2023. január 31., kedd

Gyorskeresés

Apró túlélő

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

A Samsung Galaxy Young 2011-ből az egyik családtagom által landolt nálam. Régi kedvenc mobilja volt, ami már évek óta pihent a szekrény mélyén. Nálam éppen tombol kikapcsolódásképpen a mobilmánia, így elkértem tőle, hogy tegyek a régiséggel egy próbát. Sikerül-e életre kelteni? Végül a barátom segítségét kértem, aki újra romolta, vagy mi erre a pontos kifejezés? A lényeg, hogy működik. A képen a lepény (Nokia 2.1) és a HTC Wildfire S társaságában látható, ami a kortársa. A cikk írása közben a Samsungról hallgatom a zenei válogatásomat. Teljesen rendben van. Mp3 lejátszónak máris bevált. Egyébként felhívtam róla az ajándékozó családtagomat, és a beszéd hangminőségével sincs gond. Tisztán hallottuk egymást. Persze a rendszer sebessége ööö,ööö, azért teszi a dolgát. A kijelzője nem egy nagy eresztés, de az információk láthatók. A mobil jól összerakott. Picinysége ellenére masszívan ellenáll a szorításnak. Egyedül a microUSB takarója vált ketté, lifeg a felső része, de majd szilikonpisztollyal megragasztom.
A HTC romosabb állapotban van, mert férfi rokonom exmobilja. De az is működik, csak időnként tikkel a kijelzője, felugrik a tárcsázó vagy a kereső.
Természetesen egyikre sem rakok alkalmazásokat. Ugyan a Samsung még meg tudja nyitni az áruházat, de semmiképpen sem terhelném csöppnyi agyát. Bőven elegendőek számomra az alap eszközei, akárcsak a HTC tudása is untig elég a hétköznapokra.
Mi az előnye a két 2011-es apróságnak 2019-ben? Elképesztően kicsi, tökéletes ingzseb mobilok, amik éltes koruk ellenére még mindig használhatók telefonként.
Jó érzés "retro" mobilokat ismét életre kelteni.

Hozzászólások

(#1) hcl


hcl
félisten
LOGOUT blog

Van egy Y-om, tartaléknak. Szép 4-es droid alaú Cyanogenmod, Mapfactor, és így navigálni is tud.
A Google Play amúgy csak akkor működne a gyári 2.x droiddal (meg bármivel), ha lefrissítenéd, az meg nem fér el :D Próbáltam, sehogyan nem megy. Meg ha menne is, használhatatlanra lassul tőle a teló (újabbakon is nagyon fogyaszt, kösz, Google).
Sajnos szegény Y nagyon alsókategóriás, a kijelző mérete már akkoriban is a használhatóság alsó határát súrolta, pláne gyakorlatlanabbaknak. Az nem meglepő, hogy működik, a legtöbb telefon amúgy nagyon sokáig működőképes marad, ha nem bánnak vele borzalmasan.

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#2) #81524480


#81524480
törölt tag

Én most másodmobilként egy Samsung Galaxy S Advace-t használok, néha előveszem. Van egy fekete változatom, Jelly Bean-nel, és egy fehér változatom, Gingerbread-del.
Utóbbi a kedvencem, a régi rendszer sokkal jobb, mint az új. (A Jelly-vel kb. használhatatlan szinten van.) Telefonálásra, levelezésre, zenehallgatásra, alkalmi böngészésre nagyon jó, és még a mérete is a kényelmes kategóriába esik. :) Első Droidos mobilom volt.

(#3) janeszgol


janeszgol
nagyúr

Én is komálom a régi okosakat. Van nekem is ebből az Yból, illetve amiről a múltkor írtam, az a 2013as Galaxy Young.
Ezt a 2011es verziót csak Galaxy Ynak hívom. Meglepően jó minőségben játssza le a zenéket. Messenger Liteot rátettem, érdemes is valamit rátenni neked is, különben frissíti a Google Szolgáltatásokat, ami 100+ megabájt és hát ennek a belső tárhelye alapból 2 giga, amiből marad 200 mb alatt.
Amúgy a mail és Messenger szinkronizálása hibátlan.

De nekem a 2013as Young is tetszik, csak a kijelzője nem, az gagyi.

[ Szerkesztve ]

(#4) Aprósólyom


Aprósólyom
addikt

"A HTC romosabb állapotban van, mert férfi rokonom exmobilja." Kikérem magunknak ha ezt általánosan értetted és nem kifejzetten az egyetlen férfi rokonodra. Remélem, nem Pap Réka Kingán keresztül építessz fel magadban egy előítéleti rendszert másokkal szemben. :DDD

(#5) Algieba válasza Aprósólyom (#4) üzenetére


Algieba
senior tag
LOGOUT blog

Ez csak egy tény volt. A rokonom számára használati tárgy a mobil. Ezért nem igazán izgatja, ha karcos lesz a kütyü. Úgyis lecseréli két év elteltével.

A tudás az egyetlen érték, ami a használat során nem fogy el, hanem még gyarapszik is.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.