2020. október 20., kedd

Gyorskeresés

A DROG Rossz értem?

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Mint mindig, akkor és csakis akkor!!!
Nem promóciós anyag, saját tapasztalat és abból adódó gondolatmenet.

Meg kell jegyeznem rengeteg ember elég egyoldalúan áll a témához, ezert szeretnék egy kicsit összeszedettebb árnyaltabb képet adni, hogy nem minden drog gonosz és csúf, sőt, a DROG orvosi értelembe vett definíciója alapján, gyakorlatilag minden DROG ami a mindennapi életbemaradásunkhoz szükséges, hiszen vagy fizikai, vagy mentális függőséget alakít ki, és módosítja a tudatállapotunkat, hangulatunkat.
Ha éhes vagy akkor az a függőség egyik jele, és agresszívvé válsz, ha nem jutsz záros határidőn belül élelemhez, sőt emberek képesek lopni, csalni, hazudni, betörni és embert ölni is élelemért.
Csak nem tűnt fel a párhuzam? Dehogynem!

Sokszor megkaptam, hogy én a drogfüggő...inkább szoba sem állok veled, főleg itt a fórumon.
Erről annyit, nem vagyok alkoholista, nem ittam gyakorlatilag alkoholt lassan 3 éve, nem dohányzom, nem kávézok, nincs szerencsejáték függőségem, utalom az összes sportot ahol a pénz dominál.
Nem ülök a számítógép előtt 10 órákat, ha van munkám. Amikor van idom akkor azt a barátnőmmel töltöm.

Vagyis engem ebből így ebben a formában kihagyhattok nyugodtan, ami igaz, kb 16 voltam először aztán 20 aztán kb 24 majd 31-32 mikor igen is éltem a THC előnyeivel. Igen komoly pályafutás ha életemben betermeltem kb 10g-ot akkor sokat mondok.
Most a 34.-et taposom és igényem sincs rá, és a munkám miatt sem fogyaszthatom.

Ami a lényeg, KULTÚRÁNKÉNT eltérő, mi az ami elfogadott és mi az ami nem.
Az alkohol azért tradicionális mert a sima víz nem volt iható/ fertőzéseket terjesztett.
A kávé/tea azért vette át a helyet mert nem befolyásolja a munkakepésséget mint az előző.

Eddig tiszta mindenkinek, de pl a Ayahuasca teljesen a kultúra része Dél-Amerikában, ahogy a NUTMEG(szerecsendió) is.
Az oka mindenhol megvan miért is használták. Nem akarom részletezni, Google a barátunk akit érdekel biztos megnézi.
Kb egy hónapja láttam SIA klippjet, es ekkor jutott eszembe, hogy gyakorlatilag 60-as évektől napjainkig a egyik meghatározó irányvonalát adta a művészet szinte összes ágának. Ez hogyan inspirálta a többi embert arról beszelni sem érdemes. Ezert írok Én is. Martint a nem az LSD miatt hanem az általa inspirált SIA - LSD miatt :DD

Inkább a THC hatása ami érdekes a részemről, saját tapasztalat alapján segít abban, hogy ne egy zárt körben rohangáljon az ember.

Az idő relatív hiszen a feldolgozóegységünk ami ezt érzékelhetővé teszi számunkra. Kicsit bővebben, az ember amíg fókuszál, rengeteg információt eldob az agya, és leszűri arra amire fókuszál. A kiterjesztett állapotban ez a szűrő másképp funkcionál, kikapcsol, megváltozik az időérzetünk. Ez azért történhet mert az a bementenek sokkal több jel érkezik mint szokott, és sokkal több tudatosul. Vagyis a feldolgozás lelassul, és ebből adódóan a válasz reakciók is. EZERT NEM SZABAD VEZETNI!!!

De ennek van egy nagy előnye is, hihetetlen részleteket, és összefüggéseket képes felfedezni, ami ugye egyfajta paranoiához is vezethet, ha az illető nem érti mi történik vele. A legfontosabb, képes az ember más szemszögből szemelni akar a problémákat akar saját magát, vagy az egész társadalmat.

Ez utóbbi a legveszélyesebb része, hiszen a jelenlegi társadalmi berendezkedés, és mint mindegyik ami előtte létezett, önmaga fenntartásáért küzd, és ehhez minden egyedre szükség van. Aki ezzel szembe megy az nem kívánatos. Egy önmagába zárt érvelési rendszerrel védekeznek ellenne, hiszen tiltják, ha tiltva van akkor ugye ki kell közösíteni, mert aki nem használja az a rendszerbe akarja magát integrálni, így vagy úgy, persze ez sem 100%.
Vagyis ezen az elven mar 2 részre szakadt a társadalom, akik integrálódni akarnak és akik nem. Az utóbbiak száma növekedésnek indult, a sok helyen el nem fogadott melegházasság miatt is, de pl a droghasználat is egy motiváció, és akkor nem beszeltünk a jelenlegi gazdasági rendszerből ki kívánkozókról. Ezek alkotják az új csoportot, akik kisebbségben élnek, sokszor elnyomva anélkül, hogy ténylegesen barmi negatív hatással lennének a társadalomra.

A bajom ezzel, hogy aki droghasználatra adja a fejet bármilyen oknál fogva automatikusan megbélyegzésre kerül és hasztalan egyénnek lesz titulálva, eddigi tapasztalataim szerint. Ezzel el is érkeztünk oda hogyan kerülnek az emberek lejtőre a legtöbb esetben. Igen a drog az oka csak nem úgy ahogy az mindig fel van tüntetve.
A fizikai függőséggel küzdök igen gyakran járják be a tradicionális utat, DE szeretném kihangsúlyozni, a legtöbb függő hajléktalan, ALKOHOLISTA!!! ahogy eddig tapasztaltam.

Vagyis TRADICIONÁLISAN támogatjuk a hajléktalanságot, ehhez szeretnek gratulálni.
Ez visszavezethető a teljesen merev és lassan működő jogi szabályozásra, és a vakhit meglétére.
Első nekifutásra ennyi, van meg benne bőven de az idő mára elfogyott :R
A szokásos átlapolt gondolatmenet, remélem nem túl értelmetlen :)
Ha mar itt vagyunk akkor a Meztelen ebéd, a lényeg a gondolatok leírása után azokat módosítása, az eredeti gondolat halálát okozza. :P

Hozzászólások

(#1) BoB


BoB
addikt
LOGOUT blog

"Az alkohol azért tradicionális mert a sima víz nem volt iható/ fertőzéseket terjesztett."

Ezt most így hirtelen elég nagy marhaságnak gondolom tekintve hogy az alkohol vízhajtó hatású, ezért az alkoholtartalmú ital nem\korlátozottan használható folyadékpótlásra.

[ Szerkesztve ]

You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.

(#2) villamos


villamos
őstag

Honvédséget konkrétan mariskával éltük túl, de nagy népszerűségnek örvendett a Rivotril is... :DDD

...pityiputty.

(#3) quailstorm válasza BoB (#1) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Ne a töményre gondolj, hanem fröccs-lónyál szintre.

Történelemórán nekünk is így tanították, de fel volt hígítva. Ásott kút nem tiszta...

[ Szerkesztve ]

(#4) nemlehet válasza quailstorm (#3) üzenetére


nemlehet
őstag

Ezzel csak az a baj, hogy a nagyon híg alkohol meg nem fertőtlenít. Szóval tulajdonképpen ezeket nem keverték/higították, hanem eleve alacsony alkoholtartalmúra készítették őket, mert akkor kevésbé telepedett meg benne bármi is.

Tehát az egy téves dolog, hogy egy lazára kevert fröccs az majd megoldja a víztisztasági gondokat. Pont ugyan úgy semmire sem jó mint amikor a magyar turista viszi a páleszt Egyiptomba, hogy majd azzal küzd a bacik ellen. Ha jól csalódok a 70%-os alkohol öli meg jó hatásfokkal a bacikat, de olyat meg nem iszik meg senki napi több decit :D

Amúgy szerintem főleg a magyar társadalom hihetetlen képmutató ebben. Sok drog semmivel sem rosszabb mint az alkohol vagy a dohány. Érdekes, hogy a gyerek egyből egy kudarc, egy züllött sz*r ha kiderül, hogy füvezik, míg az, hogy fater esténként betol egy fél üveg bort vagy 3-4-6 sört az teljesen normális.

A legtöbb ember semmit sem tud a drogokról és azok hatásairól, csupán böfögi vissza a kondícionált hülyeségeket. Nálunk is volt drogprevenció már alsóban, emlékszek ott hosszasan magyarázták, hogy a fűtől egyből tüdőrák, széthányod magad és meghalsz a kiszáradástól, ilyen meg olyan függő leszel és másnap már egyből tolod be a vénás heroint, eladod nagyanyád szerveit stb... Áhh kicsit sem ment a démonizálás. Pont mint a szexuális felvilágosítás, ahol meg 99% százalékban a betegségekről van csak szó... (Mogács féle AIDS-es bácsi megvan valakinek? :D )

Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3

(#5) Doze


Doze
aktív tag

Az az igazság az érvrendszer az elszívott mariskák mennyiségével csorbul. Bocsi nem hagyhattam ki :D

Vannak legális, és illegális drogok.. a legális drogok: kv, cigi, alkohol.. és ahogy beleolvastam a szakirodalom is így írja.

A mariska, vagy más illegális drog betiltása szerintem más okokra vezethetőek vissza... A globális társadalom mindig valamilyen erkölcsi magyarázat mögé bújik ha engedélyezni/tiltani kell. A másik szereplő a gazdaság, és az adott anyag volumene/terjesztéséből származó busás haszon.

Ha a törvényeket nézzük: Mindent be kellene tiltani.... és keményen büntetni.

De a társadalom és benne az ember ezt nem tűri el--> lásd a szesztilalom pl.

Hogy miért nem engedik a kokót, mariskát, lsd-t? Azért mert az ember magára borítaná a társadalmat, vicc de a GDP visszaesne, csökkenne a munkára képesek száma, valamint sok ezer milliárddal nőne az egészségügyi kiadás.. nőne a bűnözés, egész városrészek lennének tele kóválygó drogosokkal,

Bár felőlem engedhetnék... ott pusztuljon az összes ahol van.

(#6) quailstorm válasza Doze (#5) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Igen, pont ezt tanították nekem is, hogy az alkoholnak és a dohánynak nincs azonnali társadalompusztító és munkaerőmegszüntető hatása.
Míg a keményebb drogoknak van. Ópiumháború például.

(#4) nemlehet:Ebben a hígítós nem fertőtlenít eléggé dologban van logika... Nem tudom pontosan mit csináltak, mert nem foglalkoztam behatóan az üggyel.

Szórakozási céllal viszont már az egyiptomiak is kreáltak alkoholos italt, az a felhasználása alighanem régebbi, mint a hazai borozgatás.

(#7) Realradical válasza BoB (#1) üzenetére


Realradical
őstag

Ha jól tudom a Sangria az ezért lett kitalálva.

Things that try to look like things often do look more like things than things

(#8) Fred23


Fred23
veterán

Egy halom drogot legalizálnék, ha rajtam múlna, a füvet és a kokaint is. A heroint nem, de tulajdonképpen tudnék érvelni amellett is. Szabadságjog. Szerintem egy normális társadalomban az öngyilkossághoz is jogunk van. Másrészt ha egy drogos nem fizetett be x összegű TB-t x ideig, nem fizetném a gyógykezelését, egyéb ellátásait. Joga van szerintem mindenkinek így vagy úgy dönteni, csak vállalja a következményeket is. Tökre meg tudom például érteni a 80 körüli pipázó / szivarozó emberkéket, mondtam is már barátnőmnek, talán rászokok majd én is valamelyikre, ha betöltöm a 80-at. De hülyeségnek tarom, ha valaki 30 évesen a dohány rabja; viszont: tiszteletben tartom a döntését.

Olyan 18 és 25 között kipróbáltam ritkább drogokat is, kíváncsi voltam a hatásukra. Előtte persze utánuk olvastam. Mostanában kábé havi kétszer iszok egy kis bort, meg rá vagyok szokva a kávéra, és ennyi.

(#9) Csapoati válasza quailstorm (#6) üzenetére


Csapoati
nagyúr

Pedig az alkohol szerintem rövid távon (értsd: egy este alatt) is legalább olyan veszélyes, mint a drogozás. Igazából ha nem lenne ekkora üzlet, rég be kellett volna tiltani a francba. Én is iszom ritkán (alkalmakkor), nem akarok álszent lenni, de egy pillanatig se hiányozna, ha tiltott lenne.

Haladni kell a korall (vagy Core-ral)!

(#10) flymi


flymi
őstag

Köszvényeseknek és egyéb fájdalmas ízületi betegségekre, meg a sclerosis multiplexeseknek egyenesen felírnám a füvet orvosi célra. Amellett h fájdalomcsillapító hatású, növeli az étvágyat is.
Minden természetes eredetű cucc jó (fűben-fában orvosság), csak régen nem dílerhez mentél hanem a füvesemberhez/sámánhoz.

A szintetikus, mesterséges szarok az már más tészta. De mindenki úgy hülye ahogy akar. A függőségen csak akarattal lehet felülkerekedni. Bármiről le lehet szokni, lásd: cigi, alkohol, hús...

Ha szülő leszek és eljön annak is az ideje, a gyerekemmel biztos leülök majd kamasz korában és velem fogja elszívni az első szál cigijét, ne az iskolaudvar bozótosában legyen, mint anno nekem volt... Aztán eldöntheti, h kell-e ez neki. Jobb így, mint ha titkolózna, dugdozná. Nagyon sok múlik a szülők hozzáállásán (sok esetben képmutatásán), de persze az iskolai környezet is rátesz erre egy lapáttal.

/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.