2022. szeptember 26., hétfő

Gyorskeresés

Phabletekről

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

A képen látható trióból mindhárom működik, a jobb oldali HTC Wildfire S 2011-es és a bátyám egyik régi mobilja volt, a bal oldali Huawei Y3 II 2016-ból ismerőstől landolt nálam mint nyugdíjazott készüléke. A középső a Nokia 2.1, ami hasznos igáslovam volt, amíg a 10-es frissítéssel a gyártó szinte lenullázta a használhatóságát.
Kicsit fura, hogy kütyümániám ellenére a 2010-es trendforduló elrobogott mellettem és évekkel később váltottam Androidra. Ez azért is lehet, mert nem városhoz, irodához vagy tech szektorhoz kötött munkám/életvitelem van, és bár vonzanak a kütyük, de nem fontosak számomra. Legyen megbízható, tegye a dolgát, ne legyen kényes és kész. Ezért volt tökéletes választás a Nokia 2.1 2018 telén, amikor már tényleg muszáj volt készüléket váltanom. Ha nem lenne a 10-estől átkozottul lassú, nem lett volna okom a cseréjére. Sajnos napi használatra alkalmatlanná vált, még az én türelmem is véges és a gyakori lefagyás/újraindulás elfogadhatatlan hiba nálam.
Nagyot ugrottam idén márciusban, az alap szintről a középkategóriába és maximálisan elégedett vagyok az új (használt) phabletemmel. A Xiaomi Mi9 Lite addig szolgál, amíg tönkre nem megy. Bár nem szoktam az eszközeimet lezúzni, vagyis évekre rendezkedhet be az ingzsebembe. Régimódi vagyok, a megbízhatóság az elsődleges szempont. Meglepően kevés funkcióját használom a modern phableteknek is. Például soha egyikre sem telepítettem játékot és eszem ágában sincs pénzügyeimet mobilon intézni. Igaz, most kénytelen voltam online buszjegy vásárló appot telepíteni, mert a vírus miatt nem lehet az első ajtón felszállni és hetente háromszor muszáj tömegközlekedéssel utaznom. Nem bliccelek. Régimódi tisztességes polgár vagyok. A komolyságomat viszont egy pillanat alatt eldobom, amint beszabadulok a kütyü boltba vagy áruházba, akár a kisgyerek a cukrászdában. Csillogó szemek és lángoló mohóság. Órákig tudnék játszani a phabletekkel.

Hozzászólások

(#1) Ygg


Ygg
senior tag

Nem olvastam az egészet, de az utolsó bekezdés stílusa nagyon tetszik.
Kis személyes irodalmi hang...néha nem árt változatosságnak.
:R

[ Szerkesztve ]

(#2) Somatom


Somatom
addikt

"és eszem ágában sincs pénzügyeimet mobilon intézni"

Mert hazajáró lélek vagy. Ha mobil életet élnél, akkor a pénzügyeidet is mobilon intéznéd.

Samsung Note 9 (8/512) Android 9, Tab S7+ 5G

(#3) waccamár


waccamár
senior tag

Már senki sem hívja phablet-nek :R

Jó látni mennyire mások a prioritások: én pl. évek óta csak akkor lépek be gépen netbankba, ha évente 1x esetleg valami olyan beállítás vagy infó kell, ami nem elérhető mobilon. Persze ez függ a banktól is, pár szolgáltatónak kritikán aluli az app-ja :)

Telefonnal fizetek, onnan utalok, ha néha-néha csekket kapok akkor QR-kóddal szó szerint 3mp alatt befizetem. Imádom :)

Te miért nem használod, mi tart vissza?

(#4) KISDUCK


KISDUCK
őstag

Szabad megkérdezni hogy mire használsz egy "fabletet"?

(#5) Algieba válasza KISDUCK (#4) üzenetére


Algieba
senior tag
LOGOUT blog

Amire az átlagember, lógok a közösségi oldalon (friss termékfotókkal igyekszem rávenni a vevőket, hogy vásároljanak is), néha frissítem az Instagram oldalamat. Praktikus túrázásnál a GPS. Plusz a klasszikus hívás funkció, akár telefonként, akár alkalmazáson keresztül. Valamint zene és rádió hallgatás, naptár, számológép. Teljesen átlagos vagyok. :))

Szerk.: Plusz ezt a phabletről írtam. Az internet elérés az elsődleges funkció számomra az első okostelefonom óta, ami a SE P800 volt.

[ Szerkesztve ]

A tudás az egyetlen érték, ami a használat során nem fogy el, hanem még gyarapszik is.

(#6) UnA válasza waccamár (#3) üzenetére


UnA
Korrektor

"Már senki sem hívja phablet-nek"

Így van, megint-egy-újabb-tepsi a hivatalos neve... :)

(#7) KISDUCK válasza Algieba (#5) üzenetére


KISDUCK
őstag

Hát akkor a szokásos tartalom fogyasztás pár extrával.
Amúgy bankolni érdemes szerintem telefonon. Most már talán kötelező mindenhol a kétlépcsős azonosítás itthon, nekem online fizetésnél telefonra küld értesítést a bank és csak le kell okéznom.
Vannak olyan fícsőrök amikre nem gondol az átlag ember hogy használhatná rá a telefonját. Pár hasznos life hack tipp: volt hogy hibát kellett gyűjtenem melóba és gyors töltöttem le hozzá egy countert megcsináltam a tételeket és ha jött adott hiba ment a +1, vagy ott a one note, ms termék és ingyen van felhőbe mentős cross platform program. Szintén munkában csináltam vele gyors jegyzeteket leírással fényképpel.

(#8) waccamár válasza UnA (#6) üzenetére


waccamár
senior tag

:C igen :D bár aki ezt mondja, az nem tudom mit vár, vagy hogy oldaná meg egy olyan eszköznek a dizájnját, aminek a lényege maga a képernyő :) Imádtam régen a különböző telefonokat, mentem be kisgyerekként a westelbe nyomkodni őket, ismertem kb. mindet. Szép volt, jó volt, elmúlt, ma már mást jelent egy telefon :)

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.