2019. március 22., péntek

Gyorskeresés

Beleerőszakolják a mentőket a 112-be

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

A rendőrség és a tűzoltóság után sajátos módon a mentőszolgálat is csatlakozik az Egységes Segélyhívó Rendszerhez – tudta meg a Lánglovagok.hu.

Köszönet illeti meg a sok barmot akinek nincs jobb szórakozása minthogy a mentőkkel szórakozzon. Remélem anyátokhoz is öt perc késéssel indul majd ki a ROKO. :((

Hozzászólások

(#1) bitpork


bitpork
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ezzel nem lenne akkora baj, ha pl 2-3 évig egymás mellett létezne a kettő az átszokást segítendő. Meg ugye nem az ország két összevont pontján kellene lennie 1-1 központnak helyismeret nélkül, amire a tűzoltók már régen panaszkodnak.

#eci ~~~ secundarium verecundiam ~ Az megvan, hogy Mária országa vagyunk, csak így körülnézve nem világos, hogy Geronazzo vagy Schmidt.

(#2) Lenry válasza bitpork (#1) üzenetére


Lenry
(PH! félisten)
LOGOUT blog

ezt egyébként nem is értettem, amikor először olvastam.

mind a vezetékes, mind a mobiltelefonok esetében kb a legegyszerűbb dolog azt meghatározni, hogy fizikailag melyik környékről indult a hívás, én szentül meg voltam győződve, hogy ez alapján automatikusan a legközelebbi rendőrkapitányságon / tűzoltóságon / mentőállomáson csörög a telefon (amíg ugye külön számaik voltak), mert ez a leglogikusabb és leggyorsabb.

amikor valahol ezt olvastam, hogy mindenképp Bivalybasznád-Alsóra fog befutni a hívásom, és majd onnan kapcsolgatnak jobbra-balra, akkor azért erősen megrendült a rendszer hatékonyságába vetett bizalmam.

[ Szerkesztve ]

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#3) bitpork válasza Lenry (#2) üzenetére


bitpork
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Régen úgy volt h a legközelebbi illetékes szervnél csörgött. Csak jött a kormány, és volt jó zsíros közbe-szerzés (a'la Hofi) erre a két központra. Megkaptuk. A tűzoltók saját elmondásuk szerint már nem kármentő munkát végeznek, hanem takarítanak csak a megnövekedett vonulási idővel :D

#eci ~~~ secundarium verecundiam ~ Az megvan, hogy Mária országa vagyunk, csak így körülnézve nem világos, hogy Geronazzo vagy Schmidt.

(#4) Lenry válasza bitpork (#3) üzenetére


Lenry
(PH! félisten)
LOGOUT blog

az ember azt gondolná, hogy vannak azok a tabu témák, amiket jól belátható elemi érdekből nem basz szét a kormány, pl az olyan mellékes apróságok, amilyen az életmentés.

aztán kiderül, hogy de.

most komolyan, értem én hogy orbitálisan kapzsik az ország vezetői, de komolyan volt az az összeg, amiért cserébe valaki ezt aláírta, hogy "tuti jó lesz"?

[ Szerkesztve ]

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#5) bambano


bambano
(Jómunkásember)

én valahogy már régen azt hittem, hogy ez ott csörög...

egy előnye biztosan lesz: a 112-es hívószámot bármilyen telefonról fel lehet hívni, a 104-et meg nem.

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

(#6) batmanéhes


batmanéhes
(kvázi-tag)

az egy vicc volt, hogy eddig külön számok voltak. persze én retard vagyok, de még sose sikerült megjegyeznem melyik melyik. más kérdés, hogy az adott intézkedés első körben nem feltétlen lesz jobb minőség. azért remélné az ember, hogy idővel egyre jobb lesz. nehéz elhinnem, hogy lehetetlen lenne javaslatokat tenni és átverni a protokoll javítására, interneten tűzoltósírás helyett. ha tűzoltó lennék, és ezen múlna, hogy kicsit égő gázpalackkal, vagy egy perc késés miatt nagyon égővel kell szaladgálnom, akkor csak megoldanám.

(#7) Lauda


Lauda
(PH! félisten)

Erről a szórakozásról volt riport is valamelyik adón.Elég durva számot említettek, valami 60-80%-a a hívásoknak sz@patás. :W

(#8) dugynok válasza bitpork (#1) üzenetére


dugynok
(senior tag)

Màsik cikkben ìrtàk, hogy egy ideig a 104-et is lehet hìvni, automatikusan àtirànyul a hìvàs.

[ Szerkesztve ]

(#9) greenity


greenity
(fanatikus tag)
LOGOUT blog (1)

Ebben az a szép, hogy az elmúlt pár évben lehetett hallani olyan esetről, amikor hívta az illető a 112-t, addig ingyenes, de mikor nekiáll kapcsolgatni, az már rendes vonalas telefon árán megy és éppen lefogyott a mobilról a pénz....

Remélem legalább ezt helyreteszik, különben hatalmas káosz lesz

Nem minden az, aminek látszik.

(#10) Silenc3Hun válasza greenity (#9) üzenetére


Silenc3Hun
(őstag)

Nem úgy van, hogy a segélyhívó számokat akár SIM kártya nélkül (vagy lezárt SIM-kártyával) is tudnod kell hívni?? Akkor honnan veszi le a pénzt vagy csak simán szetkapcsol? (Az remek lehet...)

[ Szerkesztve ]

"There's a reason that we came across in this world..."

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.