2022. szeptember 28., szerda

Gyorskeresés

A biztonságos fogás szempontja

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Nincs értelme a kisméretű modelleknek? cikk felriasztotta a majdnem elszunnyadt mobil frusztrációmat. Feltéptem a fiókot és kikaptam belőle a HTC-t és beüzemeltem. Nekem lehet bármilyen ficsőrje a lepénynek, amikor a legfontosabb szempont, hogy a hüvelykujjammal átérjem a kijelzőt. Nem kényelmes a Nokia 2.1-sel telefonálni és nem biztonságos a használata. Tele az apró zúzott kijelzős mobilokkal. Csak egy hajszálrepedés... :U Egyértelmű, hogy két kézzel használom, de oda a mobil mobilitása. Ha értitek, hogy mire próbálok kilyukadni.
Egy nem elhanyagolható szempont, hogy a lapos, széles forma a súllyal együtt instabillá teszi az eszközt a kezemben közeli fotók készítésénél. Egyszerűen beremeg. Ott izzadok, hogy sikerüljön a kép. A kompakt fényképezőgép esetén a direkt kézbarát forma segítségemre van. Nincs ilyen nyűgöm, pedig a kompaktom nehezebb a lepénynél.
Sajnos a gyönyörű Lumia 925-ösöm is szélesebb az ideálisnál. Nem érem át.
Olyasmi érzésem van a Nokia 2.1-sel kapcsolatban, mintha a GPS-t cipelném magammal. Azzal se telefonálok. Szóval tök jó, hogy a sokféle alkalmazással zsebkönyv méretű számítógépem van, de ez már nem mobil. Meg vagyok lőve.
A kis HTC teljesen elbújt az ingzsebben, szólt róla a kedvenc zenei válogatásom. Közben fogadtam vele hívást és én is telefonáltam gyorsan és könnyedén. Egy ilyen kis mobil szappannak modern kiadásban igencsak örülnék. Csak ne lenne elszállt ára!
Bármennyire hihetetlen, de semmiféle ingerenciám nincs tartalomfogyasztásra mobilon. Sőt kezdem károsnak tartani a figyelemelvonást. A telefon legyen mobil, ne egy számítógépnek álcázott monitorozó/kontrolláló rendszer. :(((

Hozzászólások

(#1) ncc1701


ncc1701
addikt

Nekem a 7" körüli lesz az igazi. :) Jobb rajta dolgozni.

(#2) Algieba válasza ncc1701 (#1) üzenetére


Algieba
senior tag
LOGOUT blog

Nincs is baj a nagy tudású, munkaeszközként is funkcionáló phabletekkel, de nekem kényelmetlen, hogy alap modellben is csak óriás mobilt kaptam. Persze saját tokjában elfér a válltáskámban. Most pl van időm üldögélve pötyögni rajta. De telefonként a picurka HTC lapul a zsebemben. (A gyönyörű Lumiát az íróasztalon hagytam, otthoni biztonságban.)
A Lumia 520 olcsó és jó méretű volt. Le se váltottam volna, ha nem szűnik meg a szoftver támogatás. Most ha ilyen méretben akarok használható mobilt, 50-ért talán kapok óvott, teljes dobozos Galaxy A3-at vagy iPhone SE-t. Cool.

A tudás az egyetlen érték, ami a használat során nem fogy el, hanem még gyarapszik is.

(#3) Krugszvele


Krugszvele
aktív tag

Nincs értelme a kisméretű modelleknek :D
Nekem egyből egy alacsony fehérneműmodell jutott eszembe és mondom miért nincs értelme??? Rá is kattintottam és most itt vagyok :D

(#4) #81524480


#81524480
törölt tag

Én most egy 2,8"-os Samsung Corby-t, és egy 6"-os Huaweit használok. Mindkettőt àtérem, persze tok nélkül. :D
Szerintem a 2,8"-as helyére egy 4"-os S Advance-t fogok tenni, 2.3.6-tal nagyon jó, csak már kevés app támogatja, már a böngészés se valami jó. :(

Nekem csak azért kényelmetlen a nagy méret, mert sokszor zsebben tartom. Nehéz, kényelmetlen a mozgás, guggolás, ha a telefon a zsebemben van.
Jó lenne, ha a következő mobilom kisebb lenne.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.