2019. március 22., péntek

Gyorskeresés

...mert van benne led

Írta: | Kulcsszavak: Vodafone 136

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

2005-től 2010-ig mobilmániás voltam. Kb. 30-40 telefonom volt, mindenféle típus 8 gyártótól. Aztán a mobilmániám elmúlt. Annyira vége, hogy ma már egy fapados mobilom van. A mobil szolgáltatóm nevét viseli és egy sorszámot, 136. Nincs benne színes kijelző, JAVA, mp3, memóriakártya stb. Egyszerű mobil. Oké, ébresztőóra van benne, de már naptár nincs. Telefonálás és sms, ezekre teljesen jól használható. A legjobb tulajdonsága, hogy a bal felső sarkában van egy picike, de erős fényű led. Sokat mászkálok ki-be sötétedés után is a házból a fűtés miatt, és nem mindig kapcsolom fel a külső lámpákat. A piszkos kazánszobában az egyszerű és olcsó mobilt picit sem féltem a portól és a mechanikai sérülésektől. Ha elveszne, az sem lenne hatalmas veszteség, mivel feltöltőkártyás számommal használom. Nagy megkönnyebbülés az olcsó mobil; egy idő után fölösleges stresszforrás a drága kütyü.

Hozzászólások

(#1) Dluinet


Dluinet
(PH! nagyúr)

+1

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#2) zolikaDB


zolikaDB
(PH! kedvence)

Pedig te voltál az a csaj... Mondtuk is egymásnak öcsémmel, h Algieba, tudod, akinek az a sok mobilja van...
Mondjuk én is ide tartoztam, mindig kellett valami más, amiben olyan volt, amit fontosnak találtam. Egyszer kérdés volt nálam, h Nokia 6310 v Ericsson T68? Merthát a Nokia sokáig bírja, meg csak egy Nokia, de az Ericsson-t lehet upgradelni T68i-re és akkor lesz benne MMS. Amiről nem tudom, h miért jó, meg azóta eltelt 10 év, és én kb 10 MMS-t küldtem azóta. Persze egyiket sem vettem meg. Illetve a nagy kérdések egyike: jávás??? :DD Ilyenekkel szórakoztunk. Aztán néha egy javas cuccot felizzadni valami készülékre dzsunka módszerrel... Végül el sem indult :DDD
Igaz, nem alaptelefonom van, de a láz azóta elmúlt. Ha megnézek mobilboltban vagy PH-n egyet-egyet, nem érzem azt, h nekem kellene a kommunikációs boldogságomhoz ez. Csak egy kütyüt látok benne, és a kütyüket régen is, most is, és ezután is szeretni fogom, és rácsodálkozok a technikára. Persze ilyen alapon egy hengerfejet is bámulhatnék :D

MINDHALÁLIG DEBRECEN!!!

(#3) juliabrilke


juliabrilke
(PH! kedvence)

Legtöbb dolgot egyszer meg lehet unni.
Egyszerűen csak elvesztette a varázsát és már nem nyújt neked újdonságot.

(#4) Algieba válasza juliabrilke (#3) üzenetére


Algieba
(őstag)
LOGOUT blog (1)

Valószínűleg lesz még okostelefonom vagy mobil ritkaságom. :DDD Azért a régi jó mobilokra szívesen gondolok, és egyiknek másiknak a szépsége mai napig megdobogtatja a szívemet. Persze egyik sem lenne praktikus a mostani időszakban. Ide most egy fapados darab kell, amiért nem fáj a szívem. :))

Nokia 2.1 és Lumia 925: egyik korszerű, a másik gyönyörű

(#5) zolikaDB válasza Algieba (#4) üzenetére


zolikaDB
(PH! kedvence)

:R

MINDHALÁLIG DEBRECEN!!!

(#6) Algieba


Algieba
(őstag)
LOGOUT blog (1)

Megtaláltam a Vodafone 136 tökéletes vetélytársát, a Vodafone 252-est. :DDD Ugyanannyiba kerül mint 2010 telén a kis 136-os, de ennek már színes a kijelzője, és a led mellett van benne FM rádió is! :))
Jelenleg a törött Nokia 6131-est használom rádióként, és már kissé idegesít, hogy egyszerre három kütyü "mászkál" rajtam. A 136-os mint telefon és zseblámpa, a 6131 mint rádió és az öregecske mp3 lejátszóm. :Y :U Tehát valamit tennem kell, hogy ne érezzem úgy, három kézre van szükségem a három kütyü kezeléséhez.
A Vodafone 252 ugyanúgy "olcsó" mobil, nem kell féltenem. Ráadásnak jár hozzá egy sim kártya, amit a húgomnak tudok adni a 136-sal együtt. :C
1990 forintért lesz egy rádiós, munkás telefonom. Ez a legjobb és legolcsóbb megoldás a kütyü gondomra.

Szerk.: Dr. Romano: A mobilmánia elmúlt, így eladtam a mobilgyűjteményemet. Most még egy okostelefonnak sem tudnék szívből örülni, mert nem tudnám kihasználni a tudását. Gyakorlati szempontok szerint nézegetem a mobilokat. A kis szolgáltatói mobil pont jó lesz, mert két kütyü helyett csak egy lesz nálam a kazánszobában.

[ Szerkesztve ]

Nokia 2.1 és Lumia 925: egyik korszerű, a másik gyönyörű

(#7) Dr. Romano


Dr. Romano
(PH! kedvence)

És mit csináltál a régi telóiddal?

Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???

(#8) Algieba


Algieba
(őstag)
LOGOUT blog (1)

Egyébként meg fogom javíttatni a Nokia 6131-est és kapni fog új akkut is, de majd akkor, ha jobban állok anyagilag. Szerepel a kedvenc telefonjaim tízes listáján. A kagyló mobilok közül az egyik legjobb. Imádom a rugós flipjét. :)

Nokia 2.1 és Lumia 925: egyik korszerű, a másik gyönyörű

(#9) Algieba válasza Algieba (#8) üzenetére


Algieba
(őstag)
LOGOUT blog (1)

Megnézettem a 6131-est a mobilos ismerősömmel, és megállapította, hogy teljesen szétszakadt benne a szalagkábel. :( Donornak még jó lesz, vagy rendelhet hozzá új kábelt. De épp van nála másik kettő, és egészen olcsón. Nagy kedvencem a 6131, mert sok hasznos funkciója van: zenelejátszás, FM rádió, ébresztés, naptár, a JAVA miatt angol-magyar és magyar-angol szótár is telepíthető rá. A szótár komolyan hiányzik. Átgondolom a mobilos "gondomat", mert a zseblámpa igen csak jól jön a hosszú éjszakák miatt, és a pénz sem aranyesőként hullik rám.

Nokia 2.1 és Lumia 925: egyik korszerű, a másik gyönyörű

(#10) Dr. Romano válasza Algieba (#9) üzenetére


Dr. Romano
(PH! kedvence)

Na ja. Nagy átka ezeknek a "mechanikus" telefonoknak, hogy szétmegy bennük a mozgó alkatrész.

Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.