Utolsó módosítás: 2006.03.19. 19:54
SB Live!5.1/Audigy/Audigy2/Audigy2 ZS szériák softmoddolása Audigy 4 Pro -ra
Volt egy topic itt, a PH-n, ami arról szólt, hogy hogy lehet Audigy2 (ZS)-re softmoddolni [link]
Nemrég vettem egy Audigy 1 karit (SB0090, mûanyag csatis) és rögtön el is kértem a haverom Audigy 2 ZS-ének driver CD-jét és megcsináltam a softmod-ot.
Nemsokkal késõbb felfedeztem külföldi fórumon, hogy van már softmod Audigy4 -re is.
Gyorsan lerángattam az Audigy 2 ZS driverét és megcsináltam Audigy4 -re.
Eredeti Audigy1 driver-szoftver nem is volt rajta, de nálam (Ozaki B5) érezhetõen szebben szólt az Audigy4 cuccaival (fõleg a mélynyomó), mint az Audigy 2 ZS cuccaival.
Itt a külföldi fórum linkje, ahol le van írva, hogy hogy kell csinálni:
[link]
Lefordítottam a külföldi fórumon lévõ szöveget (belefûzve egy másik külföldi fórum szövege + saját tapasztalataim + itteni, topic-beli tapasztalatok).
Az összes linket nem tettem be, csak azokat, ahonnan tuti lejön.
Bevezetõ
Ez a csomag ahhoz van, hogy telepítsd a Creative Audigy4 Pro programjait SB Live!/Audigy/Audigy2/Audigy2 ZS szériájú hangkártyákra.
Installálás lépései
1. Indítsd el a géped csökkentett módban. Az eszközkezelõben távolítsd el a hangkártyádat (jobb klikk->Eltávolítás), de ne fogadd el az újraindítást, ha felkínálja. Ezután távolítsd el az összes Creative cuccot: 1,Vezérlõpult/Programok telepítése és törlése; 2,töröld le a Creative mappát (C:\Program Files\Creative); 3,töröld a registry bejegyzéseket ''DriverCleaner''-el ([link] (szûrõk: mind a 2db ''Creative...''-os. Utána indítsd újra a géped.
*. Extra lépés: Telepítsd a ''YouP PAX'' drivert [link] innen. Audigy1/Audigy2/Audigy2 ZS-hez ajánlott a ''PAX Audigy 4 Modified Driver - For Audigy1/2/ZS Series Only''-nál lévõ driver letöltése és felrakása. Live! 5.1-hez kötelezõ a ''Only for SBLive!''-nál lévõ driver leszedése + telepítése. (eddigi tapasztalatok alapján Audigy1-hez elég az a driver, ami a késõbb letöltendõ ISO-ban van)
2. [link] Töltsd le a lap alján lévõ, ''PAX Audigy 4 Pro ISO'' nevû tömörített fájlt, ami ISO-vá csomagolható ki a ''7-zip 4.19 beta''-val [link]. Utána csomagold ki az ISO-t a vinyódra.
3. Futtasd az ISO-t ''DAEMON Tools''-al vagy olyan szoftverrel, ami elindítja az ISO-t virtuális CD-ROM -ként.
4. Várd meg a felugró Creative ablakot. Ha nem jön elõ az ablak, akkor nyitsd meg a virtuális CD-ROM -ot és futtasd a ''\CTRun\Start.exe''-t.
5. Követsd az utasításokat, amit a Creative instalálója ad, válaszd ki, hogy ne installálja a Creative drivereket, ha megcsináltad az extra lépést az elején (egyéni instalálában találhatók meg). Folytasd mindenképpen, akkor is ha azt mondja a program, hogy nem lehetséges instalálni. Utána indítsd újra a gépet.
6. Ellenõrizd, hogy minden program instalálva van-e. Ha valamelyik közölük nem fut, csinálj egy javítást.
7. Ha Audigy/Audigy2/Audigy2 ZS szériájú hangkártyád van (nem SB Live!), felléphet egy hiba: ha egyszer elindítod a ''THX Console''-t, utána a ''Speaker Settings'' és a ''Mixer'' nem használható. Javítani tudod ezt a hibát: töltsd le és csomagold ki a ''A4_Patch.rar''-t [link] (alul a ''PAX Audigy 4 Pro ISO Patch'' nevû) 2fájlba, ''SpkSet.exe'' és ''SurMixer.exe''. Utána másold a ''SpkSet.exe''-t a ''C:\Program Files\Creative\SBAudigy4\Speaker Settings\''-be és írd felül az azonos nevû fájlt. Másold a ''SurMixer.exe''-t a ''C:\Program Files\Creative\SBAudigy4\Surround Mixer''-be és írd felül az azonos nevû fájlt.
Hangkártyák, amikhez van távirányító eszköz
Audigy Platinum/Audigy2 Platinum/Audigy2 ZS Platinum/Audigy2 Platinum EX/Audigy2 ZS Platinum Pro-t használóknak szükséges instalálni a ''Creative Audigy 4 Pro update version 3.00.55''-t (20.94 MB) [link]:
- Ez a frissítés ''Creative Audigy® 4 Pro''-hoz való, több funkcionalitást biztosít a távirányítódhoz és javítja a kezelési hibákat az ''Entertainment Center'' szoftverében.
- Nem ''Audigy Platinum/Audigy2 Platinum/Audigy2 ZS Platinum/Audigy2 Platinum EX/Audigy2 ZS Platinum Pro''-t használóknak nem kell feltenni ezt a frissítést.
Jegyzet
Erõsen ajánlott a legújabb ''YouP PAX'' drivereket instalálni a módosított ''Audigy 4 Pro ISO''-val.
Itt minden szükséges letölthetõ (ezeket linkeltem be) [link].
Eddig ilyen kártyákon mûködött a softmod: (ha lesz újabb siker, mod-al szerkesztetem)
- Live! 5.1 /SB0100, mûanyag/ (szjoci, Sotho)
- Live! 5.1 Digital /SB0220, mûanyag/ (Robaj, Flashget; sikertelen: _seth_, FefeeX)
- Audigy /SB0090, mûanyag/ (Sopi, c41r0^, vgergo)
- Audigy Player /SB0092, mûanyag/ (tr00p3r)
- Audigy ES /SB0160, mûanyag/ (JoHnni)
- Audigy /SB0230, aranyozott/ (csizzah, Sopi)
- Audigy Platinum /SB, / (Tegla)
- Audigy2 /SB0240, mûanyag/ (Protezis, Lui76)
- Audigy2 Platinum EX /SB0320, aranyozott/ (Senki_Alfonz, Lacyka)
- Audigy2 ZS /SB0350, aranyozott/ (vazimódó, penene, oettinger01)
Utolsó módosítás: 2006.03.19. 19:54
Sopi Bazár - Számtech + Mobil + Hi-Fi, ami épp van... http://sopibazar.uw.hu
NNem tiszta teljesen a dolog: Ez a YouP PAX driver gondolom benne van az iso-ban. Ha benne van, akkor hogy kell feltelepíteni? Kicserélték az eredeti Creative drivert erre? Van külön van valahol, és kézzel kell feltelepíteni?
Bocs az értetlenkedésért, csak jó lenne ha teljesen világosak lennének számomra a lépések 
The box said "Requires Windows 95 or better." So I installed LINUX

Eddig nem sikerült moddolni. A 20 megás driver felment de az audigy 4 pro lemezéről csak a media xy progi megy fel. Megpróbálom másik driverrel 
Samsung i900 Omnia, Wayteq X920BT TMC, MSI Wind U100, Fujitsu Siemens Amilo Pi1536, Fujifilm S6500fd, Canon PowerShot A420, Logitech MOMO Racing

látod ezt még nem tudom pontosan
.
De én úgy értelmeztem, hogy külön kell felrakni a YouP PAX drivert, mivel az ISO-ban nincs benne sztem, csak YouP módosítótta úgy, hogy felmenjen más karikra.
Szóval sztem azt külön le kell tölteni, felrakni és csak utána megy fel rá az Audigy 4 Pro telepítője.

Milyen 20megás driver megy fel rá
?
A tiednél úgy kell, hogy lepucolod a már fennt lévő cuccait:
- szoftver eltávolítás (vezérlőpult)
- Creative mappa teljes letörlése (''C:\Program Files\Creative'' alapesetben)
- Driver Cleaner-el kipucolod a registryt (szűrő: mind a 2 Creative-os) + én nyomtam neki cab cleanert is (Driver Cleanerben van)
Utána elindítod a virtuális CD-t (ISO) és feltelepíted és kész is! Neked még a patch sem kell utána.

Örülök, hogy sikerült
!!! 
Nálam minden tökéletesen működik (nem raktam fel előtte külön YouP drivert, mivel Audigy1-hez nem kell), nekem is felment elsőre, minden probléma nélkül és mint mondtam én főleg a basszuson vettem észre a változást, hogy szebb lett, jobban ''koncentrált'' vagy hogy mondjam
.
Milyen kártyával csináltad? Modelszáma? műanyag/aranyozott? firewire?
[Szerkesztve]
SB Live! és Audigy SE karikkal nem működik ez a moddolási módszer, én már próbáltam, mikor a drivert próübálja feltelepíteni azt írja ki, hogy nem található az eszköz, azaz ezen hangkártyák chipjeit nem támogatja a driver.
Nincs megoldhatatlan feladat...

Nekem is SB0090 hangkártyám van, azt hiszem neki is fogok esni a moddolásnak ma este.
Egy kérdés, hogy van-e többsávos EQ a driverben? Mert a gyáriban (legújabb), amit most használok hozzá csak presetek vannak, igaz így is tökéletesen be tudtam lőni (EAX - Latin preset, + basszus és magas kiemelés), de egy többsávos EQ jobb lenne.
"Ali Doll and the forty prisoner-horses"

drivercleanert tudnál linkelni ha megkérlek.
Azt hiszem már csak az hiányzik ahhoz, hogy moddolhassam az audigy2Zs karimat, a többit megtalálom a leírásodban.
köszi!
"Szedjek valami fehérjét szerintetek,vagy inkább tisztán?"

*. Extra lépés: Telepítsd a ''YouP PAX A4 1.00'' drivert, mielőtt megcsinálod az 1. lépést, ha szeretnéd az ''Audigy2/Audigy2 ZS'' szériájú kártyádat ''Audigy 4 Pro'' -ra változtatni.
Ennek a drivernek nem látom itt a linkjét, be tudnád tenni, lehet vak vagyok 
Az audigy4 ISO és patch megvan. De előtte kell ez a driver is.
köszi szépen!

Audigy 2 zs gyári driverében is vannak ilyenek....
Kiváncsi vagyok a 4es driver mennyivel jobb, mint a 2zs driver (updatelt)...
Nekem így is durván szól a kari, mondjuk audigy2zs 

Egy hüle kérdés. Nekem Audigy 4 OEM van. Erre is meg lehet, gondolom csinálni, de akkor elég lehet maga a driver? 
Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 http://bf2s.com/player/45446900/ | Pentax K200D dupla kit+gripp | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert | Zboard billentyűzet+BF2 kieg

Igen, de az Audigy 1 gyári driverében nincs ilyen.
Nekem érezhető volt a javulás Audigy 1 -en, amikor a patchelt 2 ZS drivere utána felraktam rá az Audigy 4 Pro -ét.

hűha, ez most nehéz kérdés.
légyszi próbáld ki, mert nekem nincs erre lehetőségem, utána szerkesztjük majd a hsz-t.
mod: nekem megvan az 1.02-es PAX driver, azt fel tudom tölteni + lehúzom az újabbat is és azt is megosztom
[Szerkesztve]

Ez rendben is van, ha ''csak'' ennyi, tehát mondjuk driveressen nem turbózzák fel extra minőséget elérve. Ugyanis, nem vagyok elájulva ettől a hang cucctól. Elötte sima SB LIVE! 5.1-m volt (van a polcon), és valahogyan nem hallom az áttörést! Kivéve, hogy ez hardveressen is támogatja az EAX-t, és 7.1, tehát plussz egy műanyag foglalat, amit éppenséggel nem használok.
Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 http://bf2s.com/player/45446900/ | Pentax K200D dupla kit+gripp | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert | Zboard billentyűzet+BF2 kieg

te melyik YouP PAX drivert raktad fel előtte?
mielőtt raktad fel? gondolom ezért már azután, hogy uninstaláltad a régi cuccait, vagy nem?

Az iso nem megy fel miután mindent leszedek, most a 2005-ös NewYear packot próbálom feltenni de ez sem akar felmenni...
Még próbálkozok vele egy kicsit igaz erre az SB Live 5.1 Digital karira még a creative honlapjáról leszdett gyári driver sem megy fel csak amit cd-n kaptam hozzá és a kx driver.
Samsung i900 Omnia, Wayteq X920BT TMC, MSI Wind U100, Fujitsu Siemens Amilo Pi1536, Fujifilm S6500fd, Canon PowerShot A420, Logitech MOMO Racing
Sz.tem a jel/zaj viszony nem fog változni egy driver upgradetől, csakis másik hardwaretől.
Hehe, ami creative oldalon van fent driver a hangkarimhoz, nekem se megy fel, ugyanolyan hibával elszáll, mint mikor ezzel próbálkoztam. 

Magyarul, mindegy. Ha sikerül is felrakni rá, lehet, meg sem hallom a külömbséget, még ha a kártya ki is adja magából ezeket az értékeket! Ettől függetlenül, lehet, megérne egy próbát, hátha valami másban jobb lesz? Pl. megsúgja a következő heti lotto számokat?

Illetve, ha vissza raknám a régi SB live!-t és azt moddolnám, ott már azért elvileg lehettne valami külömbséget hallani, de ha hardveressen nem támogatja az EAX-t, akkor ugye nem érek el vele semmit, márpedig az nem driver kérdése. 

előtte mindent lepucoltál rendesen?
driverek, szoftverek, Creative mappa, Driver Cleaner?

[link]
A lap alján lévő 13Megás file-t raktam fel.
Legelőször ezt raktam fel,még mielőtt uninstalláltam volna a régi sound blaster drivevert és creative media source-t.
Majd restart után uninstalláltam az említett régi progikat safe módban, utána pedig még az újraindítás figyelmen kívül hagyásával driver cleanerrel a megmaradó registry bejegyzéseket töröltem,majd restart normál módban, és utána jött a következő progi
[link]
amivel kicsomgoltam egy könyvtárba a [link] lap alján lévő 214Mb-os ISO-t, majd Daemon Tools-ba bemountoltam, és elindult az autostart.
Mindent feltelepítettem,semmi gond nem volt telepítés közben.
Restart windows.
[link] A lap alján lévő 39K Patch-t szintén a 7 Zip file Managerrel csomagoltam ki,majd Daemon,és bekopiztam a 2 patch filét a helyükre. 
[Szerkesztve]
"Mar elegem van a sok belpolitikabol,szoval itt van ez hiszen en se vagyok fabol"
Gondolom SB0220-as Live-od van (nekem is volt ilyen).
Az a gáz, hogy ezt a kártyát elvileg csak OEM-eknek árulták (a szokásos magyar szürkeimport révén tudtad megvenni zacsis kivitelben), ami azt jelenti, hogy csak HP, Dell stb. gépekben szabadna felbukkannia, ahol a drivert az OEM biztosítja... Anno rákerestem a neten, és találtam is egy fórumot, ahol a Creative válaszolt az adott revíziójú kártya driverét firtató kérdésre: tessék kérni az OEM-től...
Ha jól emlékszem, csak az SB0060-as és az SB0100-s Live-hoz van driver a CT honlapján.
Mivel a kártya még szarul is szólt (egy 10K-s Technics fülesen zavaró alapzaja volt; egy 2K-s gagyi Philips-el hallgattam, az levágta azt a frekvenciát...), én inkább eladtam a fenébe, és vettem egy Audigy2-t. Az Audigy 2 hangminősége szerintem nagyon jó (érzek egy jókora minőségi ugrást a Live-hoz képest - mondjuk igazából szvsz az Audigy1 és a Live között volt nagy távolság ilyen szempontból; ugyanis volt Audigy1-esem is...).
"Az élet túl rövid ahhoz, hogy sz*r borokat igyunk..."

Creative Sound Blaster Live 5.1 Digital (SB0220). Szal igen ez is az az oem kivitel amire alig van driver konkrétan 2: kx, hozzá adott cdn lévő.
Ezzel nem működik a moddolás.

Na felment a driver és a szoftverek.
''Kicsit'' teltebb a hangzás 
UI: és végre megszűnt a ''sistergés'', ill. nem szűnt meg, csak nagyobb hangerőre kell tekereni.
[Szerkesztve]
Member of [Lam[PH!]a] PROHARDVER CoD team ––– Köcsööög!!! - by bLaCkDoGoNe ––– Kék pirula nélkül is úgy szájbab@szlak he - by Zsadi ––– Robaj... tökön rúglak miután Zsadi kezéből kirúgtam a járókeretét - by Bagya

UI:
EMU10K1-JFF chip aka SB0220.
Eltávolít sb driver. driver cleaner. restart. safe mód. driver cleaner. restart. YouP-PAX-VIv2.2 felrak. restart. bemountol CD. install. progik felmentek, a sound blaster audigy 4 nem ment fel, de a többi progi igen.
Member of [Lam[PH!]a] PROHARDVER CoD team ––– Köcsööög!!! - by bLaCkDoGoNe ––– Kék pirula nélkül is úgy szájbab@szlak he - by Zsadi ––– Robaj... tökön rúglak miután Zsadi kezéből kirúgtam a járókeretét - by Bagya

nemértem...mindent úgy csinálok ahogy le van írva, de az uccsó restart után nem találja a drivert
nem tudja valaki honnan lehetne külön telepíteni?
Somewhere between Jesus dying on the Cross and a giant bunny hiding eggs, there seems to be a gap of information.

Az összes cdn lévő proginál ezt írja ki és a 2.2-es youpax driverrel csak 4.1 

Én asszem visszateszem a kx drivert és nem kínlódok moddolással.

Visszatettem eredmény: csak a center szól
Leszedem ezt is és újra felteszem.... jól megkavarták a gépet a különböző driverek 

Egyre jobb, már driver nélkül is szól a center
Hangerőt nem lehet állítani 
A régi 382-es pax driver+pax 4 szoft+ctcomp.exe párossal majd megpróbálok audugy 2-t drivert/szoft feltenni.

Ha nem akar jobb ha nem erőlteted mert úgy jársz mint én... nekem már driver nélkül is van hang a centerben de ennyi az egész amit tud, hangerő vagy más ''extra'' nincs... Pár perc és lejön a régi pax driver, majd azzal is magpróbálom a moddolást vagy legalább helyreállítani 

nincs végülis semmi hibaüzi, egyszerűen nem talál drivert a kártyához
pedig ugye az is feltelepült a progikkal együtt
Somewhere between Jesus dying on the Cross and a giant bunny hiding eggs, there seems to be a gap of information.

Sopi Grat! 2 napja vetted a kártyát, és már tele is floodoltátok a fórumot
DD
Egyébként kicsit keresgéltél volna, már ithon is régóta foglakoztak ezzel, és nem kellett volna lefordítanod sem semmit. lehet írtatok már erről, csak én nem olvastam végig az összes h.sz.-t.
http://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=72146
Itt az SB Live karival kezdik még 2004 októberében, de a KX Projekt-ről már 2004 februárban is írtak itt.
Én a KX Drivert kipróbáltam, csak azok rakják fel akik 60-70-ezres zenekari kártyát akarnak spórólni. (zenészek) A KX driver 1+3 kártyát csinál, az SB Live ból, és 1+4-et a 2zs-ből, 4-esből. Két csatornásakat. Nem csak Creative kártyáihoz jó, hanem minden EMU10k1, ill. EMU10k2 DSP-t használó karihoz. A KX Projekt nem valami szoftweres víziót alkotott, hanem keményen hardweresen hajtja a kártyánkat. EAX kivégezve, recseg ropog, szal ezzel a moddal olyan dolgokat tudsz megcsinálni mint egy félprofi kártyával, de bizonyos dolgokról le kell mondanod.
Itt mégegy: http://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=31519
[Szerkesztve]

Azt a KX-es driver csinálja. Nekem is csinált érdekes dolgokat. Driver Cleaner-rel távolítsd el a KX-et. Bár már nem emléxem tisztán, de mintha nekem az se oldota volna meg, mert utána a win nem sb-live-nak látta a karit, hanem EMU-nak, amire persze nem talált driver-t.

És ettől a KX drivertől is javul a minősége, mint az audigy 4-es drivertől? A játékos 3d-szolgáltatások hiánya nem zavarna...

Már leszdtem és azt is sikerként könyvelem el, hogy a gyári lemezéről felment a driver és minden megjavult. (a kx driverre azért lecserélem mert az sokkal jobb)
Itt vagyok. Megvan a kártya: SB0240, az itt található lista szerint platinum: [link]
Oem-ként vettem itt a PH-n.
Először felraktam a Pax drivert, de telepítés közben kékhalál (XP van, csak nem szeretem, ha újraindul). Uninstalláltam. Fel akartam telepíteni Pax nélkül az ISO-t, ugyancsak kékhalál.
Uninstall. Fel akartam telepíteni az eredeti CD-ről a drivert. Felment. Jeeee.
Restart. Mikor már üdvözölne a Creative, kékhalál. Ekkor egy picit már ideges voltam.
Csökkentett módba be, kártya letilt, vissza, uninstall az egész, töröltem minden creativehoz kapcsolódó dolgot. Eredeti cd-ről driver fel, restart, kékhalál.
Restart, ghost floppy be, nem működik. Csökkentett módba be, ghostban beállítom a restoret. Restart, de nem csinált semmit. Csökkentett mód. Csináltam új ghost floppyt. Restart, boot róla, semmi. Csökkentett mód, letilt hangkártya, restart, ghostban restore. Restart, alap xp fel. Győőőzelem. Eredeti CD-ről driver fel. Ez szép, és jó, de nekem kell THX konzol. Driver reinstall, és sima Audigy2 helyett Platinum kiválasztása. Telepítés közben kékhalál. Ekkor már az asztalt harapdáltam.
Persze restart után is kékhalál, úgyhogy csökkentett mód, kártya letilt, restart, ghost restore, alap xp fel, alap driver fel.
Azóta nyugtatózom magam. 16.45 - 21.00 között öregedtem pár évet.
THX konzol csak a ZS-hez van az Au2 szériából? (Amúgy néha nem jön be az Eax console, olyankor restart.)
[Szerkesztve]

Na siker! Azért annyira nem mert a mod nem sikerült de laglább win reinstall nélkül megúsztam a dolgot és a kX drivert csak visszakínlódtam majd a DSP-t is megcsináltam benne és most megy 

most azt a kx drivert javasoljátok, vagy az audigy4 moddolását?
esetleg mind2 egyszerre is megy? 
Vagy hogy van ez?
gondolom kizárja egymást a 2 dolog, vagy nem?
ha nem, milyen sorrendben kéne felrakni? (Audigy2zs karim van)
üdv.
Ha sokat játszol, és ki akarod használni az EAX-ot, akkor az Audigy4 drivert.
Viszont ha nem, akkor kX.
c41r0^: Most cseréltem meg a hálókártyával, mert a SpeedFan induláskor csontra fagyasztja a rendszert, de nem javult meg. Délután leaplikálom a home made hűtőmet a vid.kártyáról, és akkor hozzáférek a többi PCI-hoz.

Játékra nem igazán kell, csak PES5özöm, oda nem kell semmi extra.
EAXot viszont éppen a zenehallgatás miatt (is) használom...
a különböző frekik beállítására, CMMS, stb... szóval azért igencsak használom (főleg mert így szólal meg az összes hangszóró).
kX ben is található azért jó minőségű equalizer, meg stb? Ami pl. zenehallgatáshoz, moviezáshoz kell?
Mert nekem kb. ennyi amire kell perpill.
megszólaltatni összes hangszórót (THXet nem használok configra)
megfelelő hangszín, cut off frekik beállítása (igazán nem is használok EQt, hanem csak az EAX effekteket configolom be úgy, ahogy tetszik)
Legyen azért sorround 
akkor ennek tudatában kX?
Gondolom a kezelőfelülete azért felhasználóbarát ennek is, vagy nem? (mint pl. audigy driverek)...
Amúgy miben jobb a kX, mit hajt jobban? szebb hang? (más igazán nem számít
)
kX letöltési linket tudtok adni, vagy ott azt a fórumot nyálazzam végig a linkért? 
köszi!

köszi!
Hát nekem EAXban sem a jópár effekt érdekel, hanem az, hogy szabadon állíthatók..
egyébként akkor kXben az a sztereo jeles keverés hasonló lehet mint EAXban... ott is van keverés, sztereo... csak nálam vmiért szar, túlvezérli a mélyládát vmiért ilyenkor, aztán tömör helyett dobozhang
és még mindig nem jöttem rá mér.... de szoros összefüggésben van a mélyláda a többi hangszóróval, ha pl. lehúzom őket, mélyláda is halkabb lesz, meg ilyesmi... szóval azt az automatikus cuccot kell kikapcsoljam, de asszem azt próbáltam már 1*, (cut off frekit én adtam be), de ennél akkor is több jelet küldött, grrr...
Szóval ha ezt bármelyik driver megoldja nekem a 2 közül, akkor az lesz a befutó 
amúgy t7900as hangrendszerem van, nem értem, hogy nálam miért merül ez fel.. de lehet csak túl érzékeny a fülem a basszusra, más lexarná
(de nem csak én hallottam így)
pl. a high-middle-low cut off frekik, ennek intenzitása, stb.. én nem is használok EQt, hanem csak ígyszépen belövöm a mély - közép - magas intenzitást ahogy tetszik... és nagyon jól sikerül 
elvileg ez is hasonlít az EQhoz, csak nem annyi skálában... de nekem jobban bejött, mint az EQn a hullámzást állítani... 
akkor majd megnézem a kXet is.... de először moddolok audigy4re 

a latest drivert kell leszedni, ugye? 

érdekes.
audigy4 driver pack 250 mega.
kX driver össz 4.5 mega...
ehh ehh....
ez érdekes 
persze a minőség nem a mennyiség múlik, csak eléggé vicces.
creative biztos sokat szemetel...

Nálam van valami bug, hogy elküldi a hozzászólásom, és csak én látom?
Kérdeztem kétszer, hogy a kx-től is ugyanúgy javul-e a minősége, mint a au 4-es drivertől, de valahogy válaszolatlanul maradt (pedig akitől kérdeztem válaszolt mindenkinek...) 
Az Audigy2-nél nem tapasztaltam akkora javulást a gyári driverről kX-re váltás után, mint a Live!-nál. Viszont stabil, kicsi, gyors. Ha mindenképp ki akarsz próbálni másik drivert, akkor szerintem kipróbálhatod a kX-et, nem vesztesz vele semmit (kis időt)
A plusz csatornákon mit értesz?
Itt vannak képernyőfotók a kX-ről: [link], de azt hiszem ez a topik nem erről a driverről szól 
Engem nem zavar, csak nehogy egy moderátor morcos legyen miatta
Jómagam most a gyári drivert használom. Rájöttem , hogy a DVD-Audio lejátszó vagy mifene okozza a fagyást. Legalábbis úgy tűnik, és remélem nem más. Ha fel van telepítve, akkor mikor elindul a Win, és bejönne a DVD-Audio bemutatására szolgáló ablak, akkor szinte mindig lefagy.

nekem is összejött ahogy neked. 
sőt nálam ugye fenn se volt a gyári SB driver még simább volt a telepítése..ahogy beraktam a kártyát sárga kérdőjel stb.
Felraktam amit kell és faszán szól. Sokkal jobban mint korábban, igaz én fejhallgatót használok nem házimozit 
Milyen tápod van?''400 W Codegen'' Akkor mindenképpen csereérett, mert a pénztártól való távozás után 1 perccel a tervezett élettartama végére ért.

Na igen, de legalább a kX driver felment rá újra és működik 
Vmiért nem szereti az én hangkarimat vagy vmi más driverrel akadt össze vagy nem tudom mi lehetett a baja. Használni úgy sem használtam volna moddolva mert a kX driver sokkal jobb mint az au4-es pl reason és más hangszerkesztő progikhoz