2019. március 22., péntek

Gyorskeresés

MP3 Szakítás

Írta: | Kulcsszavak: 4K! . MP3 Szakítás . Sanyi

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Többszáz fiatal, bezárt McDonald's, pénzzel megdobált rendőrök - 2009 október 31-jén a Képviselői Irodaház előtt, a 4K! akcióján.

Szokatlan jelenségbe ütközhettünk szombat délután nem messze a Parlamenttől, a Képviselői Irodaház előtt. Egy tömegdemonstrációba, de nem abban a formában amit megszokhattunk. Nem a Kárpátia zenekarban magyarságukat meglelő és a sumér-magyar őstörténetben hívők szabadcsapatai, és nem is Debreczeni József bajszával együtt remegő progresszív nénikék hada gyűlt össze, hanem teljesen normális fiatalok. Körülbelül félezren. Fiatalok, akik a rendszerváltozás után születtek, és teljesen mást gondolnak a demokráciáról és a szabadságról, mint amit a különböző mainstream agytrösztök nekik szánnak. A szervezők játékot csináltak, aminek a deklarált célja: olyan természetességgel, ártatlansággal és gátlástalansággal kell birtokba venni a köztereket, hogy aki látja, lepődjön meg annyira, hogy hirtelen azt se tudja megmondani, hogy nem egy európai polgári közegben van, hanem a Harmadik Magyar Köztársaság területén.

A rendezvény címe: MP3 Szakítás. A Negyedik Köztársaság! (4K!) szervezte. Beszédes a név: Szakítás. Elmondásuk szerint azért ez, mert a 4K! elérkezettnek látja az időt, hogy mivel a Harmadik Köztársaság nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, elkezdjék felépíteni a negyediket. Az apropót a Harmadik Köztársaság 20 éves születésnapja adta.

MTV esti Híradó (távol a tényektől)

Az mp3-as játék lényege:
A résztvevő letölt az internetről egy mp3-as fájlt, ami egy fél órás track, majd feltölti a saját hordozható lejátszójára. Elmegy a megbeszélt helyszínre és a dudaszóra a többi szimpatizánssal egyidőben elindítja, majd követi az utasításokat. Így több száz aktivista tud egyszerre cselekedni.

A tömeg összetétele vegyes volt. Számos szubkultúrából érkeztek fiatalok. Talán csak a szélsőjobb nem képviseltette magát, és hát látszólag nem voltak plázafanok sem. Az utóbbiak elképzelhető, hogy éppen a Sláger és Danubius rádió megmentésére illegális sejteket hoztak létre. Voltak viszont mások. A rendőrség öt darab autóval képviseltette magát, az NBH pedig két ügynökkel. A Fent És Lent kérdésére az egyik szervező elmondta, hogy nem volt bejelentve az esemény, ezért is érdekes, hogy a karhatalom tudott róla és készült rá. Mint ahogy a McDonald’s is. A Jászai Mari téren volt a gyülekező a gyorsétterem előtt, de a rendezvény előtt egy órával áramszünetre hivatkozva bezártak. Az ott lakók elmondása szerint nem volt áramszünet. Az egyik aktivista szerint legalább a globális tőkén is sikerült rést ütniük.

A HVG.hu videója az eseményről:
[link]

A történet:
Sanyi (4K! állandó karakter) egy láthatósági mellényben és munkavédelmi sisakban elindul a Képviselői Irodaház felé, mert a barátnője szívét elrabolta egy parlamenti képviselő. Felhívja telefonon, de egyértelmű jelei vannak, hogy a nő jól érzi magát a politikussal. Sanyi a Dunába akarja vetni magát, de a résztvevők megmentik, és a vállukon elviszik a rétre. Ott körbeállják, és Gyurcsók-féle távgyógyítással energiát sugároznak felé. Ezután össznépi tánc veszi kezdetét, majd visszafelé aprópénzt dobálnak a képviselők szentélye felé.

UPDATE: [NOL videó]

Az esemény alatt a rendőrök látszólag szimpatizáltak a fiatalokkal, ám mikor pénzérméket dobáltak a résztvevők, és néhány eltalálta őket (ahogy az ott parkoló két autót is), kiemelték a tömegből Sanyit és verbális fenyegetésben részesítették. Az egyik rendőrnő például azt az érvet hozta fel, hogy amennyiben az érme a földreeséstől megsérül, az szabálysértésnek minősül, mert az a magyar állam tulajdona. A Harmadik Köztársaság másik képviselője, egy másik rendőr, mikor az egyik aktivista arról érdeklődött, hogy mi lesz Sanyi sorsa, visszakérdezett, hogy rokona-e. Mikor mondta, hogy csak a barátja, erre azt a választ kapta az egyik egyenruhástól, hogy biztos ÚGY a barátja…

Sanyi a végén még újságírók kérdésére elmondta, hogy ő csak egy Sanyi, Sanyiból sok van, és ha ő elbukik, akkor lép a helyére más. Hozzátette még: minden Sanyi individuum.

Forrás: Fent És Lent BLOG

Hozzászólások

(#1) #43960832


#43960832
(törölt tag)

Máskor is ilyen jól szervezettnek kéne lenniük a birkáknak, nem csak ha ilyen bohóckodásról van szó.

(#2) A@ron válasza #43960832 (#1) üzenetére


A@ron
(tag)

így van.

Apple iPhone 6S SG 32GB || Lenovo ThinkPad T450 || Fujitsu Celsius W280 || Beats by Dr. Dre: Solo || LG LM-M540

(#3) Thunderzolee


Thunderzolee
(PH! addikt)

Ez nagyon jó! :C
Kár, h nem voltam ott.

A híradós link rossz.
A végén van némi plusz oda nem illő karakter (%20%20) helyesen:
http://videotar.mtv.hu/Videok/2009/10/31/20/Internetes_megmozdulas_magyar_modra_.aspx

Bár ez tényleg elég távol van a tényektől.
A HVG-s videon viszont megszakadtam a röhögéstől! :DD

Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)

(#4) A@ron válasza Thunderzolee (#3) üzenetére


A@ron
(tag)

köszi, javítottam.

UPDATE: [NOL videó]

Apple iPhone 6S SG 32GB || Lenovo ThinkPad T450 || Fujitsu Celsius W280 || Beats by Dr. Dre: Solo || LG LM-M540

(#5) localhost


localhost
(Közösségépítő)

Én úgy is elfogadhatónak tartottam volna, ha a sok birka mind a Dunába veti magát a végén!

¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1

(#6) A@ron válasza localhost (#5) üzenetére


A@ron
(tag)

Mármint a rendőrök vagy a másik oldal...?

Apple iPhone 6S SG 32GB || Lenovo ThinkPad T450 || Fujitsu Celsius W280 || Beats by Dr. Dre: Solo || LG LM-M540

(#7) localhost válasza A@ron (#6) üzenetére


localhost
(Közösségépítő)

Mondom! A birkák!

¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1

(#8) ollie


ollie
(MODERÁTOR)

Hehe, szóval összegyűlt egy csomó gyerek a téren, akiknek még fogalmuk sincs az életről, de már kritizálnak mindent. :D

Vicces és szánalmas egyben.

***

(#9) localhost válasza localhost (#7) üzenetére


localhost
(Közösségépítő)

Relaxálj!

¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1

(#10) PierNight


PierNight
(fanatikus tag)

De legalább zavarja őket a jelenlegi helyzet és ez a lényeg.
Mert itt az a baj, hogy a sok "vén" meghunyászkodva 60ezerért üldögél a gyárban és azzal nyugtatja magát, hogy legalább van melója és kiflire futja....f@sza...(sajna én is jelenleg egy ilyen fantasztikus helyen tengetem az életem....)
Csak annyi kéne, hogy minden minimálbéres 1 hétig sztrájkolna, rögtön 150 lenne a havi nettó :)

szerk: jah h ez ilyen régi bejegyzés....:DDD furcsáltam is, hogy 2009-es cikkek voltak linkelve...no mind1 éjjel van már :D

[ Szerkesztve ]

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.