2020. augusztus 10., hétfő

Gyorskeresés

Fpsekről, cpu magokról és órajelekről és egy csomó Jane Nash

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Youtube videom :

[Fpsekről, cpu magokról és órajelekről és egy csomó Jane Nash Video]

:))

[Ryzen 3600, kemény cpu limites helyzetek modellezése Gta V-ben.]
Elképesztően hajt ! 2200 mhz-en is közel amx. közelébe erőlteti fel 980Ti-t !

Hozzászólások

(#1) Zsébernardo


Zsébernardo
(őstag)
LOGOUT blog

Ilyen tesztekben érthető a sok PH!-es fórumozó pozitiv hozzáállása a jó hosszú ideje kifutott Intel 4magos procikhoz. Haswell i7, de a régebbi Quad procikban is van még lehetőség, hogy egy GTX 980 Ti (GTX 1070) videókártyát kiszolgáljon játék közben. Magas @ 4.2-4.5 GHz órajeleket kell elviselni a procinak, de ehez kell egy egész jó alaplap, a jó időzétésre és gyors órajelre képes DDR3 RAM, meg némi kis szerencse... Ez a szerencse addig tarthat ki, amig a videókártyát nem a felsőház felső részéből választjuk a gépbe. Ott a friss játékokban már több fizikai magra és magasabb órajelekre van szükség. Ezt a teljesitményt a modernebb procik jobban eltudják érni, vagy a játékban a sokmagos optimalizáson múllhat a jó játékélmény.

(#2) Dilikutya


Dilikutya
(nagyúr)

Ha már blogbejegyzés, illett volna írni is valamit, nem csak odaröffenteni egy Youtube linket.

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#3) bobalazs


bobalazs
(veterán)
LOGOUT blog

Engem nem nyűgöz le ez a videó, az viszont érdekelne ki lenne a célközönsége ennek a kihajtsaje videjónak, amit kb el lehetett volna mondan 5 percen belül száraz tényekkel alátámasztva nyersen, tárgyilagosan.

(#4) Zsébernardo válasza Dilikutya (#2) üzenetére


Zsébernardo
(őstag)
LOGOUT blog

Videóblog amihez nem kell sok sallang, csak egyszerűen a cikk megnevezése. :)

(#5) Dilikutya válasza Zsébernardo (#4) üzenetére


Dilikutya
(nagyúr)

Videóblognak nem máshol blogbejegyzésként kéne hírverést csinálni. :) Mivel a Logout nem videóblog, illik értelmes bejegyzéseket létrehozni. Ez így igénytelen. :) A videóblog amúgy is a leggányabb műfaj, meg nem is értem, mit lehet reszelni a bélgázokat negyedórában a kihajcsanemhajcsa témában. :)

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#6) Zsébernardo válasza bobalazs (#3) üzenetére


Zsébernardo
(őstag)
LOGOUT blog

Aki mondjuk megnézte végig ezt a videót, meg olvasgatja a blogtermést és a hozzászólásokat. 300W tápegységnek is olvastam a mérési tesztjét, pedig nekem 650W-os tápom van. Több HDD és erősebb videókártya van a gépemben, de ettől még érdeklődve olvasom azokat a blogbejegyzéseket aminek az elolvasása nem csak időpocséklásnak számit... :)

(#7) Zsébernardo válasza Dilikutya (#5) üzenetére


Zsébernardo
(őstag)
LOGOUT blog

Kinek mi... Legalább nem megint egy pár soros odaröffenés, néhány képet és értelmezhetetlen grafikont odabigyesztve. :)

(#8) bobalazs válasza Zsébernardo (#7) üzenetére


bobalazs
(veterán)
LOGOUT blog

Tegnap megrnéztem én is 12 szálon 1400 mhzen a gta5t, egy 1060al ugy láttam nagy cpu limitem volt, ki volt végig maxolva a cpu.

(#9) Zsébernardo válasza bobalazs (#8) üzenetére


Zsébernardo
(őstag)
LOGOUT blog

AMD Ryzen procik megjelenése után elindult egy újabb hype, aminek a hatására az egyre több magot sokan jóval többre értékelik, mint a magasabb órajeleket. Szerintem egy köztes tulajdonságú prociban van most a legjobb teljesitmény. Legalább 6-8 fizikai magnak lehet jó kihasználtsága a játékokban, de ezek legalább @ 4.2 GHz órajelen vagy picivel felette pörögjenek. Haswell i7 4790K játékban még a GTX 1080-ra éppen elég lehet, de a 8 szál és a 8 mag között már lehet érezni a teljesitménykülönbséget. Nekem az AMD ryzen már nem számit, mert a GTX 1070 Ti teljesitménye és ez a Haswell platform még mindenre elég, de amikor majd kevésnek érzem átváltok valami új konzolra... Ez a fejlődés elég megkésve érkezett és nem kicsi felárat kérnek a magasabb teljesitményért.

(#10) DarthSun


DarthSun
(veterán)
LOGOUT blog

Tetszett :R . Hétvégén lefuttatom Jane- t az FX- es gépen, mekkora a CPU limitem :D . A Vantage egyébként mennyi CPU magot/szálat képes használni ?

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.