2019. július 16., kedd

Gyorskeresés

Exkluzív 2,5”-es külső ház, Raid funkcióval

Írta: | Kulcsszavak: külső ház . Raid . Raidsonic . ICY Box . USB 3.1

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Az ICY-Box IB-RD2253-U31 külső ház 2 db 2,5”-os eszközt fogad, melyet 4 üzemmódban használhatunk USB 3.1-es csatlakozással. Támogatja a RAID0 és RAID1 tömböket, SATA I/II/III 6GBit/s kompatibilitás, Plug & Play és Hot Swap funkció, windows 7 vagy újabb, valamint MAC OSX 10.5 vagy újabb operációsrendszer szükséges. A gyártó akár 780MB/s adatátviteli sebességet is ígér, RAID0 esetén. Méretei 132x92x32mm súlya üresen 178gramm.

A doboz tartalma:

- ICY-BOX ház
- Hálózati adapter
- USB 3.1-es kábel (B to A)
- Csavarhúzó, 8 db csavar 2 eszköz rögzítéséhez
- Leírás, magyar nyelvű is vanJó minőségű ,de helyenként nagyon rövid lehet...

A töltő USB 2.0-nál szükséges lehet.

Miután kivettem a csomagolásból a keretet és körbeforgattam feltűnt, hogy nincs illesztés, csavarozás vagy hegesztés. A ház, egy darab 3 mm vastagságú alumínium profilból van, így nem csoda hogy szobahőmérsékleten is hűs tapintású. A ház alján 4 db rezgéselnyelő gumitalp található. A fekete szín, és a natúr élek exkluzív megjelenést Kölcsönöznek az eszköznek.


Elég tetszetős…


Jó tapadást nyújtanak a kis talpak

- Két darab, szintbe süllyesztett csavar kicsavarása után, melyet a mellékelt csavarhúzóval könnyedén elvégezhetünk, (az eszközben lévő összes csavarral együtt) kijön a belső keret melyen az elektronika (ASMedia ASM 1352R vezérlő) és a SATA csatlakozók kaptak helyet. A belső szerkezet műanyag, elől méhsejt rácsos szellőző nyílás van melyen 3 Led kapott helyett, 1 piros, a tápellátás, valamint 2 kék Led, mely a lemezek aktivitását, és esetleges hibáját hívatottak jelezni.

Hátul található 2 DIP kapcsoló, ezekkel választhatunk üzemmódot, melyet funkcióváltás után a reset gomb 5 másodperces nyomva tartásával hagyunk jóvá. USB 3.1 B-Type csatlakozó; 5V-os külső tápcsatlakozó, 2db SSD esetén nem volt rá szükség, valamint a ki-be kapcsoló.

A két lemez között elegendő helyet hagytak a szellőzésre. A 2,5”-os eszközöket könnyedén csatlakoztathatjuk fel vagy le a SATA portokra, amelyeket oldalanként 2-2 csavarral rögzíthetünk, amit a gyártó mellékel.

Üzemmódok:

SINGLE: A két lemezt külön-külön használhatjuk

RAID0: A két lemezt egy kötetként kezeli, méretük összeadódik. Írás-olvasás párhuzamosan történik, gyorsabb működést eredményez

RAID1: Egy kötetet látunk, a második lemezre minden felkerül, amit az elsőre írunk, meghibásodás esetén, a lemez cseréje után, automatán helyreáll az új kötet.

LARGE: A két lemezt egynek látjuk, méretük összeadódik

Raid kötetekről bővebben: https://hu.wikipedia.org/wiki/RAID

Grátisz

Ahogy kivettem a dobozából a tokot egyből meggyőzött hogy színvonalas termékről van szó.Ezt az érzést nem csökkentette a promóciós ajándék, melyet a teszt darab mellé kaptam az Icy-Box Magyarország-tól. Gyönyörű bőr/bőrhatású kemény tok, mely magán viseli a gyártó lógóját, belül plüss bélés, melyben egy 2in1 valódi karbonból készült toll fekszik.
A toll egyik vége alkalmas érintőképernyős eszközök vezérlésére, és bármennyire is hihetetlen a másik fele írásra alkalmas…tintával…papírra :)

Összegzés:

A külső ház funkcionalitásban, minőségében, és megjelenésében is kiváló. Számos esetben lehet praktikus választás, adatmentésre, gyors média és adatátvitelre, exkluzív megjelenése miatt akár az otthoni szórakoztató központ szerves része is lehet. Az eszközt 64 bit-es Windows 7 alatt teszteltem, az üzemmód váltás nagyon gördülékeny volt, külső drivert nem igényelt. Negatívumként a rövid USB kábelt jegyezném meg, és a RAID üzemmód kapcsolójánál, a fenti résznél is hagyhattak volna helyet, a könnyebb állíthatóság miatt. Esetleg egy szebb doboz dukálna neki, hogy a csomagolás jobban összhangba kerüljön a benne lévő termékkel

A tesztben szereplő 2 db ORIGIN 512GB-os SSD-t, az ORIGIN Storage biztosított részemre, köszönet érte. Méréseket azért nem osztok meg, mert mindenki olyan merevlemezzel, vagy SSD-vel használja, amilyennel szeretné, így ezek irrelevánsak. A gyártó akár 780 MB/s folyamatos írást is ígér.
(Saját teszten 800 MB/s feletti olvasás és 750 MB/s körüli írást mértem CrystalDiskMark-al)

Az ICY-Box IB-RD2253-U31 külsőházat az Icy-Box Magyarország biztosította számomra. Köszönöm a lehetőséget.

Gyártói honlap

A teljes galéria itt megtekinthető

Köszönöm, hogy elolvastad! Ha tetszett a cikk, kövess ITT a Facebook oldalamon

Hozzászólások

(#1) FID


FID
(PH! addikt)

Grat nagyon jól összeraktad!

Youtube: Casemod FID Facebook: Casemod FID

(#2) Atke válasza FID (#1) üzenetére


Atke
(senior tag)

:R

/// KÁBELFÉSŰ /// Kábelharisnya /// Egyedi kábelek készítés ///

(#3) kopi120


kopi120
(tag)

Az ipon-on irták, hogy 14e körül várható az árazása, tudni valami pontosat? Illetve ha non-stop a gépen van külső táppal lekapcsolja magát ha nincs használatban?
Milyen particiót használ? Ha bekakál a tok közvetlenül a gépre dugva elérhető e a hdd tartalma, win/osx?

[ Szerkesztve ]

(#4) Atke válasza kopi120 (#3) üzenetére


Atke
(senior tag)

Sajnos nem tudok semmi pontosat mondani, én nem foglalkozom forgalmazással. Egyenlőre nem láttam még itthoni üzletek kínálatában, de a külföldi árak alapján "ott" körül lesz az ára,nyilván árfolyamfüggő. Az hogy lekapcsolja-e Windows beállítás kérdése. Hogy érted hogy milyen partíciót használ? Ha nem RAID0 tömbe volt használva, akkor igen, esetleg LARGE módban lehet kérdéses ez még,hogy az alaplapi SATA vezérlők lekezelik-e. Elképzelhető hogy RAID0 kötetként is rárakható az alaplapra....Ezeket nem próbáltam
Win/OSX? Mi a kérdés?

[ Szerkesztve ]

/// KÁBELFÉSŰ /// Kábelharisnya /// Egyedi kábelek készítés ///

(#5) kopi120 válasza Atke (#4) üzenetére


kopi120
(tag)

A lekapcsolást ugy értem, hogy van olyan külső tok amibe ha be van kapcsolva nem áll le a hdd. Ugy, hogy mondjuk gépre rá sincs dugva. A win/osx kérdés pedig közbe rájöttem hülyeség mert attól függ milyen particiot teszel rá, kicsit összekevertem a nasos elképzeléssel.

[ Szerkesztve ]

(#6) Boborjan76


Boborjan76
(újonc)

Pont ezt a készüléket használom. Két 1T SSD-vel RAID 1-ben.Az lehetséges, hogy olvasásánál csak az egyik meghajtóról olvas, azaz csak az 1-es számú meghajtó LED-je villog? Írásnál természetesen minkét LED egyszerre villog (tükrözés).

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.