Az újabb játékok már OpenAL-t használnak és nincs EAX bennük (az EAX nem egyenlő az 5.1-gyel,az EAX csak effekteket rak a hangra pl. visszaverődés,eltorzulás a helyszín tulajdonságait (pl. mekkora a szoba) figyelembe véve)
"Másik kérdés ebből következik, hogy ha kell használni, akkor a panelnél ADD, majd bemásolom a könyvtár nevét, ahova telepítettem a játékot?"
Igen.

A processzor füsttel működik. Ha kijön belőle a füst, a processzor elromlik.

Szerintetek az mitől lehet,hogy az utóbbi két játéknál amit próbáltam (avatar, bad company2)
amikor szemből jött hang beszéd/lövés/robbanás az teljesen halk tompa, oldaról pedig tökéletes. Olyan érzés mintha 5.1-be lenne álltítva csak nincs center.
2.1-es hangfalam van Audigy SE és Win 7, eddig minden játék tökéletes volt.
Valami ötlet?

közben rájöttem mi okozza.
feltettem egy újabb drivert és alapból 7.1-re állította be a hangfalam valamiért. 

Sziasztok!
At akarok terni Win7 x64-re, es jelenleg azzal kinlodok, hogy megtalaljam a megfelelo PAX drivert az Audigy1 karimhoz (SB0090). Sajnos a hivatalos forumon olyan osszevisszasag van hogy sosem talalom meg azt ami kene, eddig legalabbis nem mukodott vagy nem jol.
Nekem a lenyeg, hogy hasznalhato legyen a BASS redirect opcio, illetve a CMSS2, mint ahogy az a mostani Win7 32 bit-es rendszeremen is van (Lasd screenshot)
Ha valaki utba tudna igazitani megkoszonnem (hivatalos firumon nem valaszolt senki). Megjegyzem probaltam a Daniel K fele 3.5-os support drivert de eg es fold a hangminoseg kozotti kulonbseg!
Screenshot (ez a 2 app ami engem kimondottan erdekel):
http://img704.imageshack.us/img704/9730/creativee.th.jpg
[ Szerkesztve ]

pedig ahogy én látom két féle driver van összesen.egyik szoftveres,másik hardveres karikhoz.én is csak ajánlani tudom,hihetetlen különbség volt win 7 alatt a gyári és a k féle driverek között.ellenben nekem néha bugzik.totál véletlenszerűen,néha beakad valami,és digitális zaj jön ki a hangszórókon...
este ha nem felejtem el,megnézem van-e bass redirect. a 3.6osban
[ Szerkesztve ]

assem valamit felreertettel! engem a Robert McClelland fele PAX driverek erdekelnek.
A 3.5-os Daniel K fele drivert kiprobaltam Win7 X64-en majd atloggoltam Win7 32 bitre es megallapitottam hogy PAX drivereknek sokkal jobb a hangminosege.
Szoval PAX driver kene Audigy1-hez Win7 x64 ala.

hát erre kiváncsi vagyok.gyárit,daniel félét ismerem,de most töltöm le a pax-t.

sztem nagyon hasonlitanak a paxék meg a daniel k féle driverek...
XP32 alatt hasonlitottam össze őket.természetesen sokkal sokkal jobbak mindketten a gyárinál.
win7-64 alatt meg tök instabil a danielk

Akkor hallatszik igazan hogy jobb a PAX drivereknek a hangzasa mikor zenehallgatas kozben bekapcsolod a CMMS 2-ot es osszehasonlitod a Daniel K fele driverekkel. PAX szerintem jobban szol

hát ez az amit én sosem fogok.nekem ne akarjon okosabb lenni egy hangkari,mint a fülem.nekem e keverje szét a térben a normálisan kevert zenét...
nekem a zene az sztereo.

Ezzel én is így vagyok, azért is szoktam kikapcsolni az ilyen "szoftveres" trükköket. Ami sztereó, az sztereó, nehogymár a kártya kikeverje nekem az 5.1-et belőle. (Kivéve ha Dolby Surround-os, de az más tészta.)
Viszont nem értem, milyen instabilitásra gondolsz?
Nálam 64bites Win7-alatt a 3.5-ös Support Pack-kal semmi gondom sincs...
A számítógépekkel remekül meg lehet oldani azokat a problémákat, amik számítógépek nélkül nem is léteznének. by xclusiv

Sziasztok van egy audigy 2 zs-m oem, mennyit lehet érte kapni? csak mert kb 1 hónapja vettem egy asus xonar dx-t szóval nem tartom meg! :S

ha adsz 2000 Forintot akkor en atveszem 

Jó ára van ennek a kártyának, ennyit is ér? xD
Én még adok is érte 2ezret, ha gondolod. ![;]](/dl/s/v1.gif)
Most egy sima Audigy 2-m van (SB0240), 3.6os driverrel megy gond nélkül Win7 x64 alatt, és tényleg jobban szól mint az előző Audigy 1-em (SB0090). Azt egy haver kapta meg, amikor lecserélte az előző Live valami kartyajat es meghalgatta hogy szól, kb. ő is padlót fogott az újonnan megjelenő magas és mély hangoktól. 

tehát ez a kártya 2000 forintot ér? minek vesztek akkor ilyet hát egy 2000 forintos hangkártyát akkor se vennék ha mellette találnám az árát! akkor inkább ennyiért kidobom
2000 forint te jó ég..

ez tényleg nevetséges ár.én még 36ért vettem a dobozosat.az aranyozott,asszem az OEM nem az.szerintem reálisan 8-10e Ft körül lehet az ára.nagyon kevés most kaphato hangkártya van,ami tudja a hangminőségét.
és nem az idiota 140dba zajszintre,eax12re gondolok.ezek a karik tudnak úgy szólni,hogy tiszta libabőrös lesze a hátad.a régi turtle beachek volak ilyenek.
elfogult vok tudom,de annyira sokat bizonyitott már ez a kártya nálam,mindenféle összevetésben simán versenyképes

Jaja.. sztem is a 8 a reális.. 6 ha gyorsan el akarod adni, 10 meg ha nem annyira... (bár mostanság nem néztem az apróban a hangkarikat.) De úgy egy fél éve, éve a sima 2-est vettem 6ért...
Már ráírtam a kollegára, el ne vesztegesse apróér, 4-8e között mennek. A 8-10hez kiba mazli kell... Most vettem enyemet 1 honapja 4ért. 

annyi a baj,h olyan helyen árulod,ahol szinte mindenkinek van egy ilyenje,v egy hasonlója.

még a képek előtt kaptam két ajánlatot remélem ezek után is fogok ha nem baj ebből az okból kifolyólag fennhagynám, de csak ha senkit nem zavar?!

Nem hiszem, hogy bárkit zavarna... 
Viszont aranyos volt: még a nyáron jött az egyik kollégám, hogy venni akarna Au2 ZS-t, de sehol sem lehet kapni...
Mikor kérdeztem, hogy miért pont ez kell? A válasz: be akar digizni bakelit lemezeket és egy volt kollégánk meg befűtötte ezzel a ZS-s kártyamizzériával (hogy csak ez a jó, csak ezt szabad venni). Aztán felnéztem a Prohardver aprójára, és kb. 3 perc múlva küldtem át egy srác telszámát, hogy van neki eladó ZS-je.
(Illetve bocs, hazudok, mert vagy 15 perc múlva küldtem a levelet: előbb priviben rákérdeztem, hogy aktuális-e?)
Másnap már randiztak is valamelyik Tesco parkolójában... ![;]](/dl/s/v1.gif)
A számítógépekkel remekül meg lehet oldani azokat a problémákat, amik számítógépek nélkül nem is léteznének. by xclusiv

Helosztok
Az alaplapon úgy tünik kihalt az integrált hangkártya és érdekelne hogy olyan 3000-4000ft ért milyet ajánlotok,sajnos több pénz nincs rá,bár lehet inkább viszem gariba a lapot,de azért megkérdezem.
SB0090-es Audigy 1-et kapsz 2-3,5ért vagy Audigy 2 de azt dragabban merik.
Mast nem eri meg venni.

kösz,és ezekhez van win 7 es driver?
Igen, fentebb talalsz linket is hozza, de kesobb megkeresem.
(Audigy1 - SB0090 és Audigy 2 - SB0240 utobbi van nekem, ezeket eri megvenni szvsz)

Googli-ba beírod: Creative Support Pack 3.6
Nálam még a 3.5 visz egy Au2-őt és semmi gond.

Van egy eladó audigy 2-m ha valakit érdekel

stabilitása miatt sztem inkább pax.
nekem a 3.6al voltak bajaim.

Akkor lehet, jobb is, hogy nem cseréltem le a 3.5-öt...

Üdv!
Én épp ma szerváltam egy Audigy 2 ZS-t. (Aranyozott csatis, de zacsis, használt verzió.
)
Lehet bot fülem van vagy a memóriám rossz, de sok különbséget nem érzek.
Előtte egy Gigabyte GA-MA785GT-UD3H alaplapi hangkártyáját használtam.
Logitech Z-4 van rákötve egy sima kis jack-kel.
Valamint innen az újabb (2009.júl.) drivert tettem fel.
Na most akkor tényleg bot fülem van, vagy cseréljek drivert?
Ja, még vmi: Érdemes-e leszedjem az előbb linkelt oldalról a Creative Alchemy / Creative WaveStudio programok valamelyikét?
Köszi előre is a segítséget!
[ Szerkesztve ]
Ha privit irsz, tedd hozzá, h mi érdekel, mert több cuccot is hirdetek.

Az Alchemy-t csak akkor szedd le, ha régebbi játékokkal akarsz EAX térhatású hangzást csiholni Win7-Vista alatt...
A WaveStudio nem tudom, mit tud...?
A hangminőségget én sem "tudom kihallani", pedig egy Sony erősítővel tolom + Visaton Alto-I-es hangfalakkal. Igazából amiért biztosan jobban jársz a Au2-vel:
- a tudat, hogy NEM az alaplapi, mindenféle zajt automatikusan összeszedő cuccost használod
- kisebb CPU terheltség pl. 3D-s hangzású játékok alatt (na ez nem szokott az alaplapra integrált csodakariknál végképp szempont lenni)
- (ez nálam jött elő és egy Realtek AC97-es karinál): filmnézés közben lepauzáltam a filmet és a kis rohadék a legutolsó hangot berakta végtelenített lejátszásra! Namost egy akciófilm alatt, ahol minden 4-5 percben felrobban valami, vagy egy hadgyakorlatra is elegendő municiót tüzelnek el, ez kissé kínos... Namost az Au2 betéte után ez megszűnt. Azóta max. a munkahelyi gépben lévő integrált fost használom: mp3-ra a rádugott kis műanyag hangfalakhoz teljesen megfelelő...

Sziasztok.Windows 7-hez Sound Blaster Live illesztőprgoramot keresek...tud valaki adni iylet? 
Vagy hogy oldjam meg hogy müködjön és ne akadjon ki a WIN7?
WinStar

Aszem van a Live! szériához is ilyen Support Pack...
pl. [link]
[ Szerkesztve ]
Se Au1 se Au2-vel nincs problemam 3.6-tal. 

nekem azért időnként digitális zaj jön ki hang helyett.sima sztereoban,semmi extra szoftmod,csak üres driver.és mint danielK oldaláról megtudtam,valamivel nyűgösebb a ZS,mint a sima. ezért nem hazsnálom a driverét,hanem a PAXot immár.

Üdvözletem!
A napokban lecseréltem ősrégi SB Live 2.1-es károlyomat, mivel kifeküdt végérvényesen, egy SB Audigy 4 SE 24 bit-re. Az előző, XP winfos alatt egyáltalán nem volt hajlandó megszólalni, ezért meg másért is váltottam 7-esre. A szépséghiba az volt, h alapból itt sem szólalt meg, így lekaptam egy 2007-es Vistás drivert. Ezzel ugyan szól, de nem tudok finomhangolást végrehajtani. Olvastam a fórum hozzászólásait, és megpróbáltam leszedni a fentebb leírt cuccokat, de sehol sem találtam. Főleg nem a Creative honlapátján...
Én a gépemet szinte csak zenére használom a neten kívül, így vájtfülűségemnek igen zavaró a tompa hangminőség. Így aki tud, megkérném szépen segítsen enyhíteni zavaromat ezügyben! Elérési linkeket is adhattok...
Köszönettel... 
GabberDögbácsi valamivel megint szív a winfosban...

Próbáld ki ezt. 3.7es DanielK

Van már 3.7-es SP is? Nocsak-nocsak. Mindjárt megkukkolom, hogy megéri-e cserélni a 3.5-ömet..

kipróbálnám én is, de azóta már xfi xtreme gamer van a gépben
szerncsére

Köszi szépen!
Feltettem, de semmi változás. A win 7 vezérlőpultjában ismételten ugyanaz a helyzet. Semmit sem tudok állítani... Kezdek eltanácstalanodni. 
A legundorítóbb az, h a rendszer egyáltalán nem is látja az új összetevőt! 
Igaz valamivel jobban szól a ketyere, de finomhangolás nincs... Valami 5let?
[ Szerkesztve ]

startmenüben nézd meg. creative fül alatt. feltetted hozzá a speaker settings, meg a többi kis progit? vagy azokat kinyomtad?

Meg tudnátok mondani, minőségben hogy viszonyul egymáshoz egy Audigy 2/2 ZS ill. a 4? Ahogy látom, 4-est már alig kapni.

Hi!
Van egy sb live 5,1-em, és elég halknak találtam már egy ideje régen nem ilyen volt, na most ajánlották ezt a daniel_k féle driver frissitést hozzá fel is tettem és müködik is fele. De nem tudom virtual dj-vel valaki használja e vagy találkozott e valaki evvel a problémával, szóval virtual dj betöltöm ugy mikor simán hallgatom a zenét akkor minden rendben viszont ott van olyan menü hogy simple low latency, azzal pontosabb elvileg a mixelés meg mondjuk jobban is szól a hang régen legalábbb is mikor abba tettem akkor hangosabb is lett. Most meg beteszem abba és torzan szól a hang mint ha tul sok lenne a bassus meg minden, de nagyon halkitással se tudok rajta javitani ugyan olyan rossz torz. Valaki tud erre megoldást?

Véleményem szerint a 2zs a legjobb ezek közül. Meg úgy általánosságban az Audigyk közül is a zs a legjobb szerintem.

A válaszom egyszerű, cimbi! A start menüben nincs Creative fül!!! Mindenhol kerestem, de sehol sem található... A legnagyobb bajom, h a károly OEM volt, és telepítőt nem kaptam hozzá. Így valszeg amit leszedtem drivert, egy kalap xart sem ér. Megjelenik a start menüben, az audio beállításokban, h az van benne, de ami linket adtál, s a leszedett csomag sehol sem jelenik meg, h feltettem volna. Pedig bemásoltam, s lefuttattam úgy, h semmit sem nyomtam ki belőle. K nagy dilemma ez... 

érdekes nekem feltette mindig a progikat hozzá 
Gyakorlatilag Audigy 2 = Audigy 4. Erről itt olvashatsz többet. ZS felesleges pénzkidobás, érdemesebb választani az Au2/Au2 value kártyák közül. Mást nem szabad megvenni szvsz.
Meeetya: nekem sem akarta látni a gép először a hangkártyát, aztán néhány ki-betétel és ujrainditas utan egyszer feltunt boot folyaman az eszközöknél (multimedia audio device) es azota mukodik. Izzadtam rendesen, hogy xart vettem. Tul sok minden allitgatasi lehetoseg nincs benne, Audio Console a start menuben kell legyen minimum.
[ Szerkesztve ]

Akkor nem ment fel a telepítő szabályosan. Nem tudom, mi lehet a gyíkja, de nálam a sima Au2-vel elsőre felkapaszkodott a Win7 64bit ultimate-re.
wwenigma: szerintem sem éri meg a ZS. A játszós gépben Au2, a filmnézős gépben Au2 Value van, és teljesen meg vagyuk velül elégedve. (Ha ki is hallható a különbség ezek és a ZS között, akkor az valami fél milliós hangtechnikával jöhet ki. (Visaton Alto I-gyel nyomatott a pitét.)