2020. szeptember 26., szombat

Gyorskeresés

Esti képek Lumiával (új képek 09.02.)

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

A februárban használtan, olcsón vett Nokia Lumia 925 éltes kora és halott rendszere ellenére remek kis fotós masina. Mobiljaim közt a legjobb kamerával felszerelt, amit jelez, hogy képes "látni" a fényesebb csillagokat az égen. Nem az élesség számít a csillagos fotóknál nálam, hanem a csillagképek megörökítése felismerhető formában. A hatodik képen még a Delfin is látszik a kép alsó részén! Te is ki fogod szúrni a jellegzetes állatformát. Egyébként a Nagy Nyári Háromszög három fényes csillagára koncentráltam: Deneb balra, Vega fent, Altair jobbra lent. Ha már egyszer a meteorológiai nyár utolsó napján indultam kora esti sétára, akkor logikus volt, hogy megörökítem az évszak jellegzetes égi alakzatát.
A fotókon minimális a szerkesztés. A mobil érdeme a jó minőség.

Szökőkút

Szobor

Szökőkút

Óra

Dekoráció

Nagy Nyári Háromszög

Új képek

Holdsarló

Szoborsétány

A képernyőmentéssel elmentettem magamnak a fenti kép beállításait.

Mellszobor

Szobor

Templom

Hozzászólások

(#1) Agyturbina


Agyturbina
(aktív tag)
LOGOUT blog

Hat hol laksz te hogy ennyi szökőkút van?

Csak nem a Szita City-ben?
:DDD

,........A szükségletek lettek a célok, és a célok szükségletek lettek........, ,........A paradoxonban az a szép, hogy paradoxon módon nem szép.............,

(#2) Algieba válasza Agyturbina (#1) üzenetére


Algieba
(senior tag)
LOGOUT blog (1)

Nincs olyan sok. Ha jól számolom, a Szent István tértől végig az Andrássy úton az állomásig összesen 7 szökőkút van. A két nagyobbat fotóztam le.

"Kolbászfalu" a szülővárosom. :)

Az élet egy favicc. Fájdalmas poénja a halál.

(#3) AllTheBest


AllTheBest
(senior tag)

Nem rosszból mondom, de ez a kamera nagyon nem az esti fotózásra van, brutálisan zajos az összes kép, meg a részletek sem pontosan kivehetők, össze van mosódva minden, főleg ha van egy kis mozgás is a képen...

Esetleges elírásokért elnézést kérek, kevesebb ujjal nehezebb pontosan írni :) ---> Xiaomi Mi 9T 128gb

(#4) Algieba válasza AllTheBest (#3) üzenetére


Algieba
(senior tag)
LOGOUT blog (1)

Az összes többi mobilomhoz mértem a képei minőségét. Egyéb telefonjaim közül van, ami konkrétan semmit sem "lát" éjszaka. Illetve nekem nem az élesség számít, hanem az esti világítás színei.
Ez egy 2013-as okostelefon egyetlen 8MP hátlapi kamerával. Sportszerűtlen lenne olyasmit várni tőle, amire a mai felső kategóriás társai képesek.
Éjszaka ritkán fotózok. Inkább csak a hangulat miatt.

Az élet egy favicc. Fájdalmas poénja a halál.

(#5) janeszgol


janeszgol
(veterán)

Igen, sajnos előjött a telefon határa. Tényleg zajosak a képek. Ám egy valamit nagyon szeretek a Lumiákban, és ez a dolog sajnos nem található meg a HMD Nokia 3, 5, 3.1 telefonokban. Videófelvételnél a 30fps az nappal, este, bármikor 30fps. A HMD Nokiák droppolnak 25 fps (Pal) alá, ergo darabosak.

Huawei: akárhogy alakul a sorsa, a kedvenc telefonmárkám marad. (2012-től ismerem es követem a márkát.)

(#6) N€T0X|N válasza Algieba (#4) üzenetére


N€T0X|N
(őstag)

Sportszerűtlen lenne olyasmit várni tőle, amire a mai felső kategóriás társai képesek.

Vagy inkább java részük azoknak sem. Bár jó volna eredeti felbontásban megnézni ezeket, de így kicsiben nekem nem tűnnek tragikusnak egy mobiltól. A Lumiákon sose volt túl erős a zajszűrés, én pont ezt szerettem bennük (950 mai napig meg van fotózásra). Egy p20 pro lehet, hogy jó/összességében jobb képeket lő éjszaka (szép is lenne, ha nem, azért az árért), de szanaszét filterezi, amitől ránagyítva olajfestmény az egész, engem meg a hideg kiráz az olyan képektől.

[ Szerkesztve ]

Sent from my keyBoard

(#7) zoo8800


zoo8800
(veterán)

Jó öreg Lumia. :) Annak idején nagyon szemeztem ezzel a telefonnal, a Lumia 800-asom utódjának szántam, aztán végül a WP platform szerencsétlenkedései miatt mást választottam.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.