2019. május 23., csütörtök

Gyorskeresés

Győr belvárosának fejlesztése (ötletelés)

Írta: | Kulcsszavak: Győr . városfejlesztés

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Sziasztok!

Egy sulis projektmunkához várnék ötleteket, melynek lényege, hogy javaslatot tegyünk Győr belvárosának fejlesztésére.

Ezért ha van néhány perced és szívesen válaszolnál, a következő kérdéseknek, azt örömmel fogadom és köszönöm! :)

1. Kérlek írjatok min. 2 gondolatot, hogy szerintetek milyennek kellene Győr belvárosának lenni, milyennek szeretnétek?

2. Mi az ami nagyon hiányzik, máshogyan csinálnátok?

Hozzászólások

(#1) tboldi


tboldi
(PH! addikt)

Üdv!

Nekem csak egy dolog jut eszembe, amin azonnal változtatnék: az utak állapota. Mosonmagyaróvári vagyok, de napi szinten járok Győrbe. Igyekszem kiismerni a kerülőutakat, hogy merre nem "fáj", de inkább kevesebb, mint több sikerrel. :D

(#2) ∂яσнυη válasza tboldi (#1) üzenetére


∂яσнυη
(senior tag)
LOGOUT blog

Köszi az ötletet. Beleírom a dokumentációba.

https://hsreplay.net/ref/GPnWDy

(#3) ∂яσнυη


∂яσнυη
(senior tag)
LOGOUT blog

Olyan emberek válaszát is szívesen fogadom, akik nem győriek, de voltak már korábban Győrben.

https://hsreplay.net/ref/GPnWDy

(#4) lsebestyen


lsebestyen
(PH! addikt)

A logikátlan kerékpárutak megreformálása, újra gondolása. Nehéz, mert nagyon kinőtte már magát a város. Szomorú, hogy Budapesten jobban érzem magam bringával, holott elvileg ott nagyobb a forgalom. Győrben konkrétan életveszélyes a kerékpárutak 80 százaléka.

(#5) szaszyka


szaszyka
(fanatikus tag)

Szia. Nem tudom mennyire tartozik a belvároshoz, de mind a vasúti, mind az autóbuszpályaudvart felújítanám. A távolról érkező azzal találkozik először a városból, és nem túl bizalomgerjesztő a látvány. A belváros alapvetően jól néz ki, maximum az út- / járdaburkolatokat kellene rendesen megcsinálni. Esetleg lehetne a belvárosba tenni tömegközlekedés igénybevételéhez jegyautomatát, illetve a zebrákhoz folyamatosan tompa kattogó hangot hallató kis eszközt, mint ami Bécsben van. Mondom ezt idegenként, aki pár évente elruccan oda egy hosszú hétvégére. Egyébként egy szocreál megyei jogú városhoz képest kész felüdülés :)

Lenovo Thinkpad X220 :D

(#6) Feketelaszlo


Feketelaszlo
(senior tag)

Hát ezzel az iskolai feladattal az a baj, hogy Győr európai mércével is viszonylag jól átgondolt belvárossal rendelkezik, szóval a jelenlegi kinézetét nem lehet agyba-főbe szapulni, apróbb változásokat lehet csak javasolni hozzá. Ami nagy dolog volna, az az örökös "to do" lista élén levő villamoshálózat (1 vagy rögtön 2 vonal) kiépítése, ami nyilván erősen érintené a belvárost is, sok megállót és a környék legelaggottabb részének számító városi buszpályaudvart is kiválthatná, de a közeljövőbeni megvalósulása annyira esélytelen, hogy ez inkább futurizmus, sem mint reális elképzelés.
A szűkebb belváros (~Széchenyi tér 500 méteres sugarú környéke) úgy gondolom elég jó hely így is - talán a zöldterületeket kéne kicsit megreformálni. Egyrészt kéne belőle több, másrészt mindjárt ellent mondva magamnak meg kell említeni, hogy ami jelenleg van, az sincs túl jól kihasználva. A városháza melletti park fele egy nagy üres szoborgyűjtemény - a város szívében fekszik és egy lélek nem látogatja - a park másik felében is csak azért van némi élet, mert van ott egy játszótér meg mögötte egy iskola. A Rába sziget és vízpart is egy csomó lehetőséget hordozna magában, pár csúnya beton műtárgyon kívül még sincs ott semmi, ami bevonzaná az embereket. Lehetne ezekre a helyekre deszkás/BMX-es parktól kezdve szabadtéri színpadon át kültéri múzeumi kiállításig nagyon sok mindent tervezni. Végérvényben bármi jobb lenne, mint egy ezer+1-edik szökőkút+virágágyás+Trianoni emlékmű trió. Persze csendes, pihizős parkokra is szükség van, de egy közparknak a nevéből eredendően az lenne a feladata, hogy a köz számára valamilyen szolgáltatást nyújtson, ezzel meg a magyar városok zöme elég rosszul áll.
Azzal az egy-két szocializmusból maradt építészeti förmedvénnyel, mint például a vízügyi hatóság épülete is lehetne kezdeni valamit, mert nem szépek - de hogy ismét rákontrázzak az első gondolatra, a győri színház meg például az egyik legérdekesebb épület abból a korból, aminek helye van a belvárosban. Viszont a körülötte (mármint a színház körül) levő lépcső-armadát el lehetne például tüntetni és az utcaszinttel egy magasságba hozni - azt sosem értettem, hogy oda minek terveztek annyi lépcsőt meg padkát, ott lehetne például egy tök jópofa teret kialakítani. Ilyen kis dolgokból (hülye gyalogátkelőhelyek, utcaképet elrondító épületek, rossz helyen parkoló autók) litániát lehetne írni ha végigsétál az ember a győri belvároson, de nem hiszem, hogy kell vagy érdemes forradalmian megújítani a jelenlegi kinézetét.

[ Szerkesztve ]

(#7) industrial


industrial
(kvázi-tag)

Győr...jó néhány városban megfordultam már a világban de Győr még mindig a legjobb hely nyílván ehhez hozzá játszik hogy itt élek.
Összeségében folyamatosan fejlődik nem kis ütemben.
1. Közlekedés probléma ami megoldásra vár.
2. A belváros mint maga gyönyörű viszont elárasztották a különbőző "aggyegycálciigitbuszjegyre" kell típusú mocskok. Konkrétan vannak időszakok mikor úgy érzem mintha a 5-10 évvel ezelőtti Kossuth utcán járnék.
3. Éjszakai élet....gyakorlatilag 0. Vertilaposmamma háromságon kívül és a 26. Túlárazott belvárosi fancy kocsma után jól jönni valami más.
Rómer üde színfolt :R

(#8) GreatL


GreatL
(fanatikus tag)

Erőltessük bele a felüljárót a bevásárlóközpontokkal... nincsen értelmes átgyaloglási lehetőség, buszmegállók, buszjáratok... igénytelen az egész rész. Pedig gyalog csak 20-30 perc az állomás, de busz már pont jó lenne.

[ Szerkesztve ]

i7-4790K | Giga RTX 2080 Ti WF OC | Xiaomi Redmi Note 3 Pro

(#9) SyMbioTe


SyMbioTe
(PH! addikt)

Tudom, belváros, de részben hozzá tartozik. Vasúti közlekedés fejlesztése. Sínek le vannak rakva, de egyátalán nincs kihasználva.
Pl. Ménfőcsanak. Vonattal ~13perc alatt a vasútállomáson lehetne lenni. Busszal ez minimum ~30 perc. Csak pár vonat kellene, 1-2 kocsival, akár a kis piros bzmot-ok, jó időpontban biztosan lenne hasznuk.
Szóval szerintem a tömegközlekedést kéne kicsit javítani. Belvárossal alapvetően hatalmas gond szerintem nincsen jelenleg.

(#5) szaszyka
Mikor voltál Győrben utoljára? :))
Mert pl. a buszpályaudvar körüli rész lett újítgatva, kávézók vannak, kellemes teraszok, mellette lévő kis parkolót is rendbeszedték. Vagy magára az épületre gondolsz?
Helyi buszjáratokhoz vannak a városban jegyautomaták is már egy jó ideje. Ill. Bubihoz hasonló bringakölcsönzés is.

„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”

(#10) szaszyka válasza SyMbioTe (#9) üzenetére


szaszyka
(fanatikus tag)

Múlt hét hétfőn. 5 éve voltam ott egy hosszú hétvégét illetve most. Nekem ezek a dolgok tűntek fel. Csak sétálgattam kicsit a belvárosban, az alapján írtam a véleményem. Igen, maga a buszpályaudvar épületére gondoltam.

Lenovo Thinkpad X220 :D

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.