2019. augusztus 24., szombat

Gyorskeresés

Autócsere

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Úgy éreztem, hogy lassan itt lesz az ideje leváltani kis mk4 golfom. Szegény sokat evett a teljesítményéhez képest és sajnos elkezdtek rajta előjönni a tipikus rozsdafoltok, német autó volt, nem igazán figyeltem oda a sárvédőív megfelelő tisztítására sajnos. :(
Pedig nagyon szerettem, jól vezethető volt, 2017 novemberében vettem, egészen június elejéig használtam, egy rokonom kezdőautója lesz amint befejezi a jogsit :)
Kicsit néha hiányzik amikor éppen meglátom valahol.

És, hogy mi lett utána? Viszonylag hosszas keresgélés után maradtam volna ugyan ennél a ganerációnál, csak 1.8t motorral, ami egyrészt ritka, és nagyon túlárazott volt az összes, szóval sajnos hamar letettem az ötletről.

Ezek után jött az első generációs Audi A3(8p) szintén az 1.8t motorral.
Ebből már kicsit többet lehetett találni, a legtöbb még olcsóbb is volt a gti golfoknál.
Találtam egyet a közelben, képek alapján jónak tűnt, 650ezer volt az ára, ha jól emlékszem, motorikusan rendben volt, bár az ajtók alja rohadt és több helyen pattogzott a fényezés, nem is hoztam el, de közel voltam hozzá.

Eddig úgy voltam, hogy inkább megveszem olcsóbban és majd helyrerakom én, jobban szeretem azt, amikor én rakok mindent az autómon, egyrészt legalább kiismerem és tudom is, hogy mi mikor került bele.

Mivel nem igazán sikerült találni normális ,,kiindulási alapot,, , ezért úgy döntöttem, hogy akkor inkább keresek egy patikát és megveszem azt kicsit drágábban.

Veszprémben találtam is egy jól felszerelt 1.8t quattro-t, 180ló, viszonylag kevés km, korrektül nézett ki a képek lapján is.

Beszéltem telefonon a tulajjal, korrektnek tűnt, annyit el is mondott telefonon, hogy mivel messziről megyek az autóért, annyit elmond, hogy a tetőkárpit az már lóg, ezért le lett szedve, de adja az autóhoz, a felújításához szükséges összes alapanyaggal együtt.
Gondoltam magamban, hogy az nem nagy gond, típushiba, kb az összesnek lóg a kárpitja, vagy amelyiknek nem az már javítva volt.

El is mentem érte, ahogy az autó közelébe értem, majdnem rosszul lettem, 2 órát vezettem az autóért és egy szétrohadt, megtört, össze-vissza foltozgatott fosdarab volt, nincs rá más szó. A csomagtartó tele volt dobálva az autó belterének pár alkatrészével, valami zsákkal, meg még pár hulladékkal. nem volt olyan panel az autón, ami nem rozsdásodott volna, de tényleg, a küszöbök, a sárvédők, az ajtók, MINDEN!.

Be se ültem az autóba, megköszöntem a lehetőséget és el is mentem. Ezt az autót kicsivel több mint 1 millió forintért árulták... Amit 650k-ért néztem a közelemben, az ezerszer jobb állapotban volt...

Pár napig még nézegettem a hirdetéseket, de mivel nem találtam megfelelőt, ezért úgy gondoltam, hogy inkább kicsit kijjebb tolom a keretem és veszek egy második generációs a3-t, az mk5 golf az nem tetszett, se a beltere, se az autó külseje, valamint úgy gondoltam, hogy itt az ideje kipróbálni, hogy milyen az, ha az ember traktorral jár melózni, szóval dízeleket keresgéltem.

Viszonylag hamar találtam a közelemben egy oké darabot, az autó nem hibátlan, de legalább a hibái nagy része könnyen és olcsón javíthatók.

Így került hozzám ez az olaszból behozott, 2005-ös 2.0 pd tdi A3.

Itt van pár kép, még a régi golfommal együtt :D

Mivel elég hosszúra sikeredett az iromány, ezért ha van rá igény, akkor később írok egy külön posztban pár mondatot az autóról, javításokról és az eddigi tapasztalatokról :)

Ha eddig eljutottál, akkor köszönöm, hogy elolvastad :)

Hozzászólások

(#1) yerico


yerico
(senior tag)

Hát, a Fócvágen a IV-es Golfnál érte el a mélypontot, az ötös ahhoz képes más kategória.

Kívánságműsor a rádióban: -Kérnék egy számot a BKV-soknak. Rhiannától kérném a Shut up and drive-ot!

(#2) AllTheBest válasza yerico (#1) üzenetére


AllTheBest
(senior tag)
LOGOUT blog

Hát nem tudom, nálam a következő golf ami tetszik az az mk7.
Szerintem jó autók, megvannak a típushibái, de ha időben meg vannak oldva, akkor megbízható autók :)
A belterére szoktak sokan panaszkodni. Ott tényleg van baj azzal a retek gumibevonattal mit minden műanyagra rányomtak.
Én azt lepucoltam róla és matt festékkel lefújtam az összes műanyagot, így kb úgy nézett ki, mintha most jött volna ki a gyárból és cserébe már nem akartam elhányni magam akárhányszor hozzá kellett nyúlni valamihez.
Igaz, ehhez rengeteg időt bele kellett ölni a beltérbe, de szerintem megérte.

Valószínűleg 2-3 éven belül fogok venni hétvégi autónak egy mk4 golfot, csak valami ritkább motorral, hiányzik kicsit az autó :D

Esetleges elírásokért elnézést kérek, kevesebb ujjal nehezebb pontosan írni :) ---> Xiaomi Mi Mix 2 64GB

(#3) hcl


hcl
(nagyúr)
LOGOUT blog

Rozsdafoltok... Kialaktoltatni...?

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#4) Márk


Márk
(senior tag)

2.0 PDTDI.... Jó-jó, de olvasd el ezt, oltári nagy szopástól kímélheted meg magad.

2009.08.: LG 42LH4000 --->2011.08.: PANASONIC TX-P42G20E --->2014.05.: PANASONIC TX-P50UT50E --->2017.05.: PIONEER 9G KURO PDP-LX5090

(#5) AllTheBest válasza hcl (#3) üzenetére


AllTheBest
(senior tag)
LOGOUT blog

Nem ért nekem annyit az autó, mint amennyibe egy teljes lakatolás és fényezés került volna :) Az unokahúgom vette meg tőlem, tanulóautónak neki tökéletes lesz :)

Esetleges elírásokért elnézést kérek, kevesebb ujjal nehezebb pontosan írni :) ---> Xiaomi Mi Mix 2 64GB

(#6) AllTheBest válasza Márk (#4) üzenetére


AllTheBest
(senior tag)
LOGOUT blog

Köszönöm, de szerencsére eléggé utánanéztem :) BKD az enyém, ami láncos, nincs benne ez a tengely, nemrég csináltam olajcserét, leszedtem a olajteknőt és szerencsére a lánc is feszes és a lánckerekek fogai is hibátlan állapotúak :)

Esetleges elírásokért elnézést kérek, kevesebb ujjal nehezebb pontosan írni :) ---> Xiaomi Mi Mix 2 64GB

(#7) hcl válasza AllTheBest (#5) üzenetére


hcl
(nagyúr)
LOGOUT blog

Nem teljes? :)
Én a sokkal kevesebbet érő autóimat is inkább lakatoltatom (nem telibe), mert legalábbis ismert az előélete. Sokba kerül, de a veszek másikat + annak is lehet valami baja + költségek kombónál olcsóbb.
Mondjuk nálam egy autó nem 3 évet van, hanem 10+

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#8) AllTheBest válasza hcl (#7) üzenetére


AllTheBest
(senior tag)
LOGOUT blog

Hát kicsit már én is bánom, hogy megváltam a golftól, csak sajnos mindennapi használatra nekem az ereje kevés volt a fogyasztása pedig magas :) Ezt az audit hosszútávra tervezem, én se feltétlenül akarom 2 évente cserélgetni az autóimat, de alapból rövidtávra volt betervezve a golf, amíg nem jött össze a pénz a mostanira.

Esetleges elírásokért elnézést kérek, kevesebb ujjal nehezebb pontosan írni :) ---> Xiaomi Mi Mix 2 64GB

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.