2019. március 25., hétfő

Gyorskeresés

Ultragáz

Írta: | Kulcsszavak: kína . név

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Egy kínai házaspár úgy kívánja egymás és gyermekük iránt érzett szeretetét kifejezni, hogy a gyereknek a(z) @ nevet akarják adni.

Ez a választás a kínai nyelv esetében különösen szokatlan, hiszen nekik nem hangírásuk van, ezért egy idegen karakter még inkább nehézségeket okoz az anyakönyvezésnél. Ám nyelvileg mégis megvan az okuk a választásra, ha közelebbről megnézzük a dolgot. Mint Li Ju-ming nyelvész a Reuters tudósítójának elmondta, a(z) „@” karaktert a kínaiak gyakran angolosan „at”-nek ejtik, s ez majdnem úgy hangzik, mint a mandarin nyelvben az „ai ta”, amely kapcsolat azt jelenti: „szeresd őt”.

[kép]

Li Ju-ming egy sajtótájékoztatón kifejtette, hogy az internet és a külvilág mind erősebb beáramlása a kínai kultúra tradícióit sem hagyják érintetlenül, ezért merülhetnek fel ilyen ötletek. Arról azonban nem beszélt, hogy vajon a hivatalok engedélyezik-e a névválasztást, ugyanis Kínában nemrégiben a kormány hozott egy intézkedést, amely tiltja az arab számok, az idegen nyelvi elemek és szimbólumok használatát a kínai nevek esetében.

Itt található eredetiben: [link]

Csak azért raktam fel magamhoz is, mert ez már egy szint.

Hozzászólások

(#1) Kephamos


Kephamos
(PH! addikt)

Úgylátom Kínában is vannak ostobenkó baromarcúak.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.