2022. október 5., szerda

Gyorskeresés

Star Trek Discovery

Írta: | Kulcsszavak: star trek . discovery . sci-fi

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

- The Girls Edition

A minap Orville-ről titkosítatlan csatornán érkezett üzenetet elfogta a szakadár S.T. Franchise, beizzította a COM-rendszerét, hiperűrsebességre kapcsolt, vissza kettő, padlógáz...
Ééés replikálták nekünk a Star Trek Discovery trailerét!

CBS full verza (imdb-n is fent van):

Feliratos -vágott - Netflix verza:

Csak röviden: Hű!
Kicsit bővebben: Hűha!
Na, de komolyan. Tetszett amit láttam, úgy vélem a látványban nem fogunk csalatkozni. Kellett már ez a fajta vérfrissítés, így méltó tagja lesz a saga-nak.
A 10 évvel Kirk kapitány, Spock és az Entrerprise előtt játszódó történetről - tehát újfent a múltban vájkálunk - még mindig nem lehet sokat tudni, de úgy fest, főhősünk egy el nem fogadott, kitaszított(?), meg nem értett, vulkáni-ember közös projekt eredménye gyanánt létrejött kislány aki a konzolnál áll, kicsit sötétebb az orgonánál... és ennek ellenére, olyannyira tökös teremtés, hogy összeakasztja a bajszot a klingonokkal. Reményeim szerint velük, avagy más barátságtalan fajokkal/fajtalanokkal fog jobbára hadakozni, nem pedig önnön belső vívódásának és ennek kivetüléseinek lehetünk majdan szem és fültanúi.

Előre bocsátom, nem vagyok soviniszta típus.
(A Gilmore girls-t példának okáért nagyon is kedveltem - igaz, kb. a Yale-ig.)

Szóval, beigazolódott az előzetes teória, miszerint a CBS a Csillagflotta kötelékébe vont egy újabb nőnemű, még csak nem is kapitányt, hanem első tisztet(?) Sonequa Martin-Green - as Michael Burnham személyében (valszeg' elfáradt a hullák közti sétálgatásban és itt pihen meg).
Ez a vonal már Kathryn-nel se jött be a Voyager fedélzetén.
Számomra, kissé túl van már tolva ez az emancipanci mozgalom... Ide meg nagyon nem vártam. Persze, egyenlőség, meg -jogúság, meg staratatöbbi', de na. Majd kiderül, ha beborul - remélhetőleg, nem taknyol el.
Persze lesznek hím egyedek is, bár róluk aztán pláne alig lehet valami kis infómorzsát összesöpörni.
Egy kapitány Jason Isaacs - as Captain Lorca, egy hadnagy Doug Jones - as Lt. Saru, meg még egy Shazad Latif - as Lt. Tyler.

Összességében természetesen nagyon is várom, az őszi sorozatszezon alkalmával debütáló legújabb Star Trek epizódokat. Remek lesz látni a mai kornak megfelelő technikai háttérrel megvalósított jövőképet. Sok mindent adott már eddig is nekünk ez az univerzum, a filmes élmény mellett elég csak a valamikor futurisztikus kellékekként létező, mára már jórészt kézzel fogható dolgokra gondolni. Lásd vezeték nélküli kommunikáció, kézikonzol, sugárfegyver, a holografika rohamos fejlődése - bár a fullextrás holo-szobára még várnunk kell egy kicsit. Bízom benne, hogy újabb hozzáadott értéket fog képviselni ez a sorozat is.
Jó hír még, hogy ugyan előzetesen 13 részről szólt a fáma, de mint kiderült 15-öt kapunk.

Mivel túlzottan is emberi a nyelvünk, így vulkániul nem igazán, de remélhetőleg a közös nyelven megértjük egymást és zökkenőmentesen működik majd a kommunikáció.
Discovery-re fel!

Hozzászólások

(#1) Blindmouse


Blindmouse
senior tag

Pont most láttam a trailert. Nem tudom mit gondoljak róla. A vágás katasztrófa, wikidédián kellett rájönnöm, hogy kettő hajóról van szó, USS Shenzhou és Discovery.
Meg ugye visszatér Harry Mudd. Mongyuk a TOS-ból szvsz leggázabb karaktert nem tudom miért kell feleleveníteni, Rainn Wilson viszont jó színész.
Végülis az egész az írókon fog múlni, mint az eddigi összes ST sorozatban. Nézzétek meg mi történt a TNG 3. évadjában a "Shut up Wesley" után. Egy viszonylag gyenge sorozatból jó lett. Nicholas Meyer az írók között van, ugye az ő keze benne van a 2.-6. filmben, szóval ért a dologhoz.
Nem tudom. Felemásak az érzéseim.

3440x1400@120Hz #ultrawidemasterrace #gloriouspcgamingrace

(#2) Syl


Syl
nagyúr

Látom ezek is a Jar-Jar-Abrams által kitaposott ösvényen indulnak: vakító lens-flare hegyek mindenhol (végül is, kevesebbet kell cgi-re költeni), béna klingonok, gondolom a történetek is ugyanolyan érdekfeszítőek lesznek (zsebteleportálóval átteleportálok másik csillagrendszerbe, spéci vért adunk a halottaknak amitől feltámadnak stb.) stb.... :(((

The past tempts us, the present confuses us and the future frightens us. And our lives slip away moment by moment… lost in that vast, terrible in-between.

(#3) Blindmouse válasza Syl (#2) üzenetére


Blindmouse
senior tag

Az új filmeknek annyira gyenge volt az írása, hogy nem is bánom hogy másik idősíkba helyezték. Az tetszett a legjobban, amikor már kb hatodszorra adták át a kapitányi rangot a hajón, és mindenki úgy tesz, mintha ez tök normális lenne. Mintha meg lett volna írva 6-7 jelenet, aztán valaki vonalzóval összekötötte volna őket, hogy akkor a karaktereknek itt kell lenniük. Ez nem történetvezetés.
Az olajfinomító Engineering-ről nem is beszélve. Ami kb bele sem férne az egész hajóba, keresztbe sem.
Végül is egy kis Doctor Who áthallásnak elmegy. Bigger on the inside.

[ Szerkesztve ]

3440x1400@120Hz #ultrawidemasterrace #gloriouspcgamingrace

(#4) Argos


Argos
őstag
LOGOUT blog (1)

Nyilván sok múlik az írókon, de legalább annyi a színészeken/színésznőkön is. Hiába van egy story pöpecül megírva, ha a delikvens nem tudja átadni a színészi játékával. És vice versa, hiába alakít bitang jól valaki, ha a történet pocsék. Jelen esetben én inkább az előbbitől tartok kissé.
Aztán hátha kellemesen csalódunk mindahányan és összeáll egy szép kerek egésszé a dolog. :)

"Jar-Jar-Abrams" - ezen jót vigyorogtam. Szépen fejlődik a humorérzék-implant! :D
A túltengő lens-flare-t viszont én is rühellem.
A történetről meg jóformán semmit nem tudunk még, szóval szerintem kár előre temetni. Egyelőre inkább örüljünk, hogy jön és nem hagyják veszendőbe a Star Trek-et széria szinten.

Igazi klasszikus sci-fi-t, de akár fantasy-t úgyse kapunk már. Az a feeling úgyse fog átjönni, mint anno az első modern megfilmesítéseknél, pláne nem a könyvek olvasása közben. Ott mindenki magának alkotta meg a világot, a saját fantáziánkra volt bízva az elképzelt világ megteremtése.

Igazából nem kifejezetten nekünk készülnek már ezek a filmek, sorozatok. A készítők haladnak a korral - még ha sokak szerint rossz irányba is - de, a mai next generation-t ez ülteti le a képernyő, avagy a vászon elé. És mint olyan, ez hozza a bevételt és az a main target, az igényes, minőségi tartalom sajnos csak sokadik a sorban.

Benyalta a jónép a Twilight-ot és ~onnan megindult a lejtőn az ipar. Elég megnézni a most futó Flash-t, egy merő drámzás, picsogás az egész és nézettségben agyonveri a S.H.I.E.L.D.-et...
Legyen nyakon öntve cuki-sziruppal minden, durranjon nagyot, legyen tömve b*szós-kardozós jelenetekkel és lehetőség szerint szivárványos momentumokban is bővelkedjen.
Alig várom már a Disney következő húzását, a legújabb Star Wars részt, melyben feldolgozzák a meleg Wuki-párocska szerelmi civódását és heroikus küzdelmét a társadalom általi kirekesztettség ellen. :U

A logikai csúsztatásokat meg jóformán már mindennaposnak lehet tekinteni. Ha, nem kerek a cucc, elfogyasztottunk már 5 írót fél évad alatt és azt se tudjuk mit akart kihozni az egészből az előző kolléga, seráfütty', majd valami időcsavarral megoldják. Vagy a végén kiderül, hogy Puméla csak álmodta az egészet és Bobby még most is ott ázik a zuhany alatt.

Na, de nem olyan elkeserítő a helyzet, legalább van mit nézni, van min fanyalogni. :P

...elmúlik...

(#5) ncc1701


ncc1701
addikt

A legjobbat remélem, de a legrosszabbra készülök az utóbbi pár év tapasztalataiból okulva. :(

(#6) Syl válasza ncc1701 (#5) üzenetére


Syl
nagyúr

A nick név alapján téged különösen érzékenyen érint a téma :D

The past tempts us, the present confuses us and the future frightens us. And our lives slip away moment by moment… lost in that vast, terrible in-between.

(#7) Killer01 válasza Syl (#6) üzenetére


Killer01
őstag

Azért Hetes képével te is ott vagy ;]

(#8) Syl válasza Killer01 (#7) üzenetére


Syl
nagyúr

:DDD
Hidd el, nagyon komoly lelki trauma ért mindhárom új star trek (így kisbetűvel!) film bemutatásával.
És ettől a sorozattól is nagyon félek.

The past tempts us, the present confuses us and the future frightens us. And our lives slip away moment by moment… lost in that vast, terrible in-between.

(#9) ncc1701 válasza Syl (#8) üzenetére


ncc1701
addikt

Starwars dettó. Ezt az utolsót már meg sem néztem. :(

[ Szerkesztve ]

(#10) Blindmouse válasza ncc1701 (#9) üzenetére


Blindmouse
senior tag

A rouge one szerintem hangulatosabb mint a 7. A régi kosztumök, helyszínek, szereplők megjelenése és a retró megvan benne.

3440x1400@120Hz #ultrawidemasterrace #gloriouspcgamingrace

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.