2019. március 19., kedd

Gyorskeresés

Nyári tervek megvalósítása - na de hogyan!?

Írta: | Kulcsszavak: Nyári . szünet . tervek

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Rövid idő után újra jelentkezem, egy amolyan betekintés a szünetembe címmel. Mondjuk adhattam volna ezt a címet alapból, és akkor nem kellene magyarázni a mondandóm tárgyát több soron keresztül...na de most már mindegy.
Na szóval! Sikeresen vége van a 2015/16-ostanévnek. Most biztos sokatok visszaemlékszik az akkori időkre, amikor még a nyár neki is lelki és netalántán testi feltöltődés volt, nem pedig ugyanolyan időszak, mint az év többi része. Minden a legnagyobb rendben ment az egész évben, így az év vége nem volt nagyon megerőltető, igaz, a vizsgákra készülni kellett keményen (nem annyira keményen természetesen, mint egyetemen, de hát valahol el kell kezdeni). Így hát most itt ülök nyugodtan a gép előtt, és kezdek nekikezdeni a kitűzött teendőknek. Remélem tudtok segíteni néhány dologban!
Az első, és talán legfontosabb dolog az az idegen nyelvem szókincsbővítése. Angolt tanulok már elég rég óta, de nem mondanám, hogy minden szituációban a legszebben tudom kifejezni magam, de néha még a partner megértése is nehézséget jelent. A különböző nyelvtanok megvannak, csak hát ugye mint tudjuk, ez az egyetlen előnye a magyar oktatási rendszernek a más; külföldi országok nyelvtanításával szemben. Én úgy látom, túl kevés a különféle szituációs feladat, párbeszéd; amíg a különböző igeidők magyarázása már a könyökünkön jön ki. De nem is ez a lényeg, nem akarok beállni a mást hibáztatók sorába, hanem az, hogy valamit ki kellene találni valamit ennek a pótlására. Arra gondoltam első körben, hogy filmet fogok nézni. Csak azt nem tudom, hogy kezdjem. Magyarul angol felirattal, angolul magyar felirattal, angolul angol felirattal (ebbe nem látok nagy potenciált)? Szerintetek hogy lenne a leghatékonyabb?

Erre a kérdésre lenne jó igennel, vagyis yes-szel válaszolni

A második célkitűzésem az edzés. Nem írok fizikai paramétereket, de kb. úgy nézek ki, mint egy halálán lévő zsiráf. Na jó, annyira azért nem vagyok magas, de a testsúlyom szerény véleményem szerint akkor lenne tökéletes, ha 20 centiméterrel alacsonyabb lennék. Nem akarok gyors változást, csak egy kicsit kiegyensúlyozottabb napirendet. Első néhány hónapban szeretnék felszedni 10 kilogrammot, és azt úgy, hogy már alapból izom formájában lenne rajtam. Az izommal egyébként nincs gond, ami feljött eddig rám, az mind izomszerűség, csak nagyon kevés jön rám fel. Ezért többet akarok edzeni, egy meghatározott edzésrend alapján. Két, fejenként egy kilós súlyzó van kéznél, e felett nem szeretnék súlyokkal dolgozni, csak saját testsúllyal. Ha valakinek van tapasztalata ezzel kapcsolatban, az kérem segítsen, mert amiket láttam weboldalakat, azok ilyen általános dolgokat írnak, amit sokszor nem is értek.

Egy kis kedvcsináló...magamnak :D

Ezen kívül még van néhány dolog, de azok nem nagyon említésre méltóak, vagy inkább úgy mondanám, szeretném meghagyni magamnak.
Most hirtelen ennyi jutott eszembe, remélem a topikban el tudunk beszélni néhány dologról, ha bármi kérdésed van, tedd fel bátran!

Hozzászólások

(#1) TheLázs


TheLázs
(újonc)
LOGOUT blog

Szervusz :) A zsiráf kór nekem is megvan, én esélytelen, hogy hízzak. 15 éves korom óta jött fel 8 kb. , most 78 vagyok. 196 centihez...

Angolozni a TED-et ajánlom. Van jópár bullshit szöveg, de nagyon jól beszélnek, és körül is írják a dolgokat sokszor.

"Annyi mindenféléhez nem értek, hogy az már sokoldalúságnak számít” – Örkény István

(#2) attilasd válasza TheLázs (#1) üzenetére


attilasd
(őstag)

Remélem valamennyit azért csak fel lehet küzdeni, olyan nincs, hogy nem. :))
És hogy nézzem meg szerinted? Nármint milyen párosítással?

HP Elitebook 8470p & LG G Pad 8.3 & LG Optimus F6 & Xiaomi Mi Speakers

(#3) bLaCkDoGoNe válasza attilasd (#2) üzenetére


bLaCkDoGoNe
(PH! kedvence)

10 kiló tiszta izmot néhány hónap alatt saját testsúlyos edzéssel felépíteni elég merész vállalás. Biztosan van az az életkor és testalkat, ahol megfelelő táplálkozással akár sikerülhet is, de az inkább a kivétel.

Az edzés egyébként csak az egyik része a dolognak, a másik része a táplálkozás. Megfelelő táplálkozás nélkül edzhetsz bárhogyan és bármennyit, nem fogsz fejlődni. Első körben ennek olvasgass utána, jó alaposan.

[ Szerkesztve ]

"The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+] http://www.flickr.com/photos/blackdogone [+] 

(#4) ivana


ivana
(PH! addikt)

Magyarul angol felirattal Ez tuti hülyeség :U
angolul magyar felirattal Csak ha egyébként nem élvezed
angolul angol felirattal Ez a legjobb, vagy akár nélküle szinttől függ.
Olvasni is hasznos, főleg kindlen kezdetben, ott a szótár jót tesz...

fejenként egy kilós súlyzó van kéznél Férfi embernek értelmes súly 8kg körül kezdődik. A saját testsúlyos jó, de nem árt a súlyzós is. Ha lábra is akarsz erősödni arra meg bringa, lehetőleg egy kicsit hosszú egysebi, hogy ne csessze szét a térded de azért ne fogyasszon.

[ Szerkesztve ]

(#5) Jhonny06


Jhonny06
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Először angolul magyar felirattal, aztán angolul angol felirattal. Az angol tudásom (ami elég jó) elég nagy része innen ered. Persze ettől beszélni nem fogsz tudni, az megint egy más kérdés, de ugye a szövegértés is fontos. A magyar felirattal próbálj hamar felhagyni és inkább az angol feliratot erőltetni, még ha nem is érted. Szinkron + angol feliratnak semmi értelme, ezt hanyagold.

Niche parfümök szórófejes üvegben, különböző kiszerelésekben! Tom Ford, Creed, stb. https://bit.ly/2Tz8UbE

(#6) attilasd válasza bLaCkDoGoNe (#3) üzenetére


attilasd
(őstag)

Nem testépítő vagyok, nem 100% izomra gondoltam természetesen. 3-4 hónap alatt szerintem nem lehetetlen vállalkozás 10kg-ot felszedni, kb. 3kg/hónap.
Próbálok megfelelő étrendet összeállítani, csak mint írtam, még nem nagyon látom át a dolgokat.

ivana: kösz a segítséget angol ügyben. Egyébként rosszul írtam, két másfél kilós súlyzó van. De gyenge gerinc miatt maradnák inkább a saját testsúlyos megoldásnál.

HP Elitebook 8470p & LG G Pad 8.3 & LG Optimus F6 & Xiaomi Mi Speakers

(#7) attilasd válasza Jhonny06 (#5) üzenetére


attilasd
(őstag)

Köszönöm, sokat segítettél!

HP Elitebook 8470p & LG G Pad 8.3 & LG Optimus F6 & Xiaomi Mi Speakers

(#8) blackrulz válasza attilasd (#6) üzenetére


blackrulz
(PH! nagyúr)

ez 10 kiló izom... ;] zacskóban két perc alatt felszedhető... Egy normális kajával, teremben, korrekt edzéstervvel azt általában úgy hívják hogy egy jobb év ha magadon akarod tudni... De esetenként picit több .

A matekod szerint éves szinten így fel lehetne rántani mondjuk 30-40 kilót. Azt Swarci se hozta szerintem soha :D Az még akkor is szép teljesítmény lenne ha csak a fele zsír :D

Mi lenne a célod? Strandra jobban nézzél ki? Erősebb legyél? Kitartóbb?

[ Szerkesztve ]

Rohadtok egész nap a levegőn és labdáztok, vagy leültök a gép elé és csináltok valami értelmeset?

(#9) attilasd válasza blackrulz (#8) üzenetére


attilasd
(őstag)

Nyilván...de nem szeretnék porozni. :D
Az a célom, hogy ne úgy nézzek ki, mint egy Auswitzból megszökött ember, hanem mint egy enyhén alultáplált egyén. Azt én is tudom, hogy nehéz felszedni tíz kilót néhány hónap alatt, de továbbra is tartom, hogy nem lehetetlen.
A rövidtávfutáshoz tudnám hasonlítani a súlyfelszedést. A nyakamat teszem rá, hogy egy átlagember, aki előtte szinte semmi mozgást nem végzett (de semmi betegsége nincs, nincs elhízva stb.) miután lefutja az adott távot, az azt követő fél évben minimum annyit fejlődik, mint az azt követő egy évben, végig ugyanolyan intenzítású eddzéssel. Természetesen nem tudja ugynazt a javulást hozni ugyanolyan időintervallumban, mivel az azt jelentené, hogy az összes táv rekordideje 0mp lenne, és mint látjuk nem az.
Na most adott egy alultáplált, magas ember. Ha elkezd edzeni, jobban odafigyel a táplálkozására, akkor mi annyira elképzelhetetlen abban a +10 kilóban? Egy szóval sem mondom, hogy sikerülni fog, de próbálok mindent megtenni. Havi +2,5 kiló elsőre nem tűnik túlságosan soknak, de majd meglátjuk, első tippre nektek lesz igazatok.

[ Szerkesztve ]

HP Elitebook 8470p & LG G Pad 8.3 & LG Optimus F6 & Xiaomi Mi Speakers

(#10) blackrulz válasza attilasd (#9) üzenetére


blackrulz
(PH! nagyúr)

"Nyilván...de nem szeretnék porozni. :D"

Ezalatt a teljesen legális, csitrilliószor bevizsgált fehérjeporra gondolsz? Amihez képest egy párizsi az nukleáris katasztrófa ?:D Csak hogy kontextusba helyezzük :D

"de továbbra is tartom, hogy nem lehetetlen."

Zsírból se kis kihívás maradjunk annyiban :D

"akkor mi annyira elképzelhetetlen abban a +10 kilóban?"

Én is alultáplált, vékony, 2 méteres gyerek voltam. :D Meséljek ? 70 kiló körül indultam 100+-on volt a csúcs:D

" Egy szóval sem mondom, hogy sikerülni fog, de próbálok mindent megtenni."

Csak és kizárólag arra akartam rávilágítani, hogy a test építése bármilyen módszerrel közel olyan, mint a szellem építése az iskolapadban. Időt és energiát követel, ha valóban el is akarsz érni valami használhatót akkor pedig nagyfokú dedikáltság és akarat kell, vér és verejték. És itt most a használható alatt nem a "gyúrós" szintet mondom, mert az más tészta...

Az én tapasztalatom csak annyi, hogy nincs könnyebb út. "Porokkal" vagy nélküle minden gramm izom iszonyatos erőfeszítés az edzésen és azon kívül is. Lehet próbálkozni, de ez kb olyan mintha angolul akarnál megtanulni próbálkozva. Lehet, de az évtizedes folyamat. Vagy leülsz, felcsapod a szakirodalmat, megérted a nyelvtant, megtanulod az igeidőket, magolod a szavakat, és belátható időn belül van egy nyelvvizsgád...

Engem félévkor vágott meg az angoltanárom gimiben mert "laza" gyerek voltam, odatettem magam, év végén simán átmentem, a nyáron ledobtam röhögve egy közép c-t és be se kellett járnom utána. Viszont buszon zsebben voltak a szókártyák -egyik oldal angol másik magyar-, rengeteg tesztkönyvön rágtam át magam és mocsok sok meló volt benne. Mondjuk ebben segített sokat hogy utáltam a tanárt, az edzésben meg a szerelmi csalódás :D

Szerintem inkább csináld ezt is rendesen, és ne próbálkozz, abból csak a baj van mindig :D

[ Szerkesztve ]

Rohadtok egész nap a levegőn és labdáztok, vagy leültök a gép elé és csináltok valami értelmeset?

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.