.

igaz, hogy akadályozni próbálta a zsidók deportálását, de nem azért, hogy védje őket, hanem azért, mert saját maga akarta rabszolgaként felhasználni.

ráadásul ha igaz lenne az, amit időnként mondanak róla, hogy nem tudta, hogy deportálni viszik a zsidókat, akkor még hülye is, mint a faék.

ennek megfelelően teljesen felfoghatatlan ez a mostani kultusz körülötte, az, hogy szobrot állítanak egy ilyennek. a józan ész megáll, hogy egy koncentrációs tábor-vezetővel egy megítélés alá eső valakit szoborral díjaznak.

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

(#9) Vangelis


Vangelis
(PH! félisten)

(#10) fordfairlane


fordfairlane
(PH! kedvence)

Voltak hibás döntései, de messze nem volt olyan sátáni figura, mint amilyennek aztán a kádár éra próbálta beállítani. A #9-et pedig szerintem nyugodtan töröltesd, nem kell ide az ilyen mélysötét demagógia, még a ph házi demagógjától sem.

x gon' give it to ya

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.