2019. március 19., kedd

Gyorskeresés

Terézváros előtt a 4K! követelései

Írta: | Kulcsszavak: Terézváros . akció . 4K! . Fent és Lent . csendrendelet

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

A Negyedik Köztársaság (4K!) mozgalom hétfő este hitet tett a Terézvárosi Csendrendelet szigorítása mellett. Petíciójukat átvette a VI. kerületi jegyző.

A 4K! hétfő esti akcióján népszerűsítette követeléseit, minek lényege az, hogy a Verók István fémjelezte VI. kerületi Önkormányzat csendrendelete nem a végső megoldás, a kerületi lakosok nyugalma érdekében radikálisabb megoldások szükségszerűek. Az akcióval a 4K! a sorsdöntő, október 22-i terézvárosi képviselőtestületi ülést akarta felvezetni. Sajtos Csilla VI. kerületi jegyző átvette a petíciót, és elmondása szerint beterjeszti azt a képviselőtestületnek.

A 4K! egy nyolcpontos petícióban fogalmazta meg elvárásait:

1. Követeljük az utcai világítás lekapcsolását este 10-kor, hogy ne zavarja a pihenni vágyókat.
2. Követeljük a kijárási tilalom bevezetését este 10 után.
3. Autók, villamosok és buszok nem hajthatnak be a Terézvárosba este 10 után. Az áthaladó forgalom kerülje meg a kerületet.
4. A vonatok este 10 után nem hajthatnak be a Nyugati pályaudvarra. Az érintett járatok végállomása ilyenkor a Rákosrendező és Ferencváros pályaudvarok.
5. A Kisföldalatti este 10 után a Deák tér és Széchenyi fürdő közti állomásokon nem áll meg.
6. Háziállatoknak és madaraknak teljes csend este 10 után. A hangoskodó állatok humános elaltatásáról a polgárőrség gondoskodjon.
7. A templomi harangozás megtiltása este 10 után.
8. Mobiltelefonok kötelező kikapcsolása vagy rezgő jelzésre állítása este 10 után.

Az akció főbb helyszínei a Nyugati pályaudvar, a VI. kerületi Önkormányzat, az Oktogon, és a kerületi szórakozóhelyek voltak. Az aktivisták szórólapokon, plakátokon és személyes ráhatással próbálták meggyőzni az állampolgárokat. A fogadtatás nem volt egyértelmű, többen ellentétes véleményt fogalmaztak meg. A Hunyadi téren egy 61 éves terézvárosi polgár véleménye szerint az Önkormányzatnak nem csendrendeletekkel kéne megoldania a felmerülő problémákat, hiszen a hatályos törvények alapot adnak arra, hogy a lakók nyugalmát biztosítsák. Őt az egyik szórakozóhelyről a másikra vonuló fiatalok egyáltalán nem zavarják, viszont van úgy, hogy hajnal 4-ig nem tud aludni, mert felhallatszik a karaoke, ezért a minőségi zajszűrésben és annak önkormányzati betartatásában látja a megoldást. Az Oktogonnál több fiatal adta vissza a petíciót azzal, hogy nem értenek vele egyet. A Terézvárosi Önkormányzat 3. emeletén egy köztisztviselő-asszony viszont jó ötletnek tartotta a fények lekapcsolását este 10 óra után, mivel szerinte ezzel energiát spórolna meg a kerület.

A Fent és Lent azon kérdésére, hogy mi volt a céljuk az akcióval, a 4K! szervezői azt válaszolták, hogy abszurd módon akartak reagálni egy szerintük abszurd rendeletre. Nagy sikerként értékelik, hogy a kerületi jegyző átvette a követeléseiket és szóban ígéretet tett, hogy beterjeszti azt az október 22.-i ülésen. A szervezők nagyon kíváncsiak, hogy ez tényleg meg fog-e történni. Ha igen, akkor az tükröt állít a testület elé. Továbbá elmondták, hogy azért is fontos, hogy ilyen módon szólítják meg a társadalmat, mert mára kiderült, hogy a tömegrendezvények nem érnek célt, át kell pozicionálni a civil nyomásgyakorlást. Ez egy kísérlet volt, és egy olyan önszerveződő mozgalom, mint a 4K! megengedheti magának, hogy akár pofára is essen, amit egy komoly szervezet nem, és ha úgy teszi ezt, hogy közben jól érzik magukat a köztereken és tehetnek azért, hogy még jobbá teszik, akkor már megéri – tették hozzá.

by baum @ 2009.10.20. 14:47 in Fent és Lent

Forrás: Fent és Lent

Hozzászólások

(#1) stangli


stangli
(senior tag)

lelőni, bilincsbe verni, elszállítani mindenkit, aki este 10óra után utcára mer lépni. mi az hogy? atomot annak, aki este 10után villanyt mer kapcsolni

(#2) A@ron válasza stangli (#1) üzenetére


A@ron
(tag)

körülbelül igen.

Apple iPhone 6S SG 32GB || Lenovo ThinkPad T450 || Fujitsu Celsius W280 || Beats by Dr. Dre: Solo || LG LM-M540

(#3) localhost


localhost
(Közösségépítő)

Jó a cucc! Ilyen hülyeségeket tiszta fejjel úgysem tudna mondani senki!

¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.