2022. május 21., szombat

Gyorskeresés

Gmail kötelező kétlépcsős azonosítás (update)

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

"A Google automatikusan engedélyezi a kétfaktoros hitelesítést mindenki számára. Az új rendszerben csak SMS-küldős rendszerrel tudunk a fiókba belépni – akár tetszik, akár nem."

Facebook, Microsoft, Google... Kezd már túl sok lenni ez a nyomulás. Persze tudom, ingyen van és nem kötelező használni. Hülyeség. Az életben semmi sincs ingyen. A privát szférád kiteregetésével és az adataiddal fizetsz a használatukért és ők jól keresnek rajtad/rajtunk. Használni valóban nem kötelező őket. Hanyagolom is ezeket ahol csak tudom.
A Microsoft rendszereket a Win7 kivezetését követően a kezdeti Win10 botladozások idején egy kivétellel már letakarítottam az itthoni gépekről. Itt az ideje, hogy lassan érzékeny búcsút vegyek az egyre erőszakosabban nyomuló Google szolgáltatásoktól is. Keresőnek rég nem használom már arra ott a DuckDuckGo ami nem népnevelési céllal dobálja a találatokat. [link] vs [link]. Világ életemben Firefoxot használtam így értelemszerűen a Chrome-ot sem fogom megsiratni. Youtube is mehet a levesbe túlélem ha Google profil híján nem tudok hozzászólni a videókhoz. Már egyedül csak a Gmail-t használom aktívan mert stabil és mindig elérhető. Erre nem tudok pillanatnyilag jól működő "ingyenes" alternatívát. Itt jegyzem meg akinek van erre valami javaslata az ne tartsa magában. Ja igen, a Facebook. Fent vagyok dehogy minek azt magam sem tudom (dehogynem, trollkodni). Amúgy meg semmi értelme csak rabolja az időmet az is. Nem vagyok egy alufólia sisakban rettegő konteós hülye, nincs semmi rejtegetni valóm de unom már, hogy ezek mindent IS tudni akarnak. Más nem marad keresek egyéb alternatívát ezekre.
Napi nyavalygásomnak ezennel vége. :P

Update: [link] + [kép]

Update2: [link]

Az apád kaszát kedves gúgli. Sose kapod meg. :P

Hozzászólások

(#1) Domonkos


Domonkos
Ármester

Mobiltelefon ugyeben hogy allsz? :B

Gender of electrical connectors is defined by the pins.

(#2) Viktor0610


Viktor0610
MODERÁTOR

Nem értem, mi a bajod azzal, hogy kötelezően bevezetnek egy biztonsági megoldást, amit minden, az adataira kicsit is jobban vigyázni próbáló felhasználó már bekapcsolt korábban.

Most nem a követésre gondolok, hanem arra, hogy a fiókodból ne zárd ki magad, illetve ne vegye át felette az irányítást más.

[ Szerkesztve ]

"A MIUI felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait!" :D

(#3) Egon


Egon
nagyúr

Keresőnek rég nem használom már arra ott a DuckDuckGo ami nem népnevelési céllal dobálja a találatokat. [link] vs [link].

LOL, ez tényleg kemény. Ezek után lehet hogy én is hanyagolom a Google-t. Ha arányosak lennének a találatok a valósággal, nem lenne egy szavam se - de ne essenek már át ennyire látványosan a ló túloldalára, mert ez keményen visszatetsző.

Szerk.: egyébként jobban megnézve a DuckDuckGo-s találatokat, ahol nem egyedül ábrázolnak egy fehér nőt, ott is többnyire színesbőrű férfival van egy képen: úgy látszik egy szimpla fehér pár már alapból hendikeppel indul...

[ Szerkesztve ]

"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

(#4) futo001


futo001
senior tag
LOGOUT blog

Na jo, ezen a woman osszehasonlitason felhuztam a szemem, pedig keves dolog lep meg az utobbi par evben. Mondjuk sosem keresek ilyesmire, valoszinuleg a "nevelo" talalatokat ezert nem latom soha, Garmin orak, program nyelvek, bringa alkatreszek... nincs mit diszkriminalni.
Amugy engem nem kulonosebben erdekel, hogy tobbet tudnak rolam mint en magam, par hete kezdtem el Google Home-ot is hasznalni, legalabb lesz kit kerdeznem, hogy hova raktam a gyogyszereimet par ev mulva. :DDD

I'm a man with a plan... the plan is to booze as much as I can! ¯\_(ツ)_/¯

(#5) UnA


UnA
Korrektor

Szerencsére nem lesz kötelező, csak automatikusan bekapcsolásra kerül az új fiókoknál. Legalábbis a HWSW cikke szerint. ;)

De én sem rajongok az ötletért.

(#6) Krogoth


Krogoth
senior tag

gémél helyett: protonmail. Egy hátránya van, hogy csak 500mb az ingyenes tárhely.

(#7) rgqjx


rgqjx
tag

Itt egy alternatíva. Az alap security key-t is lehet használni jópár szolgáltatás fiókjához, így talán megúszod, hogy a titkos telefonszámodra kaphass sms-t.

[ Szerkesztve ]

(#8) Tuib válasza Egon (#3) üzenetére


Tuib
aktív tag

Itt csak az a trükk, hogy rossz kereső kifejezés van használatban, ha a rendes "happy caucasian woman" tolod, máris más a helyzet. Merthogy a caucasian utal a bőrszínre.

''A szeretet az, amikor anyu látja aput a mosdóban és szerinte apu nem is gusztustalan.''

(#9) bambano válasza Viktor0610 (#2) üzenetére


bambano
titán
LOGOUT blog

nem érted, hogy mi a baj azzal, hogy kötelezően beharácsolnak újabb és újabb személyes adatokat?
akkor neked (hogy a libernyák szóhasználatot idézzem) érzékenyítő tanfolyamra van szükséged.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#10) bambano


bambano
titán
LOGOUT blog

a poszthoz: egyetértek.

a google szolgáltatásai már régóta csípik a szemem, amit nyújtanak, annak köze nincs a megfelelő ellentételezéshez.

de amit az elmúlt pár napban leműveltek, azért rendes helyen beszántanák őket. egy csomó szolgáltatás kezd felakadni, mert valamit elkövettek.

a hirdetési rendszerük ultrasz.r, a gtalkot elszabotálják, a keresőjük ócska. és már kikerülni se nagyon tudod őket, rendes telefont nem kapsz adathörcsög nélkül.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.