2019. március 20., szerda

Gyorskeresés

Xiaomi Piston 3 - minőség kis pénzből

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Xiaom évek óta jön ki az újabbnál újabb kütyüivel, nagyon jó minőségben, és teszik ezt egy jól megfizethető árazassal. Piston széria is egyike ezen holmiknak, melyet a saját mobiljainak kiegészítőjeként forgalmaz. Jelenlegi hármas verzió is egész jól sikerült, és viszonylag kis pénzből elérhető.
Én tartalék fülesként használom. A nálam megforduló fülhallgatók elég nagy stressznek vannak kitéve, hamar előjönnek a hibák, hiányosságok. Ugyan a Piston 3 egy eléggé eltalált holmi, főleg, ha az árazását is belevesszük a pakliba, messze nem tökéletes. Külföldről 17.99 USD áron már beszerezhető ingyen postával. Lássuk mit is kapunk ennyi pénzért.

Érkezése után az tűnt fel elsőnek, hogy mennyire igényes a csomagolása. Semmi sallang, kapunk egy kis műanyag dobozkát, melyben megtalálható négy pár harang és maga a fülhallgató.
Gyorsan ki is próbáltam egy iPhone készülékkel milyen is a hangzása, és elégedetten konstatáltam, ez valóban jó választás volt. Kellemes, mélyorientált, de egyáltalán nem mélybe húzó hangja van. Közepe és a magasa nem igazán nyűgöz le és a teréről sem tudnék ódákat zengeni, de ennyi pénzért nem tudnék jobbat ajánlani.


Kábele igényes, harisnyázott, látszólag tartós megvalósítású. Nem túl rugalmas, enyhén merev. Sajnos a mikrofonos résznél, és az Y kábel találkozásánál semmi törést gátló gumi borítás nincs. Így valószínűleg ezek a részek fogják leghamarabb megadni magukat egy kábeltörésnek. Plusz a két említett hely kidolgozása sem a legjobb, mivel ezek a részek előszeretettel akadnak bele mindenbe.

Aki még nem használt jobb minőségű fül mögött elvezethető kábeles fülhallgatót, az nem is tudja mekkora előny ez a kialakítás a Piston 3-nál használtal szemben. Nagyon sokszor kell megigazítani a fülemben a fülhallgatót, mindig kimozdul, ha egy picit is meghúzódik a kábele.

A fülhallgató vetőcsövének kialakítása sem kompatibilis a fülemmel, egyszerűen nem találtam olyan harangot, ami kompatibilis lenne. Túl vastag a vetőcső, nem tudom bedugni a fülembe. Ráadásul a kábel mozgása miatt ki is esik a fülemből, így nem tudnám azt mondani, hogy ez egy kényelmes holmi. Izoláció szempontjából sem tud domborítani, sajnos eléggé behallani a környezeti zajokat.

Mint fentebb írtam, ebben az ársávban viszont nincs ellenfele. Egyszerűen ennyiért nagyon el van találva. Így aki nem szeretne több pénzt áldozni egy fülhallgatóra és tud kompromisszumot kötni, annak bátran ajánlom.

UPDATE:
A cikk írásakor nagyjából kéthetes volt a füles, és mára a kábeltörés jelei kezdenek megjelenni rajta. Én egy iPhone készülékkel használom, pót füles gyanánt. Nemrég megjelent hiba oka a csatlakozónál jelentkezik, mely azt eredményezi, hogy mozgatásra ki-be kapcsolja a lejátszást. Mintha a távirányító középső gombját nyomkodná az ember. Elég komoly gyűrődésnek van nálam kitéve, edzéseknél (minden másnap) folyamatosan a fülemben lóg, és kap hideget-meleget. Az amúgy látszik, hogy a csatlakozók környéke eléggé sérülékeny, valószínűleg nem tart ki évekig egy-egy példány.

Hozzászólások

(#1) nemlehet


nemlehet
(őstag)

Nekem is ilyenem van, Piston 2-ről váltottam. A basszusa kicsit gyengébb és a kialakítása sem olyan masszív, de cserébe a hangszíne kiegyenlítettebb és az izolációja is javult észlelhetően.

Amúgy kontrasztként a cikkhez ideszúrnám, hogy szerintem meg NAGYON NAGYON kényelmes ez a füles. Nekem a közepes haranggal remekül beül a hallójáratomba, még futás közben sem esik ki, de kondizni is szoktam vele, ott se volt soha kimozdulás vagy potyogás. A tesóm is szereti illetve a barátnőmnek is jó a kisebbik haranggal. Az Y osztásnál való beakadás meg szerintem ruházat függő. Én nem használok kardigánt/cipzáros cuccokat, szóval sose volt ezzel gondom, nem hinném, hogy ott fogja megadni magát.

Valóban nem az ultimate füles, de külföldről rendelve akár 15 dolcsiért is megkapható, de jellemzően 20 körül már majdnem mindig találni 1-2 helyen, annyiért meg ajándék, ha 1-2 évet kibír akkor is bőven megéri. Annyit meg a kevlár borítású kábelnek köszönhetően tuti kibír. Én már egyszer véletlen ki is mostam gépben, semmi baja nem lett, szóval azért elég strapabíró.

[ Szerkesztve ]

Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3

(#2) Aweriot válasza nemlehet (#1) üzenetére


Aweriot
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Megéri szerinted 2-ről váltani?

"War doesn't determine who's right - only who's left." Bertrand Russell

(#3) nemlehet válasza Aweriot (#2) üzenetére


nemlehet
(őstag)

Én azért váltottam, mert fehér Piston 2-őm volt és nem igazán tetszett, a barátnőm viszont meg volt veszve érte, akkor mondtam egye fene. Számomra előrelépést jelentett, mert én nem vagyok basszusmániás és amúgy a közép és a magas szebb SZERINTEM a P3-on, valamint az izoláció is kicsit jobb.

Én azt mondom, ha van aki megörökölje/megvegye a P2-t akkor igen van, ha nincs akkor pazarlás, mert annyival azért nem jobb illetve másban jó.

Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3

(#4) Aweriot válasza nemlehet (#3) üzenetére


Aweriot
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Akkor marad egyenlő a 2, köszönöm :R

"War doesn't determine who's right - only who's left." Bertrand Russell

(#5) AGE-T válasza nemlehet (#1) üzenetére


AGE-T
(őstag)

Nálam az ing gallérjába akad bele sokszor a mikrofonos rész, és ha elfordítom a fejem jobbra, már jön is ki a jobb fülemből. Viszonyítási alapnak a Vsonic GR07, Westone W4R kényelmét használtam, és azok fényéveket vernek rá, igaz árban is.
Az, hogy a fülemmel nem kompatibilisek a harangok a vastag vetőcső miatt, hát így jártam :) Többen is írták fórumban, hogy nekik viszont kényelmes. Én edzésnél meg tudok őrülni, ha kijön a fülemből.

For SALE: http://bit.ly/1aepGxI

(#6) Heavyrain válasza Aweriot (#2) üzenetére


Heavyrain
(őstag)

Egy darabig én is Piston 2-t használtam és ,bár a hangzásával nem volt probléma, iszonyatosan kényelmetlen volt. Amikor éppen nem esett ki a fülemből,akkor annyira nyomta,hogy pár óránál tovább nem bírtam rajta zenét hallgatni.
A Piston 3 hangzása más, (nem rossz,csak más!) kell egy pár nap amíg megszokja az ember. De a legnagyobb előrelépést számomra az jelentette,hogy ez már végre kényelmes. Szinte észre sem veszem,ha a fülemben van! :)

[ Szerkesztve ]

Steam / GOG / Uplay / Origin: Heavyrain211

(#7) Aweriot válasza Heavyrain (#6) üzenetére


Aweriot
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nekem pont,hogy állati kényelmes a nagy haranfggal pont a fülembe illik.

"War doesn't determine who's right - only who's left." Bertrand Russell

(#8) Heavyrain válasza Aweriot (#7) üzenetére


Heavyrain
(őstag)

Akkor viszont tényleg nincs sok értelme váltani. :)

Steam / GOG / Uplay / Origin: Heavyrain211

(#9) Aweriot válasza Heavyrain (#8) üzenetére


Aweriot
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ennek is olyan hülye helyre tették a mikrofonját?

"War doesn't determine who's right - only who's left." Bertrand Russell

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.