2019. július 20., szombat

Gyorskeresés

Nokia E52 feketében

Írta: | Kulcsszavak: Nokia . E52 . Fekete . Telefon

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Az alábbi írásom alanya egy fekete színű Nokia E52-es mobiltelekommunikációs eszköz. A készüléket a teszt megírása elötti napon (2009.10.22.) vásároltam 2 éves magyarországi Nokia garanciával 65 db. ezresért. Az írás ugyan nem teljes értékű, hiszen a programok telepítése és az e-mail beállítások még nem zajlottak le ennyi idő alatt, ugyanis ez a két funkció nem létfontosságú számomra, lévén szinte mindig a számítógép elött ülök. Mobiltelefont csak a szabadidőmben használok telefon és sms-en kívül egyéb dolgokra is, ekkor azonban hagyjanak békén az e-mail-ekkel.
Viszont a "szűz" telefon minőségéről már így az első nap után írhatok pár sort. A külső anyaghasználat/minőség számomra kielégítő. Kiválónak csak azért nem nevezném, mert a külső keret "csak" műanyag. Itt jön szóba, hogy sokan említik a fórumon, hogy ez a bizonyos rész "borzasztóan" lötyög/nyikorog (ilyet sajnos Én is tapasztaltam a Nokia kiállítóteremben) a hátlap pedig le akar esni (ilyet nem). Nos, nálam ezek a problémák egyáltalán nem jelentkeznek, a hátlap nyagyon masszívan tartja magát - nem mozog semerre -, viszont a kereten, ha célzott nyomásokat hajtunk végre a kijelző melletti részen, akkor egy hangya(hím)nemiszervnyit mozog le és föl (hangot nem ad ki), de máshol még ennyit sem.
A belső: eddig még fagyás nem volt, a giroszkóp is gyorsan forgat (mindenhol), a Vlan megtalálja jelet, majd tartja is azt (közepes erősségű a jel), igaz azt nem tudom, hogy honnan kapja a jelet (melyik szomszédtól), ergó a távolságot sem tudom. A GPS-t nem próbáltam. engem nem érint. (mivel autóban mindig PNA-t használok, máshol pedig nem kell navigáció a számomra). Illetve egyszer bekapcsoltam "csak úgy", akkor megtalálta a jelet és tartotta is arra a kb. 30mp-re amíg nézegettem. A gyári programokat végiglapoztam, mind működött (az n-gage-t is megtaláltam), a névjegyek átküldése sem okozott gondot. Lassulást csak akkor tapasztaltam, amikor a témahatásokat bekapcsoltam.
Tehát összeségében a saját tapasztalataim és elvárásaim alapján egy 5-öst adnék a telefonomnak. A csillagot csak azért nem kaphatja meg, mert a térerő az elöző telefonomhoz képest (Nokia 6233) kicsit ingadozó, de még így is sikerült a liftben telefonálnom (3G nálam ki van kapcsolva). A 20 perces beszélgetés során halkulást, némulást nem tapasztaltam. A kamera is hozza azt a szintet, amit egy telefontól elvárok, de az elkészült képeket, csak a telefon képernyőjén érdemes megnézni, mert nagyításban már festményszerűek.

Íme a telefonról néhány fotó:

[link1]

[link2]

[link3]

[link4]

Hozzászólások

(#1) zolikaDB


zolikaDB
(PH! kedvence)

Ha már ilyened van, érdemes csinálni egy nagyobb cikket címlapra és beszúrni a képeket!:R

MINDHALÁLIG DEBRECEN!!!

(#2) zH.


zH.
(senior tag)

Akárki akármit mond ,nekem nem tetszik ez a telefon.
Az a nagy navigációs billentyű ,meg azok a gombok körülötte... :(

Viszont így látva feketében ,már szebbnek tűnik.

(A tudásával viszont semmi bajom ,jó kis telefon ,csak szerintem külsőre nem a legszebb)

[ Szerkesztve ]

just be

(#3) rep3at válasza zH. (#2) üzenetére


rep3at
(PH! addikt)

Szerintem szürkében szebb, bár kinek hogy, alapvetően tetszik.
Én inkább az N-szériát részesítem előnyben :)

Forward thinking. كرر

(#4) Sztbeni


Sztbeni
(őstag)

Töltsd fel lécci máshova a képeket!

Az igazság semmitől sem fél. Csak attól, ha elhallgatják.

(#5) evibly


evibly
(senior tag)

Gratula a telóhoz! Az a vicces, hogy így elsőre olyan, mintha egy E55 lenne - annyira hozzászokott a szemem hozzá, hogy ha szürke, akkor e52, ha fekete, akkor E55. :) :)

De jól néz ki persze...

(#6) Gergő_


Gergő_
(őstag)

én csak az imageshack.us-t tudom ajánlani vagy a ph saját képtárát

(#7) Sztbeni válasza Gergő_ (#6) üzenetére


Sztbeni
(őstag)

noob.hu a legjobb.

Az igazság semmitől sem fél. Csak attól, ha elhallgatják.

(#8) D@niel


D@niel
(PH! addikt)

:R nem is tudtam hogy ez van feketében is. Az E series számomra a tökéletes telefonok, viszont nagyon zavar, hogy a kamera exponálós gombját mért nem akarják a mobil legszélére kirakni.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.