2019. június 18., kedd

Gyorskeresés

A (majdnem)panellakó 2.rész

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Üdv Mindenkinek!

Az előző részről, amit tegnap publikáltam, aránylag jó véleménnyel voltatok, úgyhogy jön a második rész is.

2.rész: Első tapasztalatok

Na emberek, a lakókról, a lakásról, a helyről és minden egyébről már tudtok.
De, aztán eljött a költözés, ráadásul eleinte csak ott-ott aludtunk, a hurcolkodás miatt. Igenám csak arra nem számítottam, hogy az emeleti vénlányok, és vénemberek, az ablakom alatt, feltehetőleg szándékosan kárálják el egymásnak az aktuális pletykákat, és fejleményeket. Hát, jó kis kezdet, mit ne mondjak. Reggel hivatalok, körbenézés, kérdezősködés, stb. De jó is ez úgy, hogy a 7 helyett 5 órát alszik az ember, hirtelen felkelt, stb. Megvolt mindenesetre, a végén már majdnem a földön fetrengtem kínomban, a sok faarcu, bunkó ügyintézőtől, az idióta tolakodó emberektől, miközben ezt normál esetben, tehát kipihenten tök jól elfogadnám, legalább is látszatra.

Aztán haza, és az első ottalvós nap ennyivel le is zárult. Második nap csak a pakolásról szólt, minden ottlevő cuccot dobozba, mert volt ott sok minden, csak 1 szoba volt kiadva, a többi ilyen raktárként szolgált, hogy ha kell majd valakinek.

Rosszindulatúék meg már pletykáltak, hogy mi milyen zajosak vagyunk, -Nem lehet 25 dB hangszinten pakolni basszus- meg ha ez lesz ők majd jelentenek minket, amint ideköltöztünk stb, tehát fő a rosszindulat.( JA és ez csak REÁL, fikciót eddig még eddig nem szőttem bele a történetbe, és lehet nem is fogok, ezt a storyt nem is kell turbózni, de majd később). Csak öregék arra nem számítottak, hogy én si tudok rosszindulatú lenni, ha annyira akarok, és ha így folytatják akarni is fogok, nem is kicsit, jön még rátok úthenger, nyuggerkáim. És igen, ha ti rosszul kezdtek, akkor én is beveszem felétek, az elvi antidepresszánst, tehát le lesznek tojva a szokásaitok. Szal ott rohdtam net nélkül, cuccok nélkül rosszindulatu nyuggerek, debilek, idegbetegek, és egyéb negatív elemek közt egy kis lomokkal teli lakásban.

És igen, beletörődtem hogy szar lesz (utólag belátom, valamennyit tévedtem, de jó is volt a megérzésem...), és aznap kirobbant egy nagy vita, így minden dobozokba, és másnap reggel egy kocsival irány PEST. Meglepődtek azok, akikkel beszéltünk, meg akik csak bambultak hogy mi mit keresünk itt.

Az aznap elment a kipakolással, rendezkedéssel, stb. Nem volt jó, de szükségnek megfelelt.

Az azutáni napot a gangon töltöttem, megfigyelgettem mindenfélét, embereket stb. Ezeket figyeltem meg:

- Amint jön a postás, csenget valahová, 5-6an nézik, hogy mégis mit kapott, levél/csomag stb, potenciális pletykatéma után keresve.

- Amint 1 nyugger kijön, rajzik 5 percen belül a többi.

- Az hogy mi újak vagyunk, sok embernek feltűnt és pletykatémává vált.

Mostanra ennyi, next:

3.rész, átalakul a lakás, és fejlemények

Hozzászólások

(#1) anevemearl


anevemearl
(fanatikus tag)

:R

1.rész itt: [link]

Volvo 850 - mert mindenkinek kell egy rénszarvas :D - nyolcotvenes.blog.hu - ha látni akarod, hogy újul az autó... :-)

(#2) nincsisbéla


nincsisbéla
(fanatikus tag)

No igen, a nyugdíjasok.... A fiatalokon vezetik le a dühüket amiért ők már nem azok. Remélem én nem ilyen leszek idős koromban. :U

Mentalita'

(#3) Vakegérke

Elgondolkodtató.

Nincs eltúlozva egy kicsit? Az meg a másik, hogy mindenki szemétláda, csak ti nem. Az meg a harmadik, hogy nem a régi lakóknak kellene alkalmazkodni hozzátok, hanem nektek hozzájuk.

Megjegyzendő én is nyugger vagyok jó egy hónapja, és '77 óta lakom ebben a lakásban. Mi a régi, és kevésbé régi lakókkal tudunk békésen egymás mellett élni.

Viszont volt néhány beköltöző, akik elvárták, hogy viseljük el a dübörgő zenét, a liftben eltaposott csikkeket, mások lenézését, beszólásaikat.
Már egyik sem lakik itt. :N

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#4) beefjeez


beefjeez
(senior tag)

jó cikk, mint az első :) good luck man :D

(#5) anevemearl válasza Vakegérke (#3) üzenetére


anevemearl
(fanatikus tag)

Vannak normálisak is, de az első napon már pletyózni rólunk?

De a másik szomszédék normálisak voltak már akkor is, meg a vel odébb lakó idős néni is, vannak kivételek is, csak az picit bosszantott hogy hallgattam (és ez viszont tudom hogy szándékos volt) a beszélgetésüket, a SAJÁT ablakom alatt, miközben pakolástól hullafáradtan aludni próbálok.

Köszi hogy írtál. :R

[ Szerkesztve ]

Volvo 850 - mert mindenkinek kell egy rénszarvas :D - nyolcotvenes.blog.hu - ha látni akarod, hogy újul az autó... :-)

(#6) Vakegérke válasza anevemearl (#5) üzenetére

Na és? Talán van valami, amit szégyellnetek kéne?

Ha egy közösségbe új tag érkezik, kitárgyalják. Természetes reakció. Pár év ott lakás után te is ki fogod tárgyalni az új jövevényt, és feltérképezed.
Hol itt a probléma?

Semmi baj, csak túl korán alkotsz nem túl hízelgő véleményt a régi lakókról.

Szerk: Feltételezhetően nem éjszaka tárgyaltak a SAJÁT ablakod alatt. Az pedig pozitívumnak tudható be, hogy nem a hátad mögött suttogtak, hanem hallhattad a véleményüket. :)

[ Szerkesztve ]

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#7) anevemearl válasza Vakegérke (#6) üzenetére


anevemearl
(fanatikus tag)

Reggel negyed 8, és előző este 11kor még javában melóztunk.

ment a pm h mit is mondtak

De nem arról, hanem valami politikai maszlagról, ráadásul nyitva volt a levegő miatt,és láthatóan.

Volvo 850 - mert mindenkinek kell egy rénszarvas :D - nyolcotvenes.blog.hu - ha látni akarod, hogy újul az autó... :-)

(#8) beefjeez válasza anevemearl (#7) üzenetére


beefjeez
(senior tag)

jöhet a pm ide is... :D

(#9) Vakegérke válasza anevemearl (#7) üzenetére

Köszi a bizalmad, nem maradt válasz nélkül. :)

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#10) baluka26


baluka26
(PH! nagyúr)

Egy hónapja költöztem albérletbe, v. kerület, körfolyosós tégla lakás.
4-en vagyunk fiatalok. Semmi bajunk nincs senkivel, és minket is teljesen jól elviselnek, pedig sok a nyugdijas. Egyszer jött fel az alsó szomszéd, mert szerintem hangosan mászkáltunk (akkor már 30 perc mindenki aludt XD), illetve a szomszédban ey 90 éves néni nagyon büdös és elmeháborodott.
Egyébként semmi gond nincs, szivesen fogadtak a többek minket, mindig köszönünk, mosolyogva köszönnek, az egyik nénivel és a férjével különösen jó viszonyt ápolunk :D

They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.