2022. november 27., vasárnap

Gyorskeresés

PH! App 2013.03.05 - 2018.12.01

Írta: | Kulcsszavak: ph app . app

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Az alkalmazás akinek még nem lenne ismerős androidra lett fejlesztve elsősorban, hogy leváltsa a már elavult webes felületet.

Most, hogy már nem jut idő a fejlesztésére és karbantartásra az appot levettem a Play Store-ból, de a forráskódot megosztom.

Egy kis rövid áttekintés:
2013.03.05. ez az az nap amikor elstartolt az app. Igen tudom, ekkor csak fórumokat lehetett olvasgatni, keresni. Az app mindezek ellenére néhányotokat megfogta és napi szinten használtátok. Lassanként de ment a fejlesztés, végül mikor én rátaláltam az appra 2017-ben akkor vetődött fel az ötlet, hogy kicsit turbózzuk fel. Ezt követően egy bő 3 hónap alatt sikerült megoldani a bejelentkezést sőt a hozzászólás írást is. Kapott új design-t, rengeteg apró feature-t, lehetett kedvenceket, privát üzeneteket listázni, sőt még értesítést is kérhettél (bár ez nem ment mindenkinek :U ). Többen is csatlakoztatok az app fejlesztéséhez, és teszteléséhez ezért köszönettel tartozok nektek, illetve mindenkinek aki visszajelzéssel élt ha nem ment valami, vagy hiányolt valamit.

De eljött az a pillanat, amikor már nem tudom tovább vinni a stafétát, átadom nektek, akinek kedve szottyan nyugodtan felhasználhatja a jelenlegi kódokat. Az app eddig is nyílt volt bárki számára aki fejleszteni akart, csak jelentkeznie kellett és adtam hozzáférést. Most megnyitom a kódot, a GitHub-ra feltöltök minden forrást, lehet mazsolázni.

Az app nem tárolt semmilyen jelszót, privát üzenetet, semmit, egyedül statisztikai adatot gyűjtöttem vele, melyet most megosztanék köztetek:

Napi aktív felhasználók száma: 416
Heti aktív felhasználók száma: 1000
Havi aktív felhasználók száma: 1600

Naponta átlagosan 18 új felhasználó próbálta ki az appot.

Crash: eh, nehezebb téma, ha hiba volt, akkor gyorsan 50% alá pottyantunk, de átlagosan 98%+ volt a crash free userek száma :B (büszke vagyok erre)

Na és akkor content:
Napi szinten 4300-szor lett megnyitva az app, ebből átlagosan 2 percig böngésztetek benne. Múlt héten például 41 órát volt használva az app (összesítve). A legaktívabb userek napi szinten 10 percet használták az appot :Y . Köszönöm :R

Eszközökre leosztva, Xiaomi (111), Samsung (107), Huawei (84) a legtöbbet használt telefon. Android verzió van bőven, de Oreo 66%-ot harap ki a tortából, míg a Nougat 11%, Marshmallow 9% és Pie 8%.

A legtöbben a kedvenceim (65%), itt szóltam hozzá (19%) szekciót nézegettétek.

Azt is néztem, hogy milyen topikot látogattok meg, de egy API frissítés után nem adtam meg a nevét így ez a rész elvesződött (pedig ez lenne a legérdekesebb) :(

Nos akkor zárszóként mindenkinek köszönöm a közreműködését, segítségét, javaslatát. Rengeteg tapasztalatot szereztem ezzel és az sem kizárt, hogy később újra kezdem. :R :R

Az alkalmazás fejlesztéséhez hozzájárult:
Arcanus - fejlesztő
Sherko - fejlesztő
dobragab - fejlesztő
Mr Dini - fejlesztő
Hati - fejlesztő
szabi__memo - fejlesztő

Madoc - tesztelő
csepelball - tesztelő
ferob - tesztelő
Oldman2 - tesztelő

Forráskód: GitHub

Hozzászólások

(#1) Meggyi001

Imádtam az appot. Srácok, valaki fejlesztő, baromi gyorsan nekiállni! Még fizetünk is érte :) Na....

(#2) tkesy


tkesy
őstag

:(

Az utóbbi 1 évben szinte csak ezen keresztül használtam a ph!-ert napközben, remélem valaki folytatja az alkalmazás fejlesztését, mert igencsak hiányzik...

>>>> “Life is measured in achievement, not in years alone.” - Bruce McLaren <<<< >>>> So Say We All --- The Truth Is Out There - I Want To Believe --- Indeed <<<<

(#3) g_g_g


g_g_g
őstag

Mikor újra kellett telepítenem a telefont, mindig az volt az első és legfontosabb alkalmazás amit telepítettem.
Nagyon köszönöm az eddigi munkádat, kiváló volt az app.
Remélem nem kerül feledésbe a kód és lesz aki folytatja mihamarabb.

(#4) Madoc


Madoc
veterán

Állandóan ezt használtam megjelenése óta. Mintha a fél karom odalenne... :O

Dad by day, gamer by night. Jelenlegi konzoljaim: Xbox Series X, Xbox One X - Playstation 5 Standard- Nintendo Switch

(#5) Somatom


Somatom
addikt

Köszönöm a munkádat!
Én csak tesztelgettem, alapvetően webes felületen használom. Ha valaki átvenné, legyen kedves megoldani, hogy telón magától forduljon fekvőbe, ne kelljen automatizálóval rákényszerítenem.
Köszi!

Samsung Note 9 (8/512) Android 9, Tab S7+ 5G

(#6) #81733120


#81733120
törölt tag

Koszonjuk az eddigi munkat, sokaknak megkonnyitetted a forumozasat. :R

Remelem valaki majd folytatja, hisz sokak szamara fontos az app. (En most is mobilrol - es a nagyon fapados mobil verziorol - irok. Ez a verzio egyszeruen borzalmas, a Fototrend meg nem megoldas mindenre...)

(#7) rosejbli


rosejbli
senior tag

Még most is automatikusan megnyitom minden feloldásnál kb. az appot pedig nem is működik :(

(#8) Oldman2


Oldman2
veterán

Köszönjük a munkádat, öröm volt eddig is veled dolgozni!

Remélem lesz még alkalom a közös munkára...

:R :R :R

(#9) Mcrazy


Mcrazy
senior tag

Én is köszönöm még 1x a munkát és ezt a remek alkalmazást! Nagyon bízom benne, hogy valaki felkarolja majd, mert rettentően hiányzik. Napközben telefonról nekem egy megváltás volt ezzel fórumozni. További sikereket kívánok neked az életben! :R :K

[ Szerkesztve ]

Üdv: Mcrazy

(#10) yanna


yanna
őstag

Napi szinten használtam, nagyon sajnálom, hogy vége, de remélem nem örökre. Nagyon szerettem, mindenben remek volt.
Köszönöm a közreműködő fórumtársaknak!

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.