2019. július 20., szombat

Gyorskeresés

A tesztelő lét hátrányai

Írta: | Kulcsszavak: aréna-blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Tök jót mondott sekli az előző post kapcsán, már egyszer tényleg ki akartam sírni a nagy bánatomat.

Szóval igen. Tényleg jó dolog olyasmivel foglalkozni, olyasmivel pénzt keresni, amit szeretsz csinálni. Nekünk, cikkíróknak-tesztelőknek ez a munka ilyen. Tényleg mennek olyan telefonok néha egymás között, mint: "baszki, most megyek a G1-ért, hallod?", meg "esküdjél, ez a Philips cucc tényleg rohadt sokáig bírja", és örülünk, mint a kisgyerekek a karácsonyfa alatt, jól.

Ja, és villoghatok a legújabb cuccokkal az ismerősök előtt, mondjuk egy Hello Kitty telefonnal...

De azért vannak hátrányok is. Itt pihen mellettem a K330 és körülbelül annyira izgalmas, mint egy száraz zsömle, mégis kéne róla valamit írni. Kín ez. És ez csak egy példa. Ráadásul - ellentétben a hardverekkel - telefont tesztelni annyiban ugyan könnyebb, hogy nem kell rajta lefuttatni százcsillió tesztprogramot, meg szétcsavarozni, hogy megnézzük mi van belül. De használni kell, mintha a sajátunk lenne, viszont úgy, hogy ne essék baja, mert akkor legközelebb nem kapunk.

Ha viszont használom, akkor bele kell költözni, SIM-et átrakni, névjegyzéket bemásolni, memóriakártyát - sokféle tartalommal - beletolni, SMS-t írni, WAP-ot, netet, MMS-t, emailt beállítani, neadjisten navigálni, stb.

Az összes számom a SIM-en van. Tele is van. Nekem nincs a csajomról 10 kép a telefonomban, mert nem szeretném, ha a következő tesztelő mondjuk arra izgulna, nincs egyedi csengőhangom, mindig a Nokia/Samsung/SE/stb gyári dallam szól, nem töltök le überfasza Mobilearsenal témákat, mert két-három nap múlva új telefonba költözöm, úgyhogy minek.

De muszáj használni a tesztkészüléket, így jönnek ki a marhaságai. Mi lesz az éppen írt üzenettel, ha közben hívás jön, mi történik a játékkal, a zenelejátszóval ilyenkor, mennyire hangos az ébresztő, könnyű-e a szundit lenyomni, és hát persze az egyik legfontosabb dolog, hogy meddig bírj az akksi.

Pro és kontra. De azért csináljuk ezt (a magam részéről több mint öt éve), mert több a pro. Például a Prohardver :D

Bog

  • Nem lehet hozzászólni
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.