2021. szeptember 21., kedd

Gyorskeresés

Algieba és az öreg zászlóshajó

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Hat napja van nálam és beköltözött az ingzsebembe, a helyre, ahol munkanapokon az elsődleges phablet tartózkodik. Nem terveztem teljes szolgálatba állítani, aztán mégis beleraktam a fő számomat. Túlságosan tetszik. Más érzés felvenni mint a Mi 9 Litét, ami szintén gyönyörű, de a Note 4 mégis csak Note. Van saját karaktere. És nekem mindig is bejöttek a tollas okostelefonok. Örök kedves emlékek a SE P800 és P990. De azokkal ellentétben már jóval korszerűbb, nagy kijelzős készülék. Jó ránézni és kézbe venni. Annyira jól néz ki, hogy kizárólag ultravékony, átlátszó szilikon tokot tennék rá, ha kapható lenne. Egy üvegfóliát kapott, ami a finoman ívelt kijelzőjén kissé furán áll, de legalább ad némi védelmet. Egyébként nem volt nagyon karcos. A fémkeretén, ami masszív érzést ad a készüléknek, csak szolid kopásnyomok vannak. A vékony, de jól illeszkedő műanyaghátlap a bőrhatású felületének köszönhetően tapad a tenyérhez. Nem csúszik. Nem kell attól tartanom, hogy szappanként kipattan az ujjaim közül, ami a Mi 9 Liténél reális veszély. Bár azon rajta van a gyári szilikontokja, ami védi, de ugyanakkor teljesen elfedi gyönyörű üvegburkolatát. Valamit valamiért. Szerencsére a Note 4 stabilan fekszik a tenyeremen, szinte büszkén mutogatja magát. "Gyere használj!" Több se kell nekem. Hopp, máris a kezeim közt.
A hangminősége kiváló. Azt szeretem, amikor telefonon beszélek, hogy olyan hatású a beszélgetés mintha a másikkal egy szobában tartózkodnék és ez az illúzió utcai környezetben is meglegyen. Ezt tudja a Note 4. A fülem elégedetten bólogat.
Olyan sok funkciója van, hogy még mindig nem fedeztem fel az összeset. A toll pöpec. Csak ne hagyjam el. Feltelepítettem egy SketchBook nevű alkalmazást, amivel kicsi rajztáblának használhatom, de a gyári jegyzet appok is jók. Cool, ahogy megjelennek a klasszikus Note ikonok a tollat előhúzva.
Régen éreztem őszinte ámulatot és erős vonzódást phablet iránt. Kellemes ismét "szerelmesnek" lenni. A kütyübolond részem boldog. Kíváncsi vagyok, hogy a Note 9 képes lesz ugyanezt kiváltani belőlem.

Hozzászólások

(#1) janeszgol


janeszgol
nagyúr

Jó írás. Őszinte leszek egy Note 9-re én is pályázok idén. Vagy egy Note 10-re. Meglátom.
A Note 10 Lite például nagyon jó áron volt (150-200 ezer ft között újonnan, hivatalos forrásból), csak pont akkor lett limitálva a pénzügyi lehetőségem. Kár!

(#2) BigBlackDog


BigBlackDog
veterán

Jó kis teló, használd egészséggel! :K

Ha szabad kérdezni; jól értem, hogy előadásokat szoktál tartani? Ha igen, akkor milyen témájúak ezek? :B

(#3) UnA


UnA
Korrektor
LOGOUT blog

"és beköltözött az ingzsebembe"

Ez biztosan csak nekem furcsa, persze inget sem szoktam hordani egy ideje ;) – de még a régi időkből úgy rémlik, hogy az ing zsebe nem sok mindenre volt jó. Főleg arra nem, hogy egy masszív súlyú és méretű mobilt oda tegyek...

(#4) Algieba válasza UnA (#3) üzenetére


Algieba
senior tag
LOGOUT blog

A Lumia 520 volt a tökéletes ingzseb mobil. Teljesen elbújt a zsebben és biztonságban utazott benne. Sajnos Androidos óriás társai kilógnak, de csak akkor zuhannak ki, ha lehajolok és megfeledkezek róla, hogy bal kezemmel rájuk szorítsak. Bár megtaláltam a megoldást, veszek nyári zakót és annak jóval nagyobb zsebében fog utazni a Note 4. :)

janeszgol: A Note 9 számomra tökéletes választás 2021-ben is.

BigBlackDog: Természetismeretre specializálódtam, azon belül a gombák világára.

Az élet egy favicc. Fájdalmas poénja a halál.

(#5) AxBattler válasza janeszgol (#1) üzenetére


AxBattler
félisten

Note 10 Lite 100-120k HUF körül megy aprón, szerintem nagyon jó modell.
Egyedüli fájdalmam, hogy nincs IP minősítése, ill. normális csepp/por-védelme.

(#4) Algieba
Dizájnban, minőségben, méretben valóban nagyon jó még mindig. :K

[ Szerkesztve ]

ELADÓ: Jonsbo U1 Plus - 13k, Lian Li PC-Q11 - 18k ................................. Cable management is for the weak! ............................ "Vásárolj Durex terméket, és nyerd meg a legújabb Microsoft Xbox Series X 1TB játékkonzolt!"

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.