Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#3056) dchard válasza Gézengúz (#3055) üzenetére


dchard
veterán

A 360R nyilván nem tud VDSL-t, tehát VDSL-esíteni az eszköz cseréje után lehet.

Azt nem írtad le, hogy mekkora csomagod van, de ha 10megás, akkor le fogják zárni a hibajegyet mert megvan a 10mega.

Ha 20-as csomagod van, és biztos vagy abban hogy a központ VDSL2 képes, akkor erőltetheted a dolgot és amikor azt mondják, hogy messze vagy a központtól, meg egyébként is megvan a garantált akkor érvelhetsz azzal, hogy ha rendelkezésre áll a fejlettebb technológia, nem hivatkozhatnak ezekre, tegyetek egy próbát, hogy VDSL2-n is valóban ilyen lassú-e (nyilván nem), addig pedig ne jelentsenek ki ilyesmit.

Hangsúlyozom: valódi próba nélkül (központi és előfizetői oldalon is VDSL2) nélkül megjósolhatatlan, hogy mit fog menni a vonalad VDSL2-n. Arra is vigyázz, hogy nem elég a VDSL2 képes végberendezés: ha a portodat nem kapcsolják át VDSL2-re, ugyanolyan szutyok lesz mint most. A legkönnyebb ezt eljátszani, hogy kimegy a szerelő, kirakja neked a VDSL2 HGW-t majd azt mondja, hogy tessék, ugyanolyan lassú, azt közben ugyanúgy ADSL2+-on megy a vonal VDSL2 helyett. Figyelj arra, hogy ha nem változik érdemben a sebesség, akkor ezt csinálja a szerelő, csal. Azt is bekamuzhatják, hogy nincs elég VDSL2 port, így maradsz amin vagy. Hát ezzel nem tudsz mit kezdeni.

Ja igen, és egyáltalán nem baj, hogy hibára vették fel, ha 20-as csomagod van. Ne engedd lezárni a hibajegyet, amíg a VDSL2 próba meg nem volt!

Dchard

[ Szerkesztve ]

A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.