2022. július 4., hétfő

Gyorskeresés

Algieba

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Remek, hogy a vírus miatt erősen javasolt a maszk viselése, így nyugodtan megmutathatom, hogy ki van az avatár mögött. A héten előadásom volt, és lőttem előtte egy önarcképet. Mulatságos, hogy apró kedveteléseim eredményeként szakértője lettem a kedvenc témáimnak, és szenvedélyesen tudok beszélni róluk. Magam is meglepődök önmagamon, és visszahőkölök, hogy túl sok lennék?
Évekkel korábban ráeszméltem, hogy egy napon eljön a pillanat, amikor szembenézek a halállal, ami a megsemmisülésem lesz. Ami voltam, nem lesz többé és semmi sem megy tovább belőlem. Kész vége. Természetbúvárként pontosan tudom, hogy gerinces állat vagyok, egy evolúciós zsákutcába futott, állítólag értelmes faj egyik egyede. Nincs lelkem és értelmetlen hinni, hogy zavaros tudattartalmam lementésre kerül egy égi merevlemezre. Szétfoszlok. Lényegtelen minden. Éppen ezért támadt fel bennem a szenvedély és nem érdekel többé, hogy mi illik. Betartom az alapvető játékszabályokat, senkinek rosszat nem kívánok, míg a vakvilágba ordítom minden örömöm és boldogtalanságom. Aztán örökre elnémulok és pontosan tudom, hogy mit jelent az örökké és a semmi. Féloldalas mosolyomban lemondás és dac. Kihúzom magam és ordítok. Imádom erős hangomat. Szeretem a tűz lobogását hallgatni. Micsoda szenvedély! Mennyit kerestem, míg rátaláltam. Leülök önön tüzem mellé és hamvamba fulladok. Csodálatos! Hát ez lenne az élet.
Az előadás után, mikor készültem kilépni az ajtón, visszafordultam és meghajolva képzeletbeli kalapommal intettem, hogy szívesen máskor is. Spontán mozdulat volt. És nevettem magamban. Micsoda játék! Tetszik. Igen, pont erre vágytam. Hagyni a bolondot játszani, hagyni a valódi természetemet hatni. Világoskék, lila, fehér, három fontos szín nálam: tiszta gondolatok, varázslat és ártatlanság.
Az ember nem azért akar meghalni, mert ne szeretne élni, hanem mert tudja, hogy melyik életet nem akarja élni és abból mindenáron kitörne, az élete árán is. Ilyen egyszerű. Megfizettem az árát, hogy bolond lehessek. Belefulladnál szomorúságom mélységeibe.
Akarok egy csillagos égbolt tetoválást a kopasz fejemre. A tarkómra futna le az Eridánusz csillagkép és a nyakamon tündökölne hátul az Achernar csillag. Utam vége.

Hozzászólások

(#1) Eastman


Eastman
őstag

Mulatságos, hogy apró kedveteléseim eredményeként szakértője lettem a kedvenc témáimnak, és szenvedélyesen tudok beszélni róluk.

Örülök. Sok munkád van benne, egy hosszú út fontos állomása.

https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...

(#2) Luck Dragon

Semmi sertés nélkül a legjobb avatárt találtad meg önmagad megmutatására . :)

A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.

(#3) mg1992mg válasza Luck Dragon (#2) üzenetére


mg1992mg
senior tag

"Semmi sertés nélkül..."

Ejnye.. :P

(#4) Luck Dragon válasza mg1992mg (#3) üzenetére

Hoppá :DDD :B
Nyilván nem ezt szerettem volna.

A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.

(#5) #90088192 válasza mg1992mg (#3) üzenetére


#90088192
törölt tag

Végülis nem írt butaságot, sertés Nincs az avataron. :DDD

(#6) Carlytoo


Carlytoo
aktív tag

A tudósok sem értik még teljesen az univerzum keletkezésének okát. Vannak ugye elméletek, de nem igazoltak. Van egy társaság, akik hiszik és igazolni vélik a tudatosságot minden mögött. Abban mind egyetértünk, hogy matematikai képletekkel leírható, logikán és törvényeken alapuló a világegyetem működési elve. A véletlen alkotta volna ezeket? Teljesen véletlenül vagyunk itt egy óriási evolúciós szerencsével? Az érzelmeink kizárólag az agyunk egy bonyolult biokémiai folyamat végterméke?

"No sacrifice is too great, no treachery too small" - Inquisitor Horst

(#7) Algieba válasza Carlytoo (#6) üzenetére


Algieba
senior tag
LOGOUT blog (1)

"A véletlen alkotta volna ezeket? Teljesen véletlenül vagyunk itt egy óriási evolúciós szerencsével? Az érzelmeink kizárólag az agyunk egy bonyolult biokémiai folyamat végterméke?"

Mindhárom kérdésre egyértelmű, egyszavas válaszom van: IGEN.

"Egyáltalán nem tényező az, hogy kicsik vagyunk. Az a probléma ,hogy balfaszok vagyunk." Politikai topikból

(#8) #90088192 válasza Carlytoo (#6) üzenetére


#90088192
törölt tag

Lényeges ez?

Mármint a kérdés maga.

Lehet végtelen időt és energiát belé ölni, a nap végén nem egyszerűbb élvezni, és csodálattal hallgatni a hipotézisek hadát?

Vannak akiknek megadatik a kiváló elme és az ezzel együtt járó akarat amivel újabb kérdéseket tudnak megválaszolni, igaz ez mindig újabb kérdéseket vet fel.

Nekünk halandóknak, lehet ezen filozofalni, ami jó agytorna, de még jobb élvezni. :R

Szeretek agyalni, de egyre jobban élvezem, hogy nem az agyamat használom csak.

(#9) Carlytoo válasza Algieba (#7) üzenetére


Carlytoo
aktív tag

Nem tudod, ahogy én sem. Add meg a lehetőségét a másik opciónak. Nem kérem, hogy higgy bármiben is, csak a lehetőséget tartsd fent.

Agyturbina

Lényeges ez?- Az emberiség legnagyobb kérdése és talán a létezésünk értelme is. Ennél nincs is lényegesebb dolog a világegyetemben, mint erre biztos választ találni.

[ Szerkesztve ]

"No sacrifice is too great, no treachery too small" - Inquisitor Horst

(#10) Algieba válasza Carlytoo (#9) üzenetére


Algieba
senior tag
LOGOUT blog (1)

Nagyon jól fel tudom mérni, hogy mi egy állat, mi egy ember. Látom a hasonlóságokat és halt meg kezem közt állat és végignéztem közeli hozzátartozó haldoklását. Nincs szükség semmiféle hitre, ami semmi több mint önbecsapás. A természeti törvények világosak és könnyen értelmezhetőek. Számomra semmiféle lelki törést nem okoz, hogy tudom, mi vagyok és mi a sorsom. Éppen ezért támadt fel bennem elemi erejű szenvedély. Kihasználom a hátralévő időmet, aztán megsemmisülök. Mert ez a dolgok rendje. A falevelek sem sírnak és álmodoznak feltámadásról.

[ Szerkesztve ]

"Egyáltalán nem tényező az, hogy kicsik vagyunk. Az a probléma ,hogy balfaszok vagyunk." Politikai topikból

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.