2019. március 18., hétfő

Gyorskeresés

A biztosításról

Írta: | Kulcsszavak: biztosítás . élet . baleset . lakás

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

A jelenben tett lépéseinkre szintén igaz, hogy sok kicsi sokra megy. Például napi egy csomag cigi vezethet tüdőrákhoz, de csak napi tizenöt perc kocogás akár tíz évvel hosszabbíthatja meg az életünket. Ez így van a jövőre vonatkozó nagyobb tervünkkel is, amit elérhetünk sok kicsi megtakarítással. Sokan negatívan gondolnak a biztosítási tanácsadókra, holott a biztosítás a mai világban az egyik legjobb befektetés. Eme tény ellenére mégis a biztosítási tanácsadókra púpként gondolunk, és igyekszünk elkerülni őket. Egyrészt mély meggyőződésünk, hogy teljesen fölöslegesen akarnak hónapról hónapra pénzfizetésre kötelezni minket, másrészt utálatos dolog a részükről, hogy a biztosítási szerződéssel emlékeztetni akarnak minket a halandóságunkra. Mindkettő téves kapcsolás. Manapság a biztosítási termékpaletta jóval szélesebb, és a befektetési jellegű életbiztosításokkal mi magunk járunk jól. Ha pedig beüt a balszerencse, akkor a szeretteink nem kerülnek a szegénységi küszöbre. A rokonságon belül van példa rá, hogy egy jól megválasztott életbiztosításnak köszönhetően a családfő váratlan halála után egyedül a gyásszal kellett szembenéznie a gyermekeknek, de a nyomorral nem.
Nekem is van befektetési jellegű életbiztosításom. A generációmnak már nem lesz nyugdíja, semmiféle társadalmi gondoskodásra nem számíthatok idősebb koromban, így az életbiztosításom lejáratakor felém visszaérkező pénz életmentő lesz. Ha pedig időközben rám esne egy versenyzongora, a legkisebb húgom el tud temettetni és még bőven marad pénze a személyes céljai megvalósítására.
Nincsenek illúzióim. Halandó vagyok. Azonban egy körültekintő, gondolkodó halandó. Mindannyian kerüljük a kockázatos helyzeteket, megtervezzük a napjainkat, unalomig ismert utcákon megyünk végig nap nap után, tehát semmi baj sem történhet velünk. Igen, ez így van. Azonban életünk nagyobb része lődörgéssel telik el. Legtöbbünk semmiféle hosszú távú célt sem tűz ki maga elé. Pedig a sok kicsi lépés végén egyszer csak jelenné lesz a még oly távoli jövő is. Milyen jövőt szeretnénk magunknak? Természetesen a jövő kiszámíthatatlan, és senki sem jósolhatja meg, azonban egy személyre szabott biztosítással garantáltan nyugodtabb és biztosabb lesz a kiszámíthatatlan jövő, amikor a sok kis lépés megtétele után elértük.

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.