2020. július 4., szombat

Gyorskeresés

Haszontalanul

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Hetek óta romlik a kedvem, ahogy szembesít az élet a ténnyel, kifogytam a lehetőségekből. Ha a legjobb formámmal, évek kitartó munkájával sem értem el semmit, akkor komoly hiányosságaim vannak, amik befoltozására nincs időm/idegem, hiszen elmúltam negyven. Nem nekem terem a babér, hanem teljesen érthetően a jóval fiatalabbaknak. Amikor az öngyilkosságról fantáziálok, mindenki félreérti. Pedig jobban belegondolva ez egy kemény döntés, ami a totális szabad cselekvés egyik mintapéldája. Nem kínál nekem semmi emberit az élet, akkor miért ne választanám az önkezű halált? Bár végzettségem alapján lehetetlenség, de humán értelmiségi vagyok, aki sokat olvasott fiatalként, így tett szert a műveltségére. Pechemre totálisan értéktelen adottságaim vannak: empátia, arányérzék, egyedi stílus. Mindez szart sem ér. Ezért a bejegyzés címe. Tehát senki se okoskodjon nekem. Nem olyan pozitív dolog az élet mint hazudjátok magatoknak.

Szerk.: Ha az ember életéből kimarad a pozitív megerősítések időszaka, nem alakul ki a bizalom a világ iránt, hanem teljes zavarban-szorongásban telik el az első 20 év, és utána próba szerencse alapon kezd el működni a túlélőgép elég sok hibaüzenetet összeszed.
Fogalmam sincs, hogy merre menjek tovább. Sok mindent kipróbáltam. Éltem és dolgoztam három magyar nagyvárosban, kipróbáltam a külföldi munkát is, van kutyám, barátom, de ócska a végzettségem, nem tudok nyelveket, nő vagyok megroggyant mentális-testi állapottal és totál beszarva a jövőtől, az emberektől, és mélyen csalódva önmagamban. Nincs munkám, jövedelmem. A barátom pénzén élősködöm. Totál felesleges vagyok. Ha lenne gyors módszer az életből való kilépésre, már itt se lennék. És a vicc, hogy szeretem az életet. De magamat nem és pontosan látom minden gyarlóságomat, de az egész világ esztelenségét. Minek erőltessem, ami már így is annyi fájdalmat okozott nekem?!?
Szerk2.: Naponta minimum 10 kilométert sétálok erős tempóban, 6-7 km/h, de csak nő bennem a feszültség és a kétségbeesés.

Hozzászólások

(#1) TheLázs


TheLázs
(csendes tag)
LOGOUT blog

Az ország hangulatát írtad le, szerintem. Az otthon maradottakét. Egy félévet töltök most két egyetemi képzés között munkával és élettel. Kivételes szerencsém van, de magamon és sok társam életén látom, hogy a fiatal felnőtt élet igazából viszonylag jó kilátásokkal kilátástalanság.

Ettől eltekintve meg kicsit szerintem mindenki él valamiért. Nem tudom elképzelni hogy valami ne mozgasson. Ha máról holnapra nem tehetnék még valamit ami eddig az életem szerves része volt, biztosan találnék valami mást.

"Annyi mindenféléhez nem értek, hogy az már sokoldalúságnak számít” – Örkény István

(#2) refrigerator


refrigerator
(csendes újonc)

Az ősz is közrejátszik ezekkel az érzésekkel kapcsolatosan. Ilyenkor mindenki vacakabb hangulatba kerül.
Viszont ami tény ; azok viszik sokra, akik a cinikus/gátlástalan / pszichopata kategóriákba tartoznak. Egyre jobban látszik az emberek ezen csoportja.

(#3) Polllen


Polllen
(nagyúr)

Ennél sz@rabb érzés nincs, az biztos. És innen felállni nagyon nehéz. DE van egy régi dal...

Aki dudás akar lenni
pokolra kell annak menni
ott kell annak megtanulni
hogyan kell a dudát fújni.

Szerintem az élettel is így vagyunk. Ha igazán becsülni akarod az életed, meg kell járni a hadak útját. Előbb-utóbb mind megjárjuk. A kérdés csak az, hogy mikor térünk le róla, hogy jobb legyen. Persze tudom van aki nem tér le és ennek az útnak egy vége van csak. De ez már mindenkinek a maga döntése.

[ Szerkesztve ]

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#4) refrigerator válasza Polllen (#3) üzenetére


refrigerator
(csendes újonc)

Pontosan.
Amúgy az emberek hatalmas része ugyanúgy szenved sok kicsi és nagy probléma által. Viszont ezt nem mutatják a külvilág felé, hanem inkább vetítenek egy pozitív életet, ami mindenben szebb és jobb, mint a miénk. De ez csak a látszat, mint egy ócska reklám. Mindenki meg akar felelni mindenkinek. És nem jönnek rá, hogy az egésznek semmi értelme nincs.

(#5) Jhonny06


Jhonny06
(addikt)

Elég üres szavak ezek.. pontosan mi a probléma? Nincsenek céljaid? Nincs munkád? Nincs párod?

Niche parfümök szórófejes üvegben, különbözo kiszerelésekben! Tom Ford, Creed, stb. https://bit.ly/2Tz8UbE

(#6) bitpork


bitpork
(veterán)
LOGOUT blog

Nyugi - ma már nem érték a humán-irányú értékek megléte. Itthon , sajnos minden félresiklott. A demokrácia itthon vad lett, a képzési és követelmény rendszer értelmetlenül megbonyolódott és megmagyarázhatatlanul magasra került a léc, a vagyon határozza meg egy ember értékét, a hatalom mindent felülíró szükséglet lett, a lopás és megfélemlítés az új jó tulajdonság.
Azt öngyilkosság is lehet megoldás ha nagyon unod- de nem szükségszerű. Amit leírtál a korral jövő érzés. Van aki negyedik X után találkozik vele, van aki már korábban. A világ változik de nem mindenki voltozik vele.

Csak azt és olyat szabad tenni amit akarsz és magadnak kedves. Nekem bevált :)

Ps.: Jónak lenni sokkal nagyobb érték , mint gazdagnak - még akkor is ha utóbbi pl fiskálisan jobb is.

Az megvan, hogy Mária országa vagyunk, csak így körülnézve nem világos, hogy Geronazzo vagy Schmidt.

(#7) nevemfel válasza TheLázs (#1) üzenetére


nevemfel
(tag)

Az ország hangulatát írtad le, szerintem.

Ne vetítsd ki a saját hangulatodat mindenki másra.

Bob Sugar keres a másik vonalon, ő frankón lelkesedne.

(#8) nevemfel válasza refrigerator (#2) üzenetére


nevemfel
(tag)

Viszont ami tény ; azok viszik sokra, akik a cinikus/gátlástalan / pszichopata kategóriákba tartoznak.

Miért gondolod ezt? Mit értesz az alatt, hogy sokra viszik? Gondolod, hogy egy kőműves, aki házat épít, és jól végzi a munkáját, és ezért sok megbízást kap, nem vitte sokra? Nem hasznos az, amit tesz? Nem jelent értéket a munkája? Nem vitte sokra?

Bob Sugar keres a másik vonalon, ő frankón lelkesedne.

(#9) celeron


celeron
(senior tag)

Én nem írtam már erre a fórumra évek óta, - lehet azért mert általában jobb is ha nem :D - de annyira fontos volt hogy írjak neked hogy még jelszó emlékeztetőt is kértem. :)
Látod hányan írtak már ide, és érdeklődnek mi van veled, azt hiszed nem számítasz pedig ez a sok ember ma úgy fekszik le aludni hogy ott motoszkál bennük hogy vajon mi lehet veled.

Ha a legjobb formámmal, évek kitartó munkájával sem értem el semmit, akkor komoly hiányosságaim vannak,
amik befoltozására nincs időm/idegem, hiszen elmúltam negyven.

Az jutott eszembe hogy micsoda lehetőség ez, és végre meg kell állnod és észrevenned hogy nem az az utad amit eddig csináltál. Fuhh de egy otromba közhely ez. Megprobálom másképp írni. :) Ha valami jó az életben, az az hogy ha eltérsz az autentikus magadtól valahogy minden arra játszik hogy ezt észrevedd. Lehet hogy Te annyira kemény és életerős vagy hogy megtanultál szembe szélben pisálni, és látm ilyen sokáig bírtad azt hogy csak pisáltál és pisáltál és még csak most hugyoztad lábon magad, Ez azért tök nagy teljesítmény, ez meg ami alakult egy nagy lehetőség hogy újradefiniáld magad.

Nem nekem terem a babér, hanem teljesen érthetően a jóval fiatalabbaknak.

Micsoda? :) Én 30 vagyok de még eddig nálam se termett meg a babér bakker. :)

Amikor az öngyilkosságról fantáziálok, mindenki félreérti.
Pedig jobban belegondolva ez egy kemény döntés, ami a totális szabad cselekvés egyik mintapéldája.
Nem kínál nekem semmi emberit az élet, akkor miért ne választanám az önkezű halált?

Elérted a célod mert rád figyelünk.

Bár végzettségem alapján lehetetlenség, de humán értelmiségi vagyok, aki sokat olvasott fiatalként,
így tett szert a műveltségére.

No jutott azért egy kis önfény is bele, ezzel semmi baj nincs. Egy dolog viszont foglalkoztat. Ha te humán értelmiségi vagy akkor az önreflexiód hová lett? Nem ártott volna először magadnak leírni ezt a pár mondatot aztán eltávolítva magad tőlük kissé objektívebben ránézni. Amiket itt leírok te is biztos megláttad volna.

Pechemre totálisan értéktelen adottságaim vannak: empátia, arányérzék, egyedi stílus.
Mindez szart sem ér.

Érdekes belegondolni abba az ellentétbe, hogy én is rendelkezem ezen tulajdonságokkal amiket a legjobban SZERETEK magamban Soha semmiért nem adnám oda azt hogy ma nehezen alszom mert egy ember valahol szenved.

Ezért a bejegyzés címe. Tehát senki se okoskodjon nekem.

Ha azt akartad hogy ne okoskodjak neked akkor miért tetted kommentelhetővé ezt a bejegyzést? Ja hogy szeretted volna, ha valaki hozzám hasonló olcsó kontár megszakérti? Lehet nem de megtettem.

Nem olyan pozitív dolog az élet mint hazudjátok magatoknak.

Az Én életem pont annyira pozitív amennyire hazudom magamnak És ez ugyan annyira nem számít mint az ha siránkozom felette.

Üdv:
Egy neurotikus generalizált szorongó aki megtanulta szeretni önmagát.

(#10) bitpork válasza celeron (#9) üzenetére


bitpork
(veterán)
LOGOUT blog

Kell egy fajta ... mélység az öngyilkosság gondolatát összemosni a figyelemfelkeltéssel. Korunk egyik populáris, szándékos félremagyarázása ami rosszindulatra épül.

Az megvan, hogy Mária országa vagyunk, csak így körülnézve nem világos, hogy Geronazzo vagy Schmidt.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.