2021. május 10., hétfő

Gyorskeresés

Nokia 2.1 fotói

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Június hatodikán a határ túloldalán gombásztam. Még nem mondtam, de fő profilom a természetjárás és azon belül a gombászás, gomba-szakellenőri végzettségem van. Imádok a zöldben lenni. Több ezer fotóm van a kedvenceimről. Ezért aztán bármilyen képalkotásra alkalmas eszközzel szívesen fotózom az erdőt és lakóit. Terepre nem viszem a Lumia 925-öst, eme szépség nálam tipikus városi "elit" mobil. A Nokia 2.1 az igavonó közösségi mindenesem, elől-hátul védve, így ezt hajtom szét, amikor kint vagyok. 4000-es akkujának meg se kottyan az egész napos nyomkodás, plusz a képek posztolása azon frissiben. Azonban vannak témák, amiket a Canon A630-sal örökítek meg. Kellenek a jobb minőségű felvételek is. De gyors túrán, amikor futok a szúnyograj elől a mobil a jobb választás, mert sokkal gyorsabban dolgozok vele. Amikor ellenállhatatlan kényszer mozgat, hogy hessegesd a szúnyogokat, kevésbé bánod, ha az intenzív testmozgás közben a mobil esik a földre. Ha a kompaktom optikája megsérülne... Belegondolni is nyomasztó. Ezek a képek mind a Nokia 2.1-sel készültek.

Nyári vargánya

Sárga rókagomba

Piruló galóca

Molyhos tinóru

Csendélet

Nagy döggomba

Hozzászólások

(#1) janeszgol


janeszgol
veterán

Teljesen jó ez a 2.1. Én is vettem, kettőt is. Ami nekem a legjobban tetszik ebben a telóban: sztereó hangszóró, jack hangminőség, kijelző minősége, a hangfelvétel sztereó.

(#2) Algieba válasza janeszgol (#1) üzenetére


Algieba
senior tag
LOGOUT blog (1)

Ugyan extrém nagy nekem, de kellemes meglepetés a napi használata. Hibátlanul működik az első nap óta.

Az élet egy favicc. Fájdalmas poénja a halál.

(#3) Winner_hun


Winner_hun
félisten

Képeket miért nem a fórumra töltöd fel? Ezek el fognak veszni (és a naígyathatóság is borzalmasan körülményes)

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#4) elektrotank


elektrotank
tag

Szép képek. Emlékeztet a régebbi időkre, amikor mi is mentünk még gombászni (az útóbbi pár évben nem voltunk). A közelünkben van egy kisebb erdő, ahol anno még szedtünk gombát és amikor következő alkalommal mentünk arra fele, rossz volt nézni, hogy egy egész területet kiírtottak... hogy csak azt az egy bizonyos területet szabadították e meg a fáktól, nem tudom, rég jártam arra.
És sajnos nem csak ebben az erdőben fordult elő ilyen. :(

Az a szóbeszéd járja Amerikában, hogy két intelligens faj létezik a földön: emberek és magyarok. - Isaac Asimov

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.