2022. május 26., csütörtök

Gyorskeresés

Windows 10 és megfigyelés eltávolítása, avagy hogyan szabaduljunk meg a Telemetria és Win10 gwx közösétől...

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Windows 10 ikon és a megfigyelő mechanizmusok eltűntetése

Most egy programot fogok megmutatni, ami Windows 7, 8, 8.1 esetében megszabadít minket a Windows 10 agresszív zaklatásától, és a Microsoft által a Win10-ben jó ötletnek tartott megfigyelő csúnyaságokat is szomorú szájízzel fogjuk letörölni. Vagy még sem?

1. lépés:
töltsd le ezt a progit:
[Destroy Windows Spying]
(én is használom!)
ha lenntvan, indítsd el. Most elénk tárul egy ablak. Itt úgy van beállítva, hogy a telemetria, és gwx dolgokat eltávolítsa. Érdemes időnként lefuttatni, mert ahogy MS-ék is erölködnek, úgy a progit is fejlesztik hogy agresszíven takarítsa a frissítéseket...
Más frissítést nem takarít le.
Tehát ha elindult, úgy van beállítva, hogy minden ilyen csúnya dologtól megszabadítson. Ha készenállunk, katt a destroy-jal kezdődő gombra.
Itt erősen elkezd takarítani, időnként erőteljesebben is le fogja fogni a gépet, de türelem. Néhány perc alatt rendetrak, és jelzi hogy kész. A folyamat előrehaladását folyamatosan láthatjuk, de az asztalra is kirak egy log-ot hogy biztos legyen a dolgában:).
Ha végzett, minden ilyen kellemetlen dolgot eltörölt, elrejtett...

Ha még is szeretnénk Win10-et, a rejtett frissítéseket állítsuk vissza, telepítsük őket, és a hosts file-ból is takarítsunk ki. De ezt csak akkor ha tudjuk mit csinálunk. Ha nem akkor kérjünk segítséget... De mivel az ingyenes frissítési idő fele után járunk, aki akart frissített, aki nem akar az meg már nem is fog....
Remélem segítettem azoknak akiknek ettől fájt a fejük!

Hozzászólások

(#1) Buci21


Buci21
addikt

Honnan van a világon ennyi paranoid állat?

(#2) ncc1701 válasza Buci21 (#1) üzenetére


ncc1701
addikt

Nem csak paranoia, vannak dolgok, amik végett a win7-win8.1 jobb választás, és erősen ellenjavallott frissíteni az adott gépen.

(#3) adika4444 válasza Buci21 (#1) üzenetére


adika4444
addikt

Szia!

Nem magamnak írtam a posztot:D, elsősorban azért írtam bele... +1 ilyen csoda engem már nem érdekel... Eddig is ott van a figyelgetés, most max van +1...
(#2) ncc1701:
Ebben van valami:K

üdv, adika4444

(#5) donjohnson válasza Buci21 (#1) üzenetére


donjohnson
őstag

ez nem paranoia, vagyis nem csak erről van szó. a win10 nem egy jó rendszer. engem egyszerűen idegesít például az, hogy eddig ki lehetett kapcsolni a windows update-et, most meg nem lehet. mindig akkor akarja újraindítani a gépet, amikor pont nem ideális. másrészt elvesz az erőforrásból a háttérben.

[ Szerkesztve ]

ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.