2022. augusztus 16., kedd

Gyorskeresés

Magyarnak lenni szívás

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Mennyi hazug illúzióval traktáltak engem gyermekként, amikről idővel kiderült, hogy egy kicsi-frusztrált nép önigazoló, nagyot mondó meséi. Magyarnak lenni egy pitiáner átverés. Skanzenbe zárt egzotikumok vagyunk a germán, szláv, latin népek közt. A nyelvünk haszontalan, és egyre inkább látom, hogy hiba volt a nyelvújítás. A németet kellett volna hivatalos nyelvvé tenni. Akkor alapból nem létezne az a vágyunk, hogy majd utolérjük Ausztriát, mert egy lenne a két ország. Szart se értünk el a külön utas bohóckodással. Nyomorultak vagyunk. Hányni tudnék a felindultságtól. Átvertek.

Néhány példa, amikor leszakadt az állam.
Tinédzser koromban kedvenc íróm Szerb Antal volt, elalvás előtt szívesen olvastam A világirodalom történetét. Aztán megtudtam, hogy hogyan halt meg...
A női felmenőim boldogtalansága. Hogy soha senki sem beszélt meg semmit, hanem ordibált és duzzogott. Problémamegoldásból helyes mintát egyet sem láttam.
Iskolai bántalmazás. Mivel későn érő típus voltam és fogalmam sem volt a helyes érdekérvényesítésről, tortúra évekig.
Lelki-testi állapotok. Tömény szomorúság. Nem csoda, hogy csak piával tudjuk elviselni a létet. (Én nem iszom.)
A himnusz. Miért kell folyton nyomasztani az embert?!?
Egymás elárulása 10 forint előnyért. 42 éves koromig mindig találtam mentséget mások aljas tetteire. Aztán leesett, hogy gecik.
A magyar nyelv összeköt.... Hazugság. Senkinek sem tűnt fel rajtam kívül az évek óta jelen lévő fogalomzavar?! A piszkos kommunikáció? Az érzelemvezérlés? Hogy a zavaros nyelvhasználat és a romló szellemi állapot miatt sokan egyáltalán nem képesek világosan kommunikálni?!? Oké, hogy én pukkasztó ordító vagyok, de mindig tudom, hogy honnan hová tartanak a gondolataim.
Sóhaj.

Kiegészítés: Aki nem képes gondolatjátékra, mehet másfelé. Se depis, se magamutogató, se mélymagyar nem vagyok. Tessék gondolkozni és látni a nagyobb képet, végigmenni pro-kontra a felvetésemen!

Hozzászólások

(#1) baluka


baluka
tag

Húha, ez mát súlyos agybaj, kezetetned kéne magad... :W

(#2) blackrulz


blackrulz
nagyúr

Fú ezt totál adom. Első sorban ha monarhia lennénk vagy méginkább osztrákok középszerű senki lenne vitya, gyurcsi, a többi slepp, gázt szerelne döbrögi... Igazából én tovább is mennék, ha már osztrákok vagyunk az osztrákok szinte németek, lehetnénk együtt egy nagy boldog ország. Lenne tenger, hegy, jó sör, euró, dőzs és minden is. Egyébként is nYeLvEkEt tAnUlNi oLaN nEhÉz...

baj van baj mondta egyszer 1989-ben egy elismert filozófus Lukács Laci, és tényleg

When you want a circus you exalt the clowns

(#3) nevemfel válasza baluka (#1) üzenetére


nevemfel
aktív tag

A nők szeretik magukat sajnáltatni, és mindenért másokat, többek közt a "rencert" hibáztatni. Közben meg persze élvezik a rájuk irányuló figyelmet. Nézd csak meg az instragramot, mennyi magamutogató + önsajnáltató nő van fent rajta.

A létező szocializmus idején az a mondás járta, hogy az értelmiség előtt két út áll: Az egyik az alkoholizmus, a másik járhatatlan.

(#4) #89309696


#89309696
törölt tag

Én nem gondolom így. Tudom mennyi ember élt a bolygón születésem pillanatában, tudom abból mennyi volt fejletlen, elmaradott országban. De még fejlett ország nyomortelepére is lehet születni. Baromi magas esélye lett volna annak, hogy egy olyan helyre szülessek. Hálát adok a Teremtőnek, legyen az bárki vagy bármi, hogy ide születtem. Annak is, hogy nem belvárosba születtem ami nagyon sok szempontból korlátozott volna. És nagyon sok minden másnak is örülök, hogy úgy alakult ahogyan, mert borzalmas lenne az életem másképp. Lehetne jobb is, de ismerve mennyire lehetne rossz is, boldog vagyok az arany középúttal.
Leszarom mi van nyugaton, leszarom az osztrákokat, a szomszéd fűjét. A magyar nyelv szar? Ezzel a nyelvvel tudom legjobban kifejezni érzéseimet, a gondolataimat, a legszínesebben, legpontosabban, legrészletesebben átadni mindent a másik ember felé. Ez egy szép nyelv. A pinánál szebb szó pedig nem is létezik.

(#5) nevemfel válasza blackrulz (#2) üzenetére


nevemfel
aktív tag

És olyan szép, kifejező szavaink lennének, mint pl. a "Schmetterling". :DDD

[link]

A létező szocializmus idején az a mondás járta, hogy az értelmiség előtt két út áll: Az egyik az alkoholizmus, a másik járhatatlan.

(#6) #89309696 válasza nevemfel (#3) üzenetére


#89309696
törölt tag

Ő egy kicsit más, mint az Instán csücsörítő illetők. Már írta egy régebbi blogja alatt is, hogy miért ír ilyen cikkeket és miért van szüksége a közönségre aki meghallgatja. Már eleve az, hogy ezt blog formájában teszi összeszedetten és nem egy szigorúan flagship mobillal készít csücsörítős képeket ahogyan más, már mutatja azt, hogy ő más. Persze abban is van igazság amit te írsz.

(#7) nevemfel válasza #89309696 (#6) üzenetére


nevemfel
aktív tag

Tudom, miket írt. De megyek is innen, nem etetem a nárcisztikusokat.

Boldogtalan, mert az univerzum nem az ő akaratának megfelelően görbül. Minnyá elsírom magam.

[ Szerkesztve ]

A létező szocializmus idején az a mondás járta, hogy az értelmiség előtt két út áll: Az egyik az alkoholizmus, a másik járhatatlan.

(#8) Algieba válasza blackrulz (#2) üzenetére


Algieba
senior tag
LOGOUT blog

:R

A tudás az egyetlen érték, ami a használat során nem fogy el, hanem még gyarapszik is.

(#9) bkercso


bkercso
nagyúr

Nem hiszem, hogy politikailag (=gazdaségilag) volt/van akkora szabadságunk, ami kellene a naív feleszmélés alapján a változtatásokhoz. A nyugati és keleti lobbi is erős a térségünkben.

Én gyerekként a feudalizmus tanulásakor örültem, hogy ez már csak történelem... :U

[ Szerkesztve ]

HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?stext=&buying=1&selling=1&usrid=341946

(#10) Algieba válasza bkercso (#9) üzenetére


Algieba
senior tag
LOGOUT blog

A nyugati és a keleti lobbi sem nyomulna, ha "németek" lennénk. ;]

A tudás az egyetlen érték, ami a használat során nem fogy el, hanem még gyarapszik is.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.