2019. március 24., vasárnap

Gyorskeresés

LG 3D 55" OLED, első benyomások

Írta: | Kulcsszavak: LG . OLED . 3D . Tv . bemutató . kijelző

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

A tegnapi nap folyamán volt szerencsém megvizsgálni a világ egyik első OLED Tv-jét. Röviden tömören leírom a véleményemet.

Képméret:

Maga a Tv 55". Ez nem kicsi, ugyanakkor ne felejtsük, hogy hajlított így valójában kisebbnek tűnik. Kb egy 50"-os normál Tv-nek felel meg. Ez így is az emberek 99%-ának elég vagy még nagy is, de aki mamut Tv-t szeretne és OLED-et az várjon tovább.

Képminőség, megjelenítés:

A fekete 100/100-as. Kenterbe veri az összes ma a piacon kapható LCD, és plazma modellt is. Itt gyakorlatilag olyan mértékű a sötét szín megjelenítése, hogy csak mérőműszer segítségével lehet kimutatni a fénykibocsátást. Így aki tökéletes házimozit szeretne annak itt a lehetőség.

A színek gyönyörűek. Ami a legjobb az egészben, hogy maga a demóanyag sem egy túlszaturált színömlengés volt, hanem teljesen naturális beállításokat használtak a tv-nél. Ez nekem nagyon tetszett és sajnos ma már ritkaságszámba megy a dolog. Nem tudom, hogy innen lesz-e még hova fejlődni. Egyszerűen eljutottunk itt is a csúcsra.

Nem úgy a mozgás megjelenítésnél... Nem tudom ,hogy a hiba csak azért volt látható mert viszonylag közelről kellett nézni a tv-t (kb 1.5-2m), de nem voltam 100%-ig elégedett. Maga a kép folyamatos, hozza a plazmák szintjét, viszont ha teljesen fekete volt a háttér, és például oldalról bedobtak egy tárgyat (a demóban egy sálat), akkor látható volt, hogy a tárgy szélein kipixelesedik a kép. Hogy őszinte legyek nem tudom, hogy mi okozhatja, mindenesetre számomra zavaró volt, és egyből kiszúrtam pedig nincs kritikus szemem.

Összességében azt lehet mondani, hogy az összes mai megjelenítőt a háta mögé utasítja.

Dizájn:

Ütős. Ez a készülék lehetne a vitrinben, illetve a nappali közepén is. Az alja üveg, itt kapott helyet a két dizájnos hangszóró. Tényleg hihetetlen, hogy ekkora helyre be tudták őket zsúfolni, de az is igaz, hogy nem ezek fogják lebontani a ház falát. A Tv maga 5mm vastag. Ez a középső részen kicsit megnő. A hátát egy Kevlár mintájú anyag borítja. Hozzáteszem lehet, hogy az is mert igen masszív tapintásra, és nem hajlik nyomásra.

Íves kijelző. Kell ez nekünk? Ezt döntse el mindenki maga. Az biztos, hogy én a jövőben csak hajlított tv-t fogok venni. Amikor meghallottam ezt az egész hajlítgatós dolgot hülyeségnek véltem. Mikor megláttam, megkövettem magam. Sokkal kényelmesebb a szemnek, és ezáltal nagyobb élmény nyújt. Így minden képpont kb azonos távolságra van a szemtől. A hajlítás mértéke nagyon minimális, és számomra egyáltalán nem zavaró. Kipróbáltam oldalról is, és a véleményem az, hogy ha van előtte elég hely, akkor egy 4-6 tagú család simán elfér úgy előtte, hogy mindenkinek kényelmes legyen a nézése.

Végszó:

Azt hiszem az OLED-el véget ér egy korszak. Itt gyakorlatilag egy dolgot lehet növelni a felbontást, és a mozgásmegjelenítésen lehet kicsit csiszolni. A fekete, és úgy általánosságban a színek a helyükre kerültek. Nincs tovább. Pont. Hogy mi lesz x év múlva a jövő azt nem tudom, de amíg normál értelemben vett Tv-k lesznek, nem hiszem, hogy az OLED-nél kijönnek látványosabb technológiával.

Érdemes megvenni? Annak aki nem tud várni igen. jobb sokkal úgysem lesz. Persze a gyártástechnológián fognak még csiszolni, az árak lejjebb fognak kúszni, de a technológia készen van és működik. Esetleg a 4k modellek érkezését érdemes megvárni, de akinek van pénze a luxusra az ne várjon.

Vegye meg!

Hozzászólások

(#1) westcoastog


westcoastog
(PH! kedvence)

Mondjuk ebből egy 3 megjelenítős eyefinity elég durva lenne. :D

(#2) Jhonny06


Jhonny06
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

90 000 ft-ért jó vételnek tűnik

Niche parfümök szórófejes üvegben, különböző kiszerelésekben! Tom Ford, Creed, stb. https://bit.ly/2Tz8UbE

(#3) aero. válasza Jhonny06 (#2) üzenetére


aero.
(PH! kedvence)

3 millió ft az a 90e svéd korona :B

(#4) adamssss válasza westcoastog (#1) üzenetére


adamssss
(PH! kedvence)

Főleg úgy, hogy ennek a panelnek 1ms alatt van a válaszideje, és a frissítési rátája is 200hz.

(#5) vans? válasza Jhonny06 (#2) üzenetére


vans?
(őstag)

:DDD

(#6) westcoastog válasza adamssss (#4) üzenetére


westcoastog
(PH! kedvence)

Impresszív, csak győzze megfizetni az ember.
Az a 90k kár hogy nem forint. :DDD

(#7) adamssss válasza westcoastog (#6) üzenetére


adamssss
(PH! kedvence)

Itt a boltban már elfogyott. :) 4k Tv-ből úgy hogy 1000db+-os volt a készlet jó ha 10 van. Tegnap beszélgettem egy eladóval aki szintén techbuzi és ő mondta. Kicsit mások itt a viszonyok mint odahaza. :)

(#8) FatalEror


FatalEror
(PH! addikt)

Azért kicsit erős nekem a fekete tökéletes kijelentés,azért inkább a való életben vizsgálnám,tökmindegy milyen a Demo anyag,az demo anyag,kb olyan mint a 3dmark pontszám,szép jó,csak nem a pontszámmal játszol.....

HardCore is my LifeStyle

(#9) adamssss válasza FatalEror (#8) üzenetére


adamssss
(PH! kedvence)

Ezt nem értem. A tv tökéletes fekete előálítására képes. Ennek mi köze van a demóanyaghoz? Ezt tudja egy normális bul-ray alatt is. De itt vannak a kalibrált eredmények is:[link]

(#10) westcoastog válasza adamssss (#7) üzenetére


westcoastog
(PH! kedvence)

Úh. :D
Azt hiszem csomagolok és megyek is. :DDD

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.