2023. január 28., szombat

Gyorskeresés

Eszméletlen olcsó, eszméletlen hangzás! - CANYON CNR-HP03NB Fejhallgató

Írta: | Kulcsszavak: Fejhallgató . brutál . olcsó . pénz . bass . basszus . canyon . sennheiser . skullcandy

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Előszó : Sok fajta fejhallgató van, megannyi ócska és nagyon sok brutális. Persze ha több tízezreket akarunk rászánni akkor azért elég elvetemült hangokat kapunk közvetlenül a fülünkbe. Néha néha azonban van egy-két kivétel ami ár - érték arányban kiemelkedik a többi közül, nos a tesztelendő fejhallgató is is...

Ami történt : Amikor bementem a Media Markt-ba egyből hozzájuk vettem az irányt, nem is állt szándékomban venni, csak megnézegettem hogy mit tudnak a 70000ft-os Sennheiserek és hasonlók. Aztán ahogy csökkennek az árak jobbról balra visszafele úgy romlik a minőség - gondolná az épeszű ember - de ez most kivételesen nem így volt. A sor legelején találtam ezt a fejhallgatót, és heccből felvettem hogy "ugyan már mégis milyen rosszul szólhat ennyi pénzért(kicsit elismerem gonosz vagyok)", és ledöbbentem de elég rendesen. Barátomnak van egy Sennheiser HD407 -ese és akár nem ismert márka a CANYON, akkor is merem azt mondani hogy egyenlő mértékben szól azzal a fejhallgatóval, ami azért ekkora árkülönbségnél elég durva.

Amit produkál : Kegyetlenül adja a basszust, mégis lágyan és szépen, nem nyomja el a mellette lévő magas hangokat. Én nagy számban hallgatok Rap/Hip-Hop zenét amibe pont a magas hangok az egyik legfontosabbak a szövegelés miatt, és azt kell hogy mondjam hogy akár lehetne "CANYON RAP" is. :D
Amikor kipróbálok egy fejhallgatót akkor a 2. lépés hogy túlhajtom(Már ha lehet), mászóval addig nyektettem a telefon beállításait amíg tiltani kezd a füles, vagy épp recsegni. És most jön a hihetetlen : Felraktam a mélyhangszín kiemelést maximumra, az EQ-ban is feltoltam félig és semmi recsegés semmi torzítás. Kipróbáltam szinte a fél zenetárammal (ott szobroztam vagy háromnegyed órát :DD )és egyre csak az járt a fejemben hogy ilyen nincs ez átb@szás, ilyen fejhallgatót ennyi pénzért nem szórnak, és lőn mégis!

Design/megbízhatóság/kényelem : Bár még csak egy napja használom, és eddig gond nem volt vele, merem azt mondani hogy nem is lesz. A membránhoz futó kábel bemenet szépen meg van merevítve a végén hogy véletlenül se tudjon kimozdulni. Kényelem szempontjából is tökéletes, én elég sokat buszozok meg itthon is sokat használok fejhallgatót hogy ne zavarjon másokat a zene, és elég sokáig volt a fejemen de nem éreztem hogy nyomná egy pár óra után a fülem. Ahogy a képen is látni nem a megszokott kör alakú kialakítása van hanem a fülre tökéletesen illeszkedő ovális.

Az ár : 3490ft volt.

Egyéb infók a termékről : http://www.canyon-tech.com/products/audio_video/headphones/CNR-HP3/CNR-HP03NB#pr-switcher

És végül : Egyik Skullcandy-rajongót se akarom megsérteni, de ez a fejhallgató mocskosul odavert a 30000 ft os Skull fülesnek.
Én mindenkinek ajánlom ezt a fejhallgatót ha akar egy jó fülest, elég jó zajszűréssel és tökéletes hangzással. Ennyi pénzért, hasonlót sehol!

Hozzászólások

(#1) kemotox


kemotox
addikt

Pont nemrég volt egy írás itt a logáuton, talán pár napja, ami arról szólt, hogy ne csak a kommersz füleseket nézegessük, próbáljuk ki, mert sokszor az ismeretlen is nagyon jó. Hát itt van még egy bizonyíték.

(#2) FehérHolló


FehérHolló
veterán

wow
such sound
less money
so rap

Skynet is real. It's called Google.

(#3) hunace


hunace
tag

háát azért lehet hogy a Vivaldi -négy évszakot nem futattna már olyan jól :P

(#4) lezso6


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

A "nagyon adja a mélyet", "jó sok magas" és a skullcandyvel való összehasonlítás alapján nem hiszem, hogy "eszméletlen hangzás". :B Pl közép nincs? :D Az lenne a lényeg. A koponyáscukorhoz nem hasonlítunk semmit, hanem pont fordítva, mert ez a márka legalább olyan "minőségi", mint a Dr Tucc cuccai. Ez a kanyon azért lehet jó, mert a sennheiser és egyéb nagy márkák az alsókategóriában köztudottan fost adnak, általában a noname gyártók a menők 20k alatt.

[ Szerkesztve ]

STOP RIOS! Állítsuk meg a moderációt!

(#5) ASDGamer válasza lezso6 (#4) üzenetére


ASDGamer
tag

Akkor mostantól csak noname termékeket fogok venni. Egyébként a cikkben említett HD407-es Sennheiser is csak 6-7 ezer Ft. körül van, és elég rendesen adja azért az is. Szóval a nagy gyártók is adnak ki jó terméket 20ezer forint alatt. Az más kérdés hogy a divatmárkák nem!

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.