2019. május 27., hétfő

Gyorskeresés

Legyen ünnepnap február 10.

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

A II. világháborút lezáró békeszerződés aláírásának dátuma alkalmas lehet, hogy végre helyes irányba terelje a közgondolkozást a múltról és a jelenről. A trauma szándékos örökítése, beleverése a fiatal generációkba enyhén szólva tébolyodott módja a nemzetrontásnak. Pechemre engem is átitatott az indokolatlan sértettség olyasmi miatt, amihez már semmi közöm, és vegyes leszármazási vonalú utódként nincs is okom a bosszúra és kesergésre. Felmenőim közt vannak szlovákok, románok, szlovének és magyarok, valamint lehetséges örmény vérvonal is. Hogy magyar állampolgár vagyok és magyar az anyanyelvem? Ez a véletlennek és a békeszerződésnek köszönhető, ugyanis közel sem volt olyan igazságtalan mint szeretik láttatni.
Most komolyan, egy olyan nép vagyunk, ami könnyű szívvel feláldozta egy részét, majd másik pár százezret is, és tépte magát évtizedeken át, majd a jelenben is sikeres önemésztő taktikát folytat. Régóta nem vagyunk alkalmasak rá, hogy bárkinek is példát mutassunk és verjük a mellünket, hogy de mi igenis Közép-Európa vezetői vagyunk. NEM.
Ezért mondom, hogy a béke érdekében nézzünk szembe önmagunkkal, fogadjuk el helyünket a kis államok között és örüljünk, hogy maradt földünk, mert például ott vannak a kurdok, jóval többen, és nem lehet önálló államuk.

Hozzászólások

(#1) DraXoN


DraXoN
(őstag)

nem tartanám rossz ötletnek "ünnepnek" tenni a kérdéses napot...

mert sok volt a rossz akkor, de ez egy olyan nap amikor kb. végetért egy sötét fejezete a világ nemzeteinek...

The human head cannot turn 360 degrees... || Siemens A35 -> Siemens C55 -> Alcatel OT556 -> Flying F996 -> Nokia 5230 -> Sony Xperia P -> Sony Xperia Z1 Compact -> Lenovo K3 Note -> LG v20 || FX8320; Rx470; 16GB; 240GB; 2x1TB

(#2) Csapoati


Csapoati
(PH! nagyúr)

Esélytelen, pont a nacionalizmus előretörését láthatjuk (újra) napjainkban. Hozzátenném: sajnos, mert véleményem szerint attól, hogy valaki magyar, nem lesz automatikusan jó és kedvelendő ember, és attól, hogy mondjuk román, nem lesz automatikusan rossz ember. Ráadásul a nemzetiségemre büszke lenni... nos, lehetek büszke a szorgalmamra, a szaktudásomra, a teljesítményemre, de arra, hogy magyar vagyok, nemigen - mivel ez születési adottság. Ez nem azt jelenti, hogy nem szeretem a hazámat, mert szeretem, és itt is szeretnék élni, de erre nem büszkének kell lenni, hanem kiindulási alapnak lehet tekinteni.

Haladni kell a korall (vagy Core-ral)!

(#3) Fred23 válasza Csapoati (#2) üzenetére


Fred23
(PH! kedvence)

"Ráadásul a nemzetiségemre büszke lenni... nos, lehetek büszke a szorgalmamra, a szaktudásomra, a teljesítményemre, de arra, hogy magyar vagyok, nemigen - mivel ez születési adottság."

+1

Nekem most éppen a vérképem jutott eszembe példaként. Kitűnő, és főként én meg esetleg a genetika tehetünk róla. De aki büszke arra, hogy ő magyar vagy bármi egyéb... :F

Mondjuk determinista megközelítéssel nézve bármire büszkének lenni maximum vicces, ám egyúttal intellektuálisan simán akceptálható. :D

[ Szerkesztve ]

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.