2019. március 20., szerda

Gyorskeresés

Jogosítvány megszerzése. De hogyan?

Írta: | Kulcsszavak: Jogosítvány . kressz . oktatás . budapest . jogsi . . vizsga . elsősegély

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Sziasztok!

Adott a következő helyzet.

Budapest lakom albérletben, mivel itt dolgozom, viszont hétvégente jellemzően hazamegyek vidékre szüleimhez ha épp nincs programom BP.-n.

Mivel még nincs meg a jogosítványom, így el szeretném kezdeni, viszont nem tudom hogy hol:

- Hétvégente vidéken, ahol tudomásom szerint az oktatók normálisabbak, a forgalom is barátságosabb, viszont így nagyon tömbösíteni kellene az órákat, illetve minden hétvégén haza kellene mennem.

- Budapesten munka előtt/után. Így gyorsabban meglenne és kényelmesebb is, viszont sok rosszat hallottam a BP.-i vizsgáztatókról, továbbá a pest közlekedés sem a könnyűségéről híres, a vidékihez képest. Valaki meg tudja ezt erősíteni/cáfolni?

+1 Kérdés:
Amennyiben jól tudom, az Orvosi alkalmassági, a KRESZ és Elsősegély vizsgákat mindegy, hogy hol csinálom, csak legyen meg. Utóbbi kettőt ehet online felkészüléssel is megtanulni akár. Igaz?

+2 Kérdés:
Ősz végénl/Télen mennyire szerencsés elkezdeni a gyakorlati vezetés tanulását? (Csúszósabb utak, korai sötétedés stb.)

ui.:

Ha ismersz, jófej és megbízható oktatót BP.-n vagy vidéken kérlek ne tartsd magadban! :) :R

Hozzászólások

(#1) lev258


lev258
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Általában az ember egy autósiskolán belül intézi a dolgokat, függetlenül attól, hogy a KRESZ oktatás élőben vagy online történik. Egészségügyit a Vöröskeresztnél kell letenni, de az iskola szokta biztosítani ez ehhez tartozó elméleti felkészítést, vagy mehetsz hozzájuk közvetlenül is.
A csúszós utak miatt, kezdőként, valószínűleg nagyobb kihívás lesz, nehéz megmondani, hogy ez végső soron javítja vagy rontja az ember önbizalmát. Éjszakai vezetés (sötét) kötelező, így a téli időszak segít ebben. :DDD

[ Szerkesztve ]

Ubuntu MATE 18.04, 2. szezonos amatőr chili termesztő

(#2) DManDJ


DManDJ
(újonc)

Én 2 éve kezdtem el a jogosítványt vidéken. A kresz és a gyakorlati tanfolyam mindig egy autósiskolánál történik. Ha két külön helyen akarod csinálni, szerintem inkább ne is gondolkodj rajta, mert nagyon sok oktató nem fog elvállalni. Azt nem tudom mennyire tudod, de ha vidéken olyan városban laksz, ahol nincs párhuzamos közlekedés, és jelzőlámpás forgalomirányítás, akkor a legközelebbi alkalmas városban, vagy megyeszékhelyen fogsz vizsgázni. A téli tanulással nekem nem volt problémám. Bár én februárban kezdtem, amikor alig volt hó, de akkor nem volt probléma, szóval ne aggódj, és sok sikeres vizsgát! :)

(#3) erikviking


erikviking
(senior tag)

Vidéken valóban könnyebb megszerezni a jogosítványt, de azzal tisztában kell lenni, hogy ha feljössz Budapestre, akkor eldobod az agyad a forgalomtól, illetve ez kölcsönös lesz, mert a többi sofőr is hasonlóan fog érezni veled kapcsolatban.

Budapesten azt gondolni, hogy munka előtt meg után fogsz vezetni az jó gondolat csak nem biztos, hogy az oktatód is osztani fogja ezt a véleményt. Jelen pillanatban a tanulók kb. 70-80 % ebben az idősávban ér rá, tehát hogy várnod kell a vezetésre nem keveset az biztos, vagy fizetsz egy egész komoly felárat az oktatónak, hogy elvállaljon előbb. (4-5-6 hónap várakozás után a tanuló azonnal hajlandó többet fizetni a jogosítványért.)

A KRESZ vizsga kérdése pedig azért érdekes, mert általában az iskoláknak az elméleten van a legnagyobb hasznuk, tehát ha leteszed otthon (e-learning) vagy bárhol máshol a KRESZ-t és elmész máshova vezetni, akkor vagy fizetsz egy bizonyos összeget átiratkozási díj címszó alatt, vagy magasabb óradíjon fognak csak elvállalni, mint akik már ott kezdték a tanulmányukat.
A vezetés megkezdése pedig teljesen lényegtelen, de én tudom ajánlani az őszi/téli vezetést.

Sajnos a jogosítvány megszerzése jelenleg Budapesten nem úgy szokott alakulni ahogy a kedves tanulók elképzelik és ez nem az ő hibájuk, hanem sok-sok egyéb dolog összjátéka, illetve általában a részletes tájékoztatás hiánya.

[ Szerkesztve ]

(#4) lev258


lev258
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Még valami.
Hasznos volt, hogy elsősegély oktatáson egy bábun lehetett gyakorolni az újraélesztést. Nehezen hiszem, hogy ezt online tanfolyamon pótolni lehetne.

Ubuntu MATE 18.04, 2. szezonos amatőr chili termesztő

(#5) doeeg


doeeg
(senior tag)
LOGOUT blog

Én három éve kezdtem Bp.-n vezetni, egy "frekventáltabb" sulinál, én (is) csak munkaidő előtt és után értem rá, úgyhogy másfél év volt a Kresz+eü+a 30 óra vezetés, majd fél év mire levizsgáztam (buktam párszor, úgyhogy pótórákat is kellett egyeztetni). Cserébe nagyon jó volt az oktatóm, csak előre nem lehetett időpontot egyeztetni, amikor vezettem, akkor meg 2-3 hétre előre sem mindig volt időpont.

OP: ha Bp.-n akarsz vezetni, akkor itt tanulj :K

Mégvalami, időbeosztás szempontjából csábító, de szerintem borzasztó fárasztó "tömbösíteni", egyszerűen nem bírsz két óránál többet koncentrálni.

[ Szerkesztve ]

"Pulled away before your time - I can't deal, it's so unfair" || "nemhoror áron" ©

(#6) Kisgépkezelő válasza lev258 (#4) üzenetére


Kisgépkezelő
(fanatikus tag)

Az mindennek a legalja volt nálunk. Csókolgatni egy büdös műanyagbaba orrát, amit előtted már 100 000 ember lélegeztettett a legnehezebb dolog az egész jogsiszerzésben. Legalább lefertőtlenítették volna miután kipakolták a ládából, hogy lássuk, nem a fél ország ment rajta végig, hanem csak mi 20-an akik ottvagyunk. :D

Egyébként én is télen kezdtem vezetni, de Budapesten még erősebb teleken is csak 1-2 olyan nap szokott lenni amikor ezzel gond van. Amerre tanulókat visznek ott általában rendesen takarítják az utakat, legfeljebb másnapra eltüntetik a havat, jeget, latyakot. Kertvárosi mellékutcákban szokott ihajcsuhaj lenni napokon-heteken át, de arrafelé nem oktatnak. Ha meg ítéletidő van, akkor gondolom felelősségteljesebb oktatók inkább átütemezik az órákat, minthogy hóviharban, ónosesőben kockáztassanak.

(#7) Kolondrum válasza DManDJ (#2) üzenetére


Kolondrum
(PH! félisten)
LOGOUT blog

KRESZ otthon netes felületen és mész vizsgázni.

Suzuki 99Le (1185kg) és Kawasaki 72Le (174kg). Egyik tartós, másik "lép".

(#8) bozont


bozont
(PH! kedvence)

Az oktatókról, vizsgabiztosokról nem tudok, de ha rám hallgatsz akkor BP-en tanulsz vezetni és nem baj ha télen lesz a gyakorlati. Kezdőként a városi (főleg bp-i) vezetés nem könnyű, de legalább megtapasztalod, mielőtt egyedül kerülnél oda. Kezdőként sokat jelent ha tudod mire számíts.
Ez szintúgy igaz a téli vezetésre is. Amikor nekem volt a forgalom, akkor pont nem nagyon volt hó meg nagy hideg télen, de egy alkalommal esett szépen és az okató felajánlotta, hogy városi vezetés helyett kimehetnék rally-zni a tanpályára. És tényleg jól jött, ez mentett meg attól hogy a következő télen az első havas napon becsússzak az árokba az első kanyarnál. :DDD

(#6) Kisgépkezelő
Mikor nekem volt eü, akkor gézlapot kellett az orrára tenni mindenkinek (meg élőben is így kell eljárni, nem éppen higiénikus úgy natúrba bekapni valakinek az orrát). Nálatok nem így volt?

[ Szerkesztve ]

(#9) lev258 válasza Kisgépkezelő (#6) üzenetére


lev258
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Azért van a géz, hogy ne közvetlenül csókolgasd. :P

Ubuntu MATE 18.04, 2. szezonos amatőr chili termesztő

(#10) szebe válasza erikviking (#3) üzenetére


szebe
(őstag)

"ha feljössz Budapestre, akkor eldobod az agyad a forgalomtól"

Pedig szerintem a BP-i közlekedés simán jó. Pörgős, haladós, mindenkinek érdeke hogy haladjunk. Nyilván ha az ember már előre fél, és úgy megy oda, akkor szar lesz.
A fehérvári közlekedés után számomra mindig felüdülés BP-n vezetni.

"ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.