2021. január 23., szombat

Gyorskeresés

2. Fejezet: Custom Rom telepítése

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Miután kiválasztottad XDA-ról amit telepíteni szeretnél, másold az sd kártyára. Ezt megteheted a rendszeren belül és TWRP-ben is ha ott külön mountolod. Ha kész lépj be TWRP-be. Telefon kikapcsolás, hangerő gomb lenyomva tart, bekapcsoló gomb lenyomva tart mikor LG logó megjelenik bekapcsoló gomb elenged majd újra lenyomva tart addig ameddig a factory reset meg nem jelenik. Itt 2x rá kell menni arra hogy Yes. Az adatok NEM fognak törlődni ettől, mivel fent van a TWRP.
Az alábbi kép fogad minket (ha nem akkor csak húzzuk jobbra a sávot ami lent).

Telepítés előtt érdemes wipeolni. Ha megakarjuk őrizni a korábbi rendszerünk és adataink akkor Backupolni érdemes amit majd restore-al tudunk visszaállítani (ehhez temérdek üres hely kell). Ha a wipe opcióra megyünk akkor Swipe to Factory Reset opció bőven elég a legtöbb esetben. Advanced Wipe csak akkor kell ha problémáink akadtak a telepített rendszerrel. Ha ez történik akkor azon a fülön a Dalvik / Art Cache, System, Data, Cache mellé tegyünk pipát és húzzuk jobbra a lenti csúszkát. Ha az installra megyünk telepíthetjük az SD kártyára rakott zip-ünket legyen az egy program vagy ezesetben egy rom. Egy könyvtárszerkezetet látunk ahol lehetséges hogy nem látjuk a kívánt fájlt. Ekkor kattintsunk a Select Storage-re és válasszuk ki a Micro SDCard-ot. Ha már látjuk a fájlunkat kattintsunk rá majd a lenti csúszkát húzzuk jobbra. Sok rom telepítője aroma installerrel rendelkezik ahol kiválaszthatjuk milyen dolgokat szeretnénk telepíteni a rendszerünkbe. Itt minden lépés magától értetődő. A telepítés végeztével indítsuk újra a telefont és élvezzük az új rendszer nyújtotta örömöket.

Pár ismertebb és közkedvelt is:

Fulmics ROM - Frissen indult ROM, minimálisan van belenyúlva, de még így is kellemesen testreszabható. Eredetileg a G3-nál indult el, majd a fejlesztő a G5 beszerzése után nálunk folytatja jól bevált fejlesztéseit. Van mikor OTA-n, van mikor TWRP-ből kell frissíteni.

Genisys ROM - világszinten kedvelt ROM, OTA-n biztosan frissül.

Resurrection Remix ROM - szintén népszerű. Pixelek stock droid feelingjét kapja a felhasználó. OTA frissülés(?)

Rengeteg Custom Rom van még, XDA-n megtalálható mind: [link]

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.