2023. február 9., csütörtök

Gyorskeresés

Az új fejes!

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Bátorkodtam "tollat" ragadni és számomra egy elég törékeny témába fogni mivel annyira azért nem vagyok naprakész a dologba, de mindenképpen szerettem volna, egy kis szösszenetet írni mivel úgy érezem, teljesen megéri, hogy írott formába is tároljam a tapasztalataimat.
Kezdjük is rögtön az elején néhány hete/hónapja vetődött bennem föl az a kérdés hogy kellene vennem egy új fejhallgatót mivel a régit ami egy Sennheiser HD415-ös típus volt már a idő vasfoga erőteljesen kezelésbe vette, már nem volt az igazi a párna kezdett kényelmetlen lenni és mivel elég sokat hordom a fejemen ezt a nemes eszközt mind utcán mind pedig a lakásba ez nem túl jó rám nézve ha nem érzem magam komfortosan egy ilyen eszközzel a fejtetőmön.
Tehát mindenképp valami új után kellet nézni ilyen mivel annyi nem, vagyok vájt fülű így elég sok gyártó név és termék megfordult a fejembe, de azért valljuk be a Sennheiser név azért mégis csak jól hangzik. Megjegyzem most mentem a saját a fejem után és még csak az aktuális topikba sem néztem be és tettem fel a kérdést, ami lehet hiba, de az is lehet, hogy én döntöttem jól.

Tehát térültem fordultam nézegettem a termékek és megakadt a szemem a Sennheiser HD400-as sorozatának 429/439/449 trión, amik igencsak impozánsak tűntek pláne annak fényében mennyire meg voltam elégedve a 415-el egy igen jó alternatívának tűnt mind, és maradtam is ennél a vonalnál, így lett a mostani iromány főhőse a HD439.

Tehát téma adott választani kellet és Sennheiser HD439 lett a befutó a trióból!

Nézzünk egy kis száraz számhalmazt
Impedance 32 Ω
Frequency response 17 – 22500 Hz
Sound pressure level (SPL) 112 dB (1 kHz / 1 Vrms)
THD, total harmonic distortion < 0.1 % (1 kHz / 100 dB)
Jack plug 3.5 mm gold / 6.3 mm gold adaptor
Cable length 1.4 m and 3 m single-sided detachable OFC cables
Transducer principle Dynamic, closed

Ezek így elég sok mindet elmond magáról a termékről, vagyis legalábbis azt, amit a gyártó ígér, aminek lehet hinni vagy épp nem mindig azt szokták mondani mindent csak a mi hallásunk után ítéljünk meg, de úgy vélem jó, ha ezeket az ember átböngészi, elolvassa, megnézegeti.
Tehát maga a fejes egy zárt circumaural fejhallgató.

circumaural: A circumaural fejhallgatók párnája a fül körül támasztja a fejet ezekről elmondható általánosságban, hogy kényelmesebbek, mint a supraaural társaik

Zárt: A zárt fejhallgatók hangszórói csak az egyik, a fül irányába nyitottak, ezért a külvilág felé sokkal halkabbak, mint nyitott társaik, és kevesebb zaj is szűrődik be. Ellehet mondani, hogy adott kategóriában a nyitott fejhallgatók jobban szólnak, de a nyitott megoldások kiesnek a pikszisből az utcai használat miatt.

Mindenképp vezetékes eszközt kerestem mivel tudjuk, hogy a vezeték nélküli technológia sokat fejlődött, de csak jóval magasabb áron találunk olyan alternatívát, ami képes azt hozni, mint zsinóros társai.

Nézzük magát a fejest.
Nem igazán van túlcsicsázva a dolog egy méretes műanyag dobozban kapott helyett azzal a néhány kiegészítővel, amit, a gyár mellékelt nem sok, sőt igazándiból két dologról beszélünk, amiből az egyik tényleg végtelenül hasznos nem is értem mások miért nem képesek ezt meglépni vagy lehet csak én nem találkoztam vele. A lényeg annyi hogy a fejes alapállapotban egy 1.4 méteres vezetékkel rendelkezik, ami azonban cserélhető és a Sennheiser volt olyan kedves és egy 3 méteres vezetéket is csomagolt mellé, így nem kell utcán sem a 3 méternyi kábellel vesződni.

Természetesen 3.5 jack csatlakózóval tudjuk csatlakoztatni bármilyen zenelejátszóra alkalmas dologhoz legyen az mobil mp3 lejátszó vagy a szeretett pc természetesen aranyozott, kapunk mellé még egy 6.3 mm-es Jack átalakítót, és a doboz tartalma kiürült.Itt még nem került be az a hordtáska amit már ha jól tudom a 449 megkapott örültem volna neki, de mivel van így ez annyira nem volt számomra érvágás viszont van aki biztosan örülne neki.

Maga a külső borítás műanyag, ám nem nyeklik, nyaklik, nem zörög, tehát teljesen rendben van érzetre sem az a kemény kopogós hideg műanyag bár egy kicsit szerintem lehetett volna merevebb is arra gondolok itt elsősorban, hogy szoríthatna, jobban mert voltak olyan esetek, amikor nem hittem el, hogy rendesen zárna és elszökik valahova a hang. A párna ami a fület hivatott körbeölelni finom szövettel van borítva ami tényleg nagyon kényelmessé teszi a használatot, a párnák nagyok ami jó hír hiszem nekem is elég nagy füleim vannak de nem tapasztaltam olyan érzést hogy bárhol is hozzáérne a fülemhez sőt még hely is maradt benne ezért a nagyobb fülel rendelkezőknek is kellő hely marad, belül egy tényleg pici párna van a műanyagot borító szövet és a fül között, de itt sem tapasztaltam semmilyen nyomást vagy hogy egyáltalán érezném hogy ott bizony műanyag van. A vezeték gumiborítást kapott, ami meglepetés volt, hogy nem mondanám túl vastagnak alig vaskosabb, mint a CX-400II kábele.

A szövetborításnak viszont van egy nagy hátránya mivel én is elég izzadós vagyok és a mostani nyár is elég melegre sikerül ez hamar ki is jött a nedvességet megtartja, de ezen kívül mást nem tapasztaltam.
Tehát összességben egy nagyon jó kitalált fejesről van szó, ami tényleg a rendkívül kényelmes kategóriába tartozik néhány perc után el is felejti a viselője, hogy ott van.

Ami a hangzást illeti, miután megérkezett kibontottam akkor jött nagyjából 3 napnyi nézelődés ugyan percekre fel-felvettem, de ez idő alatt leginkább a zajok szóltak rajta, hiszen tudjuk, a bejáratás fázisán át kell esni.
Nem mondom azt, hogy minden zenei stílussal meghallgattam, de próbáltam minél több színt belevinni a zenehallgatásba, hogy átfogó képet kapjak arról mit is kaptam a pénzemért, szólt itt jazz drum and bass hip-hop pop rock műfajok sokasága Lindsey Stirling hegedű hangjai tehát próbáltam át fogó képet szerezni már amennyire lehet.
Itt a hangázásnál gondba leszek, mert viszonyítási alapom elég tág körben mozog, de a HD415 egy elég jó összehasonlítási alapot képez, de az itt leírt dolgok igazán szubjektívek.
A HD 439 mindenben kicsivel többet kínált, mint a 415. A sztereó itt nagyobb teret kapott, az apró részletek a helyükre kerültek , a mélyeket én nem találtam soknak sőt ellenkezőleg kicsit többet is vártam,de elmondható hogy tulajdonképpen realisztikusabbá vált és a 415 volt ami sokkal mélyorientáltabb volt a középtartomány készletessége nagyon meglepett az elődhöz képes sokkal jobban lehetett hallani érezni a hangszereket életszerűbbé vált, a magas tartomány is sokkal inkább hangsúlyt kapott ami még teljesebbé tette a képet ezzel természetesen nem azt mondom ez egy tökéletes fejes sőt egy felsőbb Kategóriába tartozó társa ennél is többet tud illetve a konkurencia is elég nagy, ha csak Shure termékekre gondolunk valószínűleg ebben az árba is vannak jobb termékek, de bármilyen meglepő nyugodt szívvel javaslom akár otthoni, minőségi zenehallgatásra is a HD439-et.

  • Nem lehet hozzászólni
Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.