2019. július 21., vasárnap

Gyorskeresés

Téli madáretetés

Írta: | Kulcsszavak: madáretetés . széncinege . fekete-fehérben

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Itt van ismét a fagyos, hideg időszak, így el lehet kezdeni a vadon élő madarak téli etetését. Akár tejes dobozból, nagy műanyagflakonból is lehet etetőt készíteni. Fontos, ha már egyszer megszokták a gondoskodásunkat a madarak, ne gondoljuk meg magunkat! Különösen a téli zimankóban veszélyes számukra, ha üresen találják az addig biztosan hitt etetőhelyet. Picike testük sok energiát kíván a fagyban, amit meg is kapnak a napraforgómagtól, ha nem felejtettük el feltölteni az etetőt. Kitartó gondoskodásunkért cserébe gyönyörködhetünk bennük. Számomra megunhatatlan a csip-csup életük megfigyelése. Nincsenek kalitkamadaraim, mégis vannak madaraim. :)

A képen látható cinege megpróbálkozott a mellsáv-felvillantással. A széncinegék mellén, hasán húzódó fekete sáv jelzi a másiknak az erőnlétét. Amelyiknek széles, azzal senki sem kezd ki, mert jól fejen csípi. Gyakran lehet látni a gyors mozdulatot, amint az erős cinkék szétnyitják a szárnyukat és felemelik a mellüket, hogy a másik láthassa a jelzést. Ezzel el is kerülik a fölösleges csipkedést. Azonban a fenti cinke "blöffölt", és az utána érkező madár elzavarta.

Hozzászólások

(#1) Vakegérke


Vakegérke
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Szalonna maradék is mehet az etetőbe, el fog fogyni. :K

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#2) zolikaDB válasza Vakegérke (#1) üzenetére


zolikaDB
(PH! kedvence)

Matula bácsi egész rókát tett ki nekik :) Értette a dógát az öreg!

MINDHALÁLIG DEBRECEN!!!

(#3) Z86 válasza Vakegérke (#1) üzenetére


Z86
(őstag)

De vigyázni kell, mert a sózott, füstölt nem tesz jót nekik. :)

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.