2022. október 6., csütörtök

Gyorskeresés

Notch

Írta: | Kulcsszavak: Notch apple android

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Tényleg?! Most komolyan?!
Akkora trendsetter az apple ezzel a nyamvadt kamera/szenzorszigettel, hogy miután bemutatta múlt évben, most sorra jönnek ki az androidos gyártók is koppra pontosan ugyanezzel a megoldással?!
Semmi egyedi ötlet, semmi újítás?
Esetleg csak simán hagyni a kijelzőt 4 kb. egyenes oldallal határoltnak?
Nem, nem...bele kell rakni azt a nyamvadt belógó nemistudommineknevezzemet..de ha legalább lenne értelme azon a nettó parasztvakításon kívűl, hogy 0,2 collal nagyobb számot lehet írni a kijelzőméret mellé.. :U
Pofám leszakad.
És az egy dolog, hogy a copypaste kínai gyártók sorra dobják ki a készülékeiket ezzel a bemetszéssel, már az lg g7 is ilyen formatervvel tünt fel.[link]

Komolyan mondom, ez[link] a twitteres kiírás nagyon találó,és egyben szomorú is:
“If Apple were to put bunny ears on the iPhone on Monday, by Wednesday we'd have bunny-eared Android phones in stores. This is the world we live in.”

A mai MA-s sony interjú is rátesz erre a 3,5-ös jack elhagyására adott magyarázattal..bullshit a köbön!

Hozzászólások

(#1) Snowy_owl


Snowy_owl
őstag

Walkamnt kell venni meg butatelefont.

Egyébként monjda meg valaki, hogy miért jó a baromi kicsi káva azon túl hogy ha megfogom a telefont akkor remek random trippekbe lehet küldeni a szélek megérintésével a szoftvert.

régen minden jobb volt, régen még a "régen minden jobb volt" is jobb volt.

(#2) Syl


Syl
nagyúr

A f*szságot nagyon tudják másolni. Notch, jack elhagyás stb. Bezzeg a rendszeres és legalább 4 évig tartó frissítést nem akaródzik nekik másolni :W

The past tempts us, the present confuses us and the future frightens us. And our lives slip away moment by moment… lost in that vast, terrible in-between.

(#3) UnA


UnA
Korrektor

Oké, legyen szörnyű dolog ez a notch... de akkor te hogyan oldanád meg egy olyan mobil tervezését, ahol van teljes méretű képernyő + kamera egyszerre?

(#4) prolad


prolad
őstag

Szerintem csak átmeneti megoldás, max 2-3 év és jön helyette valami használhatóbb, akkor meg majd leszorul az alsó kategóriába és eltűnik. Addig meg amolyan szükséges rossz, egy eszköz arra, hogy (látszólag) kávát csökkentsenek a gyártók és egyelőre elég egyedi ahhoz, hogy felfigyeljenek rá az emberek. Ha már a 21. zs kategóriás kínai gyártó is beépíti (ami mát most az MWC-n megtörténik), akkor már nem lesz selling point és talán kicsit visszaszorul. Az a baj, hogy kell (a gyártók szerint) a kétféle selfiekamera+vaku+faceid meg ugye kellenek a tényleg hasznos funkciók (pontos szenzorok, jó beszédhangszóró) és hirtelen igény lett az abszolút kávamentesség, így nincs jobb megoldás.

Amúgy érdekes, azt hinné az ember, hogy drágább így gyártani a kijelzőket, de amennyire szivárog lefelé, nem úgy tűnik.

(#5) aero. válasza UnA (#3) üzenetére


aero.
veterán

Mi Mix 2?

(#6) D1Rect


D1Rect
félisten

A teljes választékból van néhány ilyen telefon.
Keresik a fogyasztók kegyeit, hogy mi az ami eladható, majd rájönnek, hogy ugyanúgy MacBook, mint az iPhone iksz.

Majd rájönnek, hogy szépen bele kell tenni a dolgokat egy fenti pár mm-es sávba.

01110011 01101000 01101111 01110010 01110100 01110101 01110010 01101100 00101110 01100001 01110100 00101111 01100010 01101110 01110100 01001111 01010101

(#7) Klaus Duran válasza UnA (#3) üzenetére


Klaus Duran
senior tag
LOGOUT blog

Mi Mix / S8 / G6 / és egyéb nem lusta gyártó.

A Doctor nem hal meg, csak átalakul. https://www.youtube.com/watch?v=0C3zgYW_FAM

(#8) amanoba válasza UnA (#3) üzenetére


amanoba
őstag

meghagynám végig a felső kijelző élét egy egyenes vonalnak.
inkább te mondd meg, mi értelme van annak a notch mellett lévő két kis kijelző területnek? gyakorlati haszonra vagyok kíváncsi, nem arra, hogy az óra, térerő, meg az akku kijelzés odafér..

Zene nélkül az élet tévedés volna - Friedrich Nietzsche

(#9) janeszgol


janeszgol
nagyúr

Nekem tetszik a megoldás, nem csúnya. Volt egy reakció, hogy nem mindenki engedheti meg magának az iPhone X-et, így egy bizonyos vásárlói rétegnek jó lesz. De kérdem a menőzésen kívül minek? Csak mert szép? Még ezt elfogadom válaszként.
De marha gáz ez az MWC ezzel a Notch másolatokkal. Erről szól az egész úgy érzem.

Szerk.: UnA, de miért kell teljes képernyő felülre?

[ Szerkesztve ]

(#10) Kasya


Kasya
nagyúr

Az LG eseten meg meg is ertem valahol, hogy ebbe az iranyba haladnak, mert korabban is probalkoztak hasonloval a "dupla kijelzo" megoldasaval.

Ugyanakkor erthetetlen nekem, hogy a jack miert tunik el. Korabban is tuntek el akkoriban ertelmesnek tuno dolgok, mint infra, fm transmitter, fm radio. A kor haladtaval ezek ugymond nem is okoztak gondot: infra - wifi taviranyito (adakuldesre reg nem jo), fm transmitter es fm radio - Sporify.

A BT fulessel azonban nem konnyitunk magunkon, sokkal alkalmibb mint egy rendes fules. Lassan is fejlodik szvsz az a kategoria, ami rendesen kivalthatna tenylegesen egy fulest.

A kijelzo perem pedig az LG es Samsung haza tajan lett eddig a legjobban megoldva. Az Iphone X ugy nez ki, mint a Samsung Active termeke...gyarilag erositett szelekkel...csak az birja is az eseseket.

A Sony tovabbra is vicc. Meg mindig tudnak ujabb brand neveket behozni a teefonjaikba, mint uj, sajat technologia. Mondanam, hogy tegyek, mert a marketinget tolja elore, de nem igy latom.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.