2022. május 19., csütörtök

Gyorskeresés

Mi történt az elmúlt időben?

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Augusztus 15-én írtam e-mailben V1-nek pár észrevételt. Ebből a következő dolgok jöttek:
1. V1 megtudta a véleményemet jó pár dologgal kapcsolatosan.
2. V1 egy retardált zabi, aki képtelen volt válaszlevelet írni... Lehet, tán nem is tud írni, hanem csak segítik? Költői kérdés volt... Így nem is olyan lényeges rá válasz adni. Kapni főleg nem fontos!

Mivel egy három nap a türelmi időm így azért adtam V1-nek egy hetet. De kevésnek bizonyult... Fene a pofáját!
Igazándiból csak a „kollektív” szót nem tudja értelmezni. A többi alapvető dolgait már nem is érdemes külön kiemelni.

V2 úgy döntött, hogy neki augusztus 22-én levelet kell írnia nekem. Minek? Na, ez egy jó kérdés!
Kaptam párszáz sor világmegváltó okosságot, úgy hogy nem is kértem. Mondjuk V2 esetében sosem értettem, hogy miért kell neki pöccsel a lába között Teréz Anyát duplikálnia?
Biztos jó hosszú sorokban tudná indokolni. De ahogy V1 tudatlan baromságaira nem vagyok kíváncsi úgy V2-ére sem.

S bebizonyította, hogy a Hardveraprón sokadik alkalommal sem szabad eladni olyan terméket, amiért kitiltást kap. Bár három kitiltás után és a tőlem kapott kedves levélcsokor kíséretével csak megtanulta, hogy mit szabad és mit nem...

Ezen kívül volt egy kiváló üzletem.
A Sony Ericsson arc S-emet cseréltem egy Nokia Lumia 800-asra.
Mielőtt ebbe jobban belemennék, kezdem a bevezetővel.

Meghirdettem a telefonomat cserére. Érkeztek olyan ajánlatok, hogy a hajam, ami alaphangon szög egyenes, ennek ellenére mégis begöndörödött. Ezen kívül privátonként megjelent átlag öt-tíz őszhajszálam is grátiszba.
Az LG Optimus 2X tömegesen jött. Ezt követte a Lumia 710-es, amire egy drága illető egyből megjegyezte, hogy ugyanaz a hardver van benne, mint a 800-asba és hogy a 710-es széria sokkal jobb lett. Nos, egyrészt nem kértem 710-et, másrészt azt majd Én eldöntöm, hogy számomra mi az, ami jó s mi az, ami nem! A 710-es nem jó nekem. Ennyi. Ezen kívül, ha Én egy Volkswagen Golfot szeretnék venni, akkor ne, akarjon már rám tukmálni senki egy Opelt, mondván is van turbó és jobban megy...
Utólag is az apukája ékes szaporítószervét a 710-es igehirdetőnek!

Végül mikor már kezdtem beletörődni, hogy ez az üzlet egy hiú ábránd akkor írt privátot G.
Ilyenkor ugye azért az ember úgymond öreg motorosként utánanéz az eladónak. Ekkor bukkantam arra, hogy G-nek 5 pozitív és 1 negatív értékelése van. A pozitív értékelés általában nem érdekel mivel, mint már többször írtam, simán kijátszható.
Amikor rákerestem a negatívra akkor G nevére három bejegyzést kaptam. Ezekből egyiknél sincs moderátor beleszerkesztve a hozzászólásba (vagy ha úgy tetszik jelzésbe), hogy EZÉRT kapta a negatív értékelést. Ennyi erővel Én is írhatok valakire egy fikázást, amiért feketét kap? Juj, ne már...
De ha már így megemlítettem, akkor nézzük meg miért is jöttek ezek az értékelések!

CS szimplán azért kért G-nek negatív értékelést, mert kapott egy Google-s fotót. Nos, ilyenre Én is allergiás vagyok. Viszont előbb körbejárom a dolgokat és csak azután csapok le az illetőre.
Olykor az ember nem rosszindulatból linkel netes képet, hanem például fáradt, gondja van, és baromira nem akar még egy fényképkészítéssel törődni. Úgyhogy ezt azért kicsit megosztva kezelném!

P azért kért feketét, mert Ő állítólag kiment a találkozóra, de oda nem jött el G és hiába hívta, G nem vette fel a telefont. S ez által P-t 1.000 forint kár érte! :D
P egy hikomat! :) 1.000 forintért alapból nem kérnék senkinek feketét. Ennyit behajtani is badarság. Egy 1-2 órás munkabér áráért jogilag nem igazán kap semmit! De P mester... Na, mindegy.

Végül Z. Nos Z azért kért negatív értékelést G-nek mivel Ő szintén megbeszélt egy találkozót, amire G állítólag nem ment el.

Azért érdemes lenne a tisztelt döntéshozóknak elgondolkodnia azon, hogy vajon aki nem megy el egy találkozóra az vajon miért nem ment el?
Valljuk be őszintén! Ha egy kretén vevővel hoz össze a sors, akinek több hülye kérdése van, mint tárolt hajhagymája azzal nem szívesen találkozunk. Esetleg eladjuk másnak a termékünket. Amihez ugye alanyi jogunk van! :)

Na de ide azért említsük meg G piros pontját. A Megbízhatóság oldal szerint 5 piros pontja van. Ezzel szemben a kereső csak 2 találatot ad ki. A maradék három csak úgy odaevickélt...
Persze nem G az első olyan, akinek a pontjai után keresgélve nem találtam semmi nyomát az összes pontnak. Sebaj! Kellenek a fiktív dolgok is. :D

Amúgy köszönöm jól vagyok. Persze ez drága M-nek, D-nek és B-nek gyaníthatóan annyira nem jó hír.
M a kis tini panaszkodása óta mélyen hallgat. Pedig szívesen megnéztem volna a kis kócos aberrált buksiját. De a kis csökevény nem jött el a helyre, amit írtam neki. Semmi gond. Bekerült a hangember kategóriába.

D olyan, mint egy öreg kuvasz. Csak ugatni tud és már hasznát nem veszik. Gyanítom az első albérletnél ébredt rá arra, hogy fattyúként felnőni kemény meló.

B egy kis kötözködős tini. Mivel D hű fegyverhordozója így gyaníthatóan együtt is élnek. Esetleg élettársak. Belegondolni is durva lehet, hogy miket csinálhatnak ezek a kis pajkos netcelebek... Így ez most ki is marad!

Amúgy lencsefőzeléket főzök, most mert kiadta a drága párom.

Visszatérve a Lumia-ra. Ez az első Windows alapú telefonom. Hogy mi vezérelt, amikor kitaláltam, hogy ilyet szeretnék? Nos, megtetszett az N8-as, amikor bejött. Viszont annak a hátulján a kitüremkedő kamera nem jött be. Majd idővel kijött az N9 és az úgy egy az egyben megfogott. Ám a Meego rendszerre valahogy nem vágytam.
Anno használtam Galaxy S-t, Galaxy Ace-t, valamint Sony Ericsson Xperia X8-at az androidos vonalból, de nem fogtak meg. Aztán az arc S mellé tettem le a voksom, gondolván milyen fasza kis telefon. Ez persze részben igaz! Csak nekem nem jött be az, hogy az android minden szart futtat a háttérbe akkor is, ha Én azt nem kértem...
Aztán idővel változott még egy adagot az ízlésem és kitaláltam, hogy nekem bizony ne legyen a telefonom előlapján kilógó gomb.
Ebbe azért relatíve nem sok készülék esik bele. Az arc S gombjai az őrületbe kergettek... A Galaxy S még jó lett volna, de ott is van gomb...
Maradt volna a Nexus. De az drága... Aztán elkezdte nézelődni. S végül két telefon jöhetett számításba.
Az egyik a Lumia 800-as, a másik a Lumia 900-as.

A Lumia 900-as drága mulatság lett volna. Viszont nem akartam lentebb adni. Ezért még jó, hogy a Nokia gondolt a 800-asra.

Amikor kézbe vettem és lebontottam róla a gumitokot akkor éreztem, hogy ez egy igen jó nehéz telefon (a Sonyk és Samsungok után). Vagyis ez már egy pozitívum!
A telefon kijelzője pont akkora amekkora az Én ujjaimnak kényelmes. Simán megy az egykezes vezérlés.
Ezután ami meglepett az a gyorsaság! Próbáltam kiakasztani, de nem sikerült.
Maga a Windows rendszer számomra annyira új volt, hogy első körben majdnem alig tudtam hívást fogadni. Viszont laza fél óra után teljesen átéreztem a készüléket és megtaláltam mindent.
S végre nincs kilógó gomb! A jobboldalán van a hangerő fel-le szabályzó, a kikapcsoló gomb és a kameragomb. Ettől nem is kell több!
Az egész telefon egy tömb. Ráadásul microSIM-es. Így nincs feleslegesen kimaradt hely.
A GPS pillanatok alatt talál helyet. Ezen kívül kiírja, hogy mennyivel megyek. S végre nem az a tetves Google Maps hajt el...

Akinek nincs, rá pénze az irigykedhet. Akinek van rá pénze, az azt csinál, amit akar.

Hirtelen ennyi. Ha valami van, majd jövök!

  • Nem lehet hozzászólni
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.