2020. január 25., szombat

Gyorskeresés

NSA - Ő az igazi ellenség?

Írta: | Kulcsszavak: NSA . kém . botrány . összesküvés

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Kiborult a bili, és a figyelmet megint sikerült elterelni a fontosabb problémákról. Edward Snowden celeb lett, még mindig él, a politikusok végre tudnak másról is beszélni, mint a válság meg(nem)oldásáról, és tulajdonképpen mindenki baromi jól szórakozik az egész ügyön, elvégre kivétel nélkül mindenki benne van az évszázad detektív botrányában.

A gond megint csak az, hogy a média segítségével sikerül mosni a fejeket, és mindenki egy olyan bűnösre mutogat, aki azt csinálta, amire hivatott. (NSA)

Mindenki meglepetést színlel, pedig a napnál világosabb volt, hogy a mai technológiával szemben nem lehet elbújni. Most persze az etikett és a diplomácia miatt mindenki fel van háborodva, csak éppen azt nem értem, hogy miért pont ezen az ügyön.

Ez az egész botrány egy piszok jól összehangolt terelés, vagy akár nevezhetjük színjátéknak is. Megvan a hős Edward személyében. Ő az oroszlánszívű amerikai aki, annyira szereti a hazáját, és az emberiség jogait, hogy olyan információkat szivárogtat, amik teljes egészében kimerítik a hétpecsétes titok fogalmát. Aztán van egy balek rosszfiú az NSA, aki arra nem képes, hogy a millióktól összegyűjtött információt megőrizze. És persze van a nép, aki mindig biztonságban szeretné tudni a tulajdonát, jelen esetben a szellemit, és mivel kiderült, hogy azt ellopták, ezért fejeket követel. Összeállt a kép. Ráhúzták a bűnöst az NSA-ra. Most mindenki megnyugodhat, hiszen nem lesz több lehallgatás, megfigyelés, kukkolás, stb. Ezután eljön a privacy Kánaánja. Több mint valószínű…

Senkiben nem merül fel a kérdés, hogy mégis, hogyan jutott hozzá egy alsóbb rendű beosztott az NSA egész titkos adatbázisához, és hogyan tudta mindezt kiszivárogtatni. Csak nem a kezébe adták? (Dehogy is, ez összeesküvés elmélet)

Ezekben a hivatalokban olyan szintű biztonsági előírások vannak, amiket mi talán el sem tudunk képzelni. Hogy csak egy példát említsek, a dolgozóknak, ha bevisznek egy adattározót a munkahelyre, akkor azt a nap elején és végén is leolvassák, és az észlelt módosításokat elemzik, nehogy az illető olyan dolgokat vigyen ki, vagy éppen be (pl: vírusok) amik bajt okozhatnak a rendszernek.

De mondok egy másik példát. Egyik nagyon jó családi barátunk tervezte nagyon sok magyar bankjegynek a kinézetét. Lengyel Györgynek hívják, az 1000Ft-oson például ott van a neve is. Ő mesélte, hogy nincsen egyetlen olyan ember sem Magyarországon, aki ismeri a bankjegyek összes biztonsági kódját, vagy jobban mondva elemét. Az MNB pénznyomdájából pedig egy papírpénzt nem lehetne ellopni, ugyanis a dolgozók olyan zsilipeken mennek keresztül, amik átvilágítják az emberi testet, és ha valami elváltozást érzékelnek, akkor nem nyílik ki a kapu. Ezt csak azért mondtam el, hogy még egy MNB-ből egy ötszázast is nehéz lenne ellopni, nemhogy egy kémhivataltól, egy egész adag dokumentumot.

De mégis, akkor kinek az érdeke ez az egész? Erre sok válasz van, és talán több is igaz, de egy mindenképpen jelentős. Magának a titkosszolgálatoknak. Amíg mindenki az NSA-val van elfoglalva, Obama nyilatkozik, hogy azonnal leállítja a megfigyeléseket, addig a FB, Google, MS és társaik szépen gyűjtik tovább az információkat, mintha mise történt volna. Mindent tudnak rólunk. Amikor felcsatlakozunk a világhálóra egy nyitott könyvvé válik az életünk. Nincs hova bújni. Persze be lehet kapcsolni a private browsing-ot, de az kb annyit, ér, hogy a családom nem tudja meg, hogy merre járkáltam. De egyébként… Az az adatbázis, ami ezeknek a cégeknek a kezében van, 100x többet ér, mint pár lehallgatott telefon, elolvasott e-mail. A neten az életed van fenn, míg egy hívásban csak egy kis töredéke.

Feltenném a kérdést, hogy biztosan az NSA-tól kell tartani? Nem azon kéne elgondolkodni, hogy mégis mire használjuk a világhálót. Az a pár tízezer lábnyom, amit nap, mint nap hagyunk, a világhálón nem mesél rólunk többet, mint pár megfigyelt email, vagy telefon.

És természetesen sokan úgy tekintenek az NSA-ra, mint aki az összes hívást szó szerint lehallgatja. Valószínűleg Kovács Kázmér lakatosmesterre is ráállítottak egy 007-est aki, őt figyeli és jelenti, ha aznap a pékségben a fehér kenyér helyett félbarnát vett. Ez az egész úgy működik, hogy bizonyos szavakra figyel egy rendszer. Ha valaki egy telefonbeszélgetésben sokszor hangoztatja, pl az Obama, bomba, terrorista szavakat, akkor igen, őt sanszos, hogy jobban meg fogják figyelni, de ez nyilván logikus is.

Ez az írás csak azért született, hogy megkongassam a vészharangot, hogy nem mindig az az igazi ellenség, aki annak létszik, vagy akit annak állítanak be. Olvassunk a sorok között, és azokra a problémákra figyeljünk, amik minket is valójában érintenek. Válogassuk, meg h mire keresünk, mit írunk, mit osztunk meg, kikkel barátkozunk, és főleg azt, hogy hogyan használjuk a világhálót, nehogy aztán meglepetések érjenek minket.

(egy összeesküvés elméleteket gyártó)

Hozzászólások

(#1) westcoastog


westcoastog
(veterán)

Érdekesség.
http://itanimulli.com/
visszafelé illuminati, egyenesen az nsa-ra irányít át. ;]
De oké mentem a csába. :)) :D

(#2) skandigraun


skandigraun
(csendes tag)

Nekem nem az piszkálja a csőröm, hogy adatokat gyűjtöttek rólam, hanem hogy nem nagyon látszik az oka. FB, Google, MS, Apple etc gyűjti az infót, hogy eladja. A szándék nyílt, meg sem próbálnak titkolózni. Ebből élnek.
Megértem, ha velük szemben ellenséges államokat megfigyelnek (szerintem ez lenne a dolguk). De rólunk, mint egy baráti, de legalábbis semleges (de semmiképpen sem ellenséges) ország állampolgárairól miért gyűjtögetnek akármit is? Mit terveznek tenni a megszerzett információval? Ötletek vannak, de nem hiszem, hogy e-Target hirdetést akarnak indítani az nsa.gov oldalon...

(#3) adamssss válasza westcoastog (#1) üzenetére

Na menjé AC-zni. :D

(#4) westcoastog válasza adamssss (#3) üzenetére


westcoastog
(veterán)

Majd ha kijön a 4 és lesz videókártyám. :P
Túl sokat foglalkozok ezzel, néha jobb lenne egy tudatlan senkinek lenni. :)

[ Szerkesztve ]

(#5) adamssss válasza westcoastog (#4) üzenetére

Minél többet tud az ember annál inkább rájön, hogy nem tud semmit. Szóval a tudatlanság nagy kincs. :)

(#6) westcoastog válasza adamssss (#5) üzenetére


westcoastog
(veterán)

Elég nagy kincs igen, csak az a baj túl sokat olvasok már ebben a témában, túl sok minden ellenünk dolgozik, egyre jobban utálom a világot, amerikát meg főleg.
Igen lehet jönni azzal hogy hülye vagyok mert elhiszem az összeesküvés elméleteket. :D

[ Szerkesztve ]

(#7) adamssss válasza westcoastog (#6) üzenetére

Azt hiszem mi megértjük egymást!

Mindig ez jusson eszedbe:
AZ ÖSSZEESKÜVÉSELMÉLET, MINT AZON URALMI CSOPORTOK FEGYVERE, AMELYEK INFORMÁLIS HATALMUK RÉVÉN FORMÁLJÁK A FELSZÍNI INTÉZMÉNYEK MŰKÖDÉSÉT, ÁM AZ EZT FELTÁRÓ ELEMZÉSEKET EZZEL A VÁDDAL KÉPESEK DISZKREDITÁLNI.

;)

(#8) westcoastog válasza adamssss (#7) üzenetére


westcoastog
(veterán)

Na ennek örülök. :)

Te leszel az első tag az assassins guildbemben ha létrejön az új világrend. ;] :D

(#9) Vladi


Vladi
(nagyúr)

ba+, eltaláltam. 20 percet élt még tényleg a rezsis topik. :C

"If you dont read the newspapers, you are uninformed. If you do read it, you misinformed." Denzel Washington

(#10) adamssss válasza westcoastog (#8) üzenetére

Én januárban jövök, addig nem lesz gépem. :D No de utána. Reszkessenek a többiek. :)

Vladi: Pedig végre értelmes, érdemi vita ment, értelmes ember között, nem a szokásos anyázás... No mindegy a szabály az szabály. (OFF)Azért vagyunk a törvény rabszolági, hogy szabadok lehessünk(/OFF)

Lenry: Jöhet priviben, ha megvan. :D

[ Szerkesztve ]

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.