2021. január 23., szombat

Gyorskeresés

3. Fejezet: Bootloader visszazárás

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Ez a folyamat az összes adat elvesztésével jár, használjátok az LG Bridge Backup-ot ha valamit menteni akartok.
Nagyon fontos, hogy elsőként a gyári rendszer visszakerüljön, és csak utána szabad csinálni a visszazárást, másképp téglát csinálhatsz a telefonodból!

TWRP-ből flashelt stock rom ami letölthető innen (20A): [link]

Ha lassú lenne az előző linken lévő letöltés, akkor drive-ból is elérhető: [link]

Telepítés

Ha ez lejött másoljuk az SD kártyára (érdemes külön mappát csinálni neki) majd lépjünk be a TWRP-be és telepítsük fel. Indítsuk újra a telefont. A következő lépés a bootloader visszazárása. Ehhez elérhetővé kell tennünk a fejlesztői beállításokat (menjünk a Beállításokba, majd a Telefonról részre végül a Szoftver adatokra. Majd itt nyomjunk rá a Cikkszámra hét alkalommal vagy addig amíg ki nem írja hogy „Ön már fejlesztő). Majd a Fejlesztő opcióknál engedélyezzük az USB hibaelhárítást.
Kössük a telefont a gépre majd indítsuk el a Minimal ADB and Fastboot-ot. A következő parancsokat adjuk meg egymás után:
adb reboot bootloader
fastboot oem lock
fastboot reboot

Minden törlődik a telefonról és a készülék újraindul. Még egyszer engedélyezni kell a fejlesztői beállításokat és kikapcsolni az Aktiválja az OEM zárolás feloldását opciót. Ha ez kész végezzünk egy Gyári visszaállítást a Biztonsági mentés és visszaállítás fülnél és végeztünk is. A telefon olyan mint új korában.

Biztos ami biztos, menjünk be ismét az ADB-hez, és írjuk be az alábbiakat:
adb reboot bootloader
fastboot getvar unlocked

Megkeressük az unlocked: részt, ha no szerepel, akkor 100% biztosan sikerült visszazárni a BL-t, ha netalán yes van, akkor valami hiba csúszott a dologba, ez esetben újra kell kezdeni a folyamatot.

Reméljük, hogy a szervíz sem talál hibát ez ügyben, és valóban semmilyen módon nem mutatkozik ki hogy a Bootloader valaha is ki volt nyitva.

Rajtam kívűl még senki nem nyitott és zárt, így a szervizzel való tapasztalatok ismeretlenek. - by: Aryon87

Ezen összefoglaló megírása kun0203 fórumtárs kitartó munkájának köszönhetően készült el.

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.