2019. július 16., kedd

Gyorskeresés

Jatt

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Sziasztok!

Csak egy beszélgetésből jött az ötlet, legyen egy egyszerű felmérés. :D (Haverom meglepődött, hogy én minden alkalommal honorálom a futárnak a 4 emelet lépcsőt)

Pizza/ételfutárnak szoktatok jattolni? Ha igen, mennyit? Ha nem, miért nem? :D

(Vendéglátás, csomagos futár stb nem játszik most, köszi! :R)

Minden választ előre is köszönök!

Hozzászólások

(#1) anevemearl


anevemearl
(fanatikus tag)

Haddlássam.

Amúgy magamnak megválaszolva, Igen, 2000 és alatti összegben 200, fölötte a 10%-ot igyekszem tartani, hó elején tűzforró kaja esetén még néha bőkezűbb is vagyok. :D

Volvo 850 - mert mindenkinek kell egy rénszarvas :D - nyolcotvenes.blog.hu - ha látni akarod, hogy újul az autó... :-)

(#2) Gdi


Gdi
(senior tag)

Földszint, kertesház.
Amikor KPval fizettem ráhagytam kis kerekítést, de amióta előre fizetem nem :(

Egy kivétel volt, pont tavaly karácsony 23 v 24 este nem volt más kaja, rendeltem egy pizzát, és kb szó szerint a random, eldugott helyekre bekerült apróval sikerült összeszedni az pöccre árát. Szegény futár meg is jegyezte, hogy de jól sikerült kiszámolni :) Nem nagyon akartam magyarázni neki, de egy picit rosszul éreztem magam, hogy nem tudtam az ünnepnapi melójához még egy kicsit hozzájárulni, de az van.

Jattot az általad is említett lépcsőzős esetben megértem, de amúgy totál nem vágom pl egy étteremben, vagy egy akadálypálya nélküli házhozszállításnál.

''Milliárdnyi meggyilkolt csillag sikolya elhal az éj békéjében, és a kétségbeesésnek csak néhány, törékeny, kőbevésett szó áll ellen.''

(#3) snecy20 válasza anevemearl (#1) üzenetére


snecy20
(PH! kedvence)

Hülye egy szokás, és az a baj hogy lassan el is várják... Néha várnád a visszajárót, 6-700ft-ot mondjuk 19.350-et fizetve, erre nagy semmi... Olyankor ciki. A Tescoban a pénztárosnál sem hagyok ott többszáz forintokat, csak azért, mert.

(#4) Fred23


Fred23
(PH! kedvence)

Jó ideje azt tartom, hogy semmilyen futárnak, illetve semmilyen jattolós esetben sem vagyok hajlandó többet adni, mint annak az 500g-os kenyérnek az ára, amit általában venni szoktunk. Ez persze könnyen jelentheti azt, hogy megáll a jatt 50-100Ft-ban, mert ha valami mondjuk 899 vagy 949 Ft, akkor nem fogok az ezresen felül adni.

(#5) doeeg


doeeg
(senior tag)
LOGOUT blog

Ha megérdemli (régebben lift nélküli albiban laktunk a negyediken, volt aki felhívott és bemondta hogy "itt várok lent" :((( :Y ), vagy sz*r időben szállít ki valamit viszonylag időn belül, vagy ha extra gyors (fél órán belül), ilyenek, akkor lehetőségtől függően (van-e 100/200 forintosom) megy párszázas jatt, de nem tartom kötelezőnek, ha épp nincs apróm. 4972 forintból 5000 lesz és kalap, szerintem kellemetlenebb adni egy tizest és mondani hogy 5200-ből légyszíves.

A vállalt kiszállítási időben (főleg azon kívül) csak 1-200 forinttal felkerekítek, de annyi.

Plusz, először mindig átveszem a kaját, a doboz hőmérsékletéből és állagából (pl. ha annyit állt a dobozban, hogy a pára szétáztatta, hát c'mon) már lehet tudni, hogy rajta múlt-e a dolog vagy nem.

Én megértem, hogy mindenkinek vannak problémái, de a borravaló jelentse azt, hogy jól dolgozik és én ezt még honorálom is, de ne egy elvárt fizetéskiegészítés legyen, azt beszélje meg a munkaadójával, ha kevesli a fizut.

[ Szerkesztve ]

"Because anything exceptional gets crushed by common people"

(#6) Met


Met
(PH! nagyúr)

Online fizetés, 10%-ot szoktunk adni (felfelé kerekítve), 8. emelet, 7.ig van lift.
Ennek ellenére a lift ajtó fölé (a fülkében) fel van rendszeresen írva hogy jatt??? és a lakás számok.
Gondolom ahol 3500 volt a számla és 5000-ből visszakértek.
Amikor a mi számunk is felkerült oda, írtam a Donpepének (onnan szoktunk rendelni) mert hogy elég kellemetlenül érintett.
Fel is hívtak hogy az ő futárjuk biztos nem (blablabla) és a következő rendelésem ingyen lesz.

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#7) doeeg válasza Met (#6) üzenetére


doeeg
(senior tag)
LOGOUT blog

Én ezért vallom azt, hogy a normálisakat fizesse meg rendesen a munkáltató, az ilyen proletárok pedig, akik a liftek falán élik ki a sérelmeiket, repüljenek, de ne tőlem várják hogy még támogassam is őket.

"Because anything exceptional gets crushed by common people"

(#8) bambano


bambano
(Jómunkásember)

én pizzafutárnak vagy más kajás futárnak mindig adok, ennek meg is lett az eredménye: hamar jön.
rendszeres, hogy azt mondja a telefonos gizi, hogy másfél óra, a futár meg 45 perc alatt ideér.

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

(#9) MineFox54


MineFox54
(őstag)

[link] :))

Egyébként az ételfutárnak lehet hogy jobban jársz, ha adsz... Nem tudhatod mi történik az ételeddel a konyha és az ajtód közti úton ;]

ltt van ez a napszemüveg. Ezt 2500-ért vettem. Boltban mennyi? 300, mondjuk, ezzel pont {átvertek}.

(#10) Kolondrum


Kolondrum
(PH! félisten)
LOGOUT blog

99%ban van és nem az összegtől függ. Amikor a riasztós volt és jóval több lett a vége a telefonos egyeztetésnél akkor hirtelen csak pár száz ft-al lett több, de amúgy nem összeg függő.

Suzuki 99Le (1185kg) és Kawasaki 72Le (174kg). Egyik tartós, másik "lép". 195/65R15 Hankook téli 4-es eladó, 2014 év végi, 5mm. 10k, Dunakanyar. No posta! Képet püben! Redmi Note 7 eladó lesz 3 héten belül (július vége). 4/64+32 Alza gari 1+1 év, tok, fólia hegyek

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.