2021. május 13., csütörtök

Gyorskeresés

Férfi avagy fiúcska?

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Az, hogy egy hímnemű egyén férfi vagy fiúcska, nem kor függvénye. Több olyan húszas évei eleján járó srácot ismerek, akik már most felnőtt férfiak, és több 40-es fiúcskát, akik valószínűleg sosem lesznek azok. Nem is pénztárcafüggő a dolog, még csak nem is diploma, nem vagyon, nem magasság, sem semmi ilyesmi és bármi. Szerintem ez a gondolkodáson múlik. Főként. Na jó, elismerem, hogy egy 140 centis embert nem tudnék saját pasasnak elképzelni, akármilyen is a gondolkodása, de ez pusztán az én gyarló női mivoltomat mutatja. :U

Mostanában többekkel is beszélgettem a megbízhatóságról. Volt a beszélgetőpartnereim között férfi és nő, fiúcska és leányka is.

Ahogy a mondás tartja, akkor higgy nőnek, ha ló legel a sírján. Valahogy mi is így vagyunk ezzel: akkor higgy pasinak, ha ló legel a sírján.

Egy férfinak bármikor hiszek, és 101%-ig bízom benne. Mert férfi, ennek összes előnyével és hátrányával együtt. És itten van az eb hantja. Ugyebár vannak a férfiak, akiknek atomstabilan lehet adni a szavára, mert amit megígérnek, azt meg is tartják. A férfiakat szeretem és tisztelem. Természetesen nem attól lesz egy fiúcskából férfi, hogy megbízható, vannak a dolognak más vetületei is, de jelen irományban a megbízhatóság kerül fókuszba, mivel az utóbbi időben ezzel a problémakörrel volt szerencsém többször is találkozni.

Na szóval - ha egy férfi megígér valamit, azt be is tartja, ha a fene fenét vacsorál, akkor is. Ez szerintem alap. Egy trükkje van a dolognak: nem kell felelőtlenül ígérgetni. Én nagyon kevés dolgot ígérek meg biztosra, de azt a keveset meg is teszem. Ezzel szemben a fiúcskák simán lehazudják a Göncölszekérről a rendszámtáblát, aztán jól meg vannak sértődve, ha a női személynek nem tetszik, hogy megint átverték.

A fiúcskáknak nem ártana megtanulni, hogy nem kell hazudozni. Egy szeretetéhes nőt valóban lehet szinte bármivel kábítani, és hosszú ideig el is fogja hinni, amit hall, mert hiszen a pasi megígérte, akkor az biztosan úgy is lesz. Aztán ha a nőneműnek kevéske önbizalma van, akkor egy idő után átmegy férfigyűlölőbe, és nem fog válogatni, mindenkit utálni fog, aki a másik nemhez tartozik.

Sajnos amennyire tudom, fordítva ugyanez a helyzet, a leánykák szavára sem lehet adni. Elég szomorú.

Sok férfi és nő elveszítette a bizalmát a másik nemben, pedig nem lenne szabad. Nincs miért. Az nem ok, hogy az ember már többször is belefutott olyan egyénekbe, akiknek egy kalap szamócát sem ér a szava. Nekem még tavaly megígérte egy ismerős (aki mellesleg arra gyúr, hogy megfektessen :DDD ), hogy majd ő elintézi a kerékcserét a kocsimon. Egy pillanatig sem merült fel bennem, hogy meg is fogja tenni, elvégre is nem férfi, csak fiúcska. Sőt, még a kapum zárját is jól megnézi, mert akad (elvégre is ő bármit simán megszerel saját állítása szerint). Ja, persze, tényleg. Ha arra várnék, még most is nyári gumival szaladgálnék, és a kaput is csak alkalomszerűen tudnám nyitni-zárni. :DDD Én persze ezt meg ezt a filmet tegyem már rá a pendrive-ra, mert az neki kell. Megígértem, megcsináltam - mintegy bemutató jelleggel, hogy akár be is lehet tartani egy ígéretet. :Y

Én abszolút hiszek mindenkinek. Elhiszem, hogy amit mond, azt abban az adott pillanatban úgy is gondolja - még akkor is, ha már előre tudom, hogy ő sem hiszi el, amit mond. Csodák történnek néha. Hátha pont most. :D

Komolyabbra fordítva a szót: ha valamit muszáj elintézni, akkor annak nekiállok én magam, mert akkor biztosan meg lesz csinálva az akármi. Mivel nem vagyok százezermester, a speciális feladatokhoz szakembert hívok. Nem várok arra, hogy valaki kerítsen egy ismerőst, mert vagy kerít, vagy nem. Megszoktam, hogy az emberek felelőtlenül ígérgetnek mindent, amit eszük ágában sincs valóra váltani. Azt nem értem, hogy akkor mégis miért ígérik meg? :F

Van olyan is, hogy pl. egy párkapcsolatban egy pasi megígéri, hogy megváltozik. Ráadásul komolyan is gondolja, soha nem gondolt még ilyen komolyan semmit. Ennek ellenére nem változik meg, ugyanis mondjuk nem tud. Akar a szerencsétlen, veszettül igyekszik, de nem megy, mert nem képes rá, hiába próbálja. Nem az ő hibája, ha olyasmit várnak el tőle, amire alkalmatlan. Ez nem azt jelenti, hogy buta vagy ügyetlen lenne, egészen egyszerűen momentán nem képes arra, hogy abba az irányba változzon, amerre szeretne. Tehát nem ésszerű elvárni tőle, és nem is reális elképzelés azt hinni, hogy meg tud változni. Ez a női személyekre is ugyanúgy érvényes.

Én azt szoktam mondani, hogy igyekszem, megpróbálom stb. Ha pedig nem akarom megcsinálni a dolgot, akkor szimplán azt mondom, hogy nem. Tudom, nem szép dolog nemet mondani, de nem igazán motivál az, hogy szép vagy nem szép dolog. Nem fogok hazudozni és hülyíteni a másikat, és nem ártana, ha mindenki így tenne.

Önvégkonklúzió: részemről továbbra is bízom a Férfiakban. :K

Kiegészítés: Ahogy az egyik hozzászóló megfogalmazta helyettem (mert nekem nem ment volna így): szerintem "a pasi az, akinek csak pöcse van, a férfi meg az, akinek jelleme is". :C

Hozzászólások

(#1) Tamás88


Tamás88
őstag

Szóval aki betartja a szavát az férfi, aki nem az fiúcska? Érdekes gondolat menet. Amúgy mondták már, hogy nem szép dolog elítélni a másikat?

(#2) nullpoint


nullpoint
senior tag

Tök mindegy hogy fiú vagy lány, gyerek vagy felnőtt, az egész világ egyre trehányabb és megbízhatatlanabb.
Legyen szó munkáról vagy emberi kapcsolatról, a beleszarás , a sunnyogás, a hazudozás megy.
Bízni nagyon kevés emberben lehet manapság, és azokat meg is illik becsülni.

Nevelés ma már nincs. Ha egy gyerek korrekt és szófogadó az már csodaszámba megy. Nem a nemek harcáról van szó itt már, hanem az egész nemzedék magatartásáról.

Engem még tisztességre neveltek, és mindenki aki korrekten akarja élni az életét az sokat szenved a rossz embereknek a szemétségétől.

[ Szerkesztve ]

(#3) lezso6 válasza Tamás88 (#1) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Ez akkora egy fasság, hogy nem szép dolog elítélni a másikat. Miért ne lehetne? Aki hazudozik, azt hadd ítéljem már el érte.

[ Szerkesztve ]

8 óra munka, 8 óra pihenés, 8 óra kijárási korlátozás

(#4) Geri Bátyó válasza Tamás88 (#1) üzenetére


Geri Bátyó
őstag

Mivel az írás a megbízhatóságra van kihegyezve, pontosan az van, hogy a férfi betartja a szavát a fiúcskától meg nem várjuk el. Illetve az írás többször is kitér arra, hogy ez valójában nem nemfüggő.
Hogyha valaki felelőtlenül ígérget, ne adj isten hazudozik, az bizony el is kell ítélni.

"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)

(#5) Aweriot


Aweriot
veterán

Ennek az írásnak mi a célja? Ugyanúgy nevezhetett volna "Lány vagy lányka (kislány)"-nak is, kicserélhetted volna a "férfi" és "fiú" szavakat és nem változott volna az értelme. Továbbmegyek, az egészet "nemsemlegesen" is meg lehetett volna fogalmazni, igazságosabb is lett volna.

"Kezdem azt hinni, hogy Isten, amikor az embert teremtette, némileg túlbecsülte saját képességeit." Oscar Wilde

(#6) lezso6 válasza Aweriot (#5) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Ez egy blog, leírta a tapasztalatait és véleményét. Lányok itt amúgy sem nagyon szoktak lenni, úgyhogy tök jó, hogy ilyen is van. S nem kell ide semmilyen gender-semlegesség, ilyen módon legfeljebb egy pánszexuális osztaná meg a tapasztalatait. :D

8 óra munka, 8 óra pihenés, 8 óra kijárási korlátozás

(#7) Aweriot válasza lezso6 (#6) üzenetére


Aweriot
veterán

Őszintén. Ha én megírnám ugyanezt csak a hölgyek lennének az alanyok nem lennék 2 percen belül hímsoviniszta köcsögnek kikiáltva?

[ Szerkesztve ]

"Kezdem azt hinni, hogy Isten, amikor az embert teremtette, némileg túlbecsülte saját képességeit." Oscar Wilde

(#8) lezso6 válasza Aweriot (#7) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Lehet, de azzal sem értenék egyet. Az meg nem megoldás, hogy te pont ugyanezt csinálod, a ló túlsó oldaláról.

8 óra munka, 8 óra pihenés, 8 óra kijárási korlátozás

(#9) D1Rect


D1Rect
félisten
LOGOUT blog

"Van olyan is, hogy pl. egy párkapcsolatban egy pasi megígéri, hogy megváltozik."
hint: ha képes lenne megváltozni, akkor már meg lenne változva és nem kéne ígérnie.

01110011 01101000 01101111 01110010 01110100 01110101 01110010 01101100 00101110 01100001 01110100 00101111 01101111 01111001 01000101 01010000 00111001

(#10) Fred23


Fred23
veterán

Szóval túl sok fiúcskával ápolsz túl közeli kapcsolatot.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.