Hirdetés

2016. május 31., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Samus


Samus
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Pofátlan első hozzászólás, mert fontos lenne.

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.''

(#2) Csemike


Csemike
(lelkes újonc)

Próbáld meg őket elérni. [link]

„A dolgok jó oldalát érdemes nézni, Cora kisasszony, igaz, nem mindig lehet tudni, hogy melyik a jó oldal. Nem nagyon feltűnő.”

(#3) _balázs_


_balázs_
(lelkes újonc)

Hello,a helyi önkormányzatnál kellene érdeklődnöd nem az apehnál,azoknak ne fizess semmit ha nem muszáj :U ,anno én kaptam az önkorinál egy nyomtatványt,kitöltöttem, beadtam,és megkaptam az eü hozzájárulást, nem kellett fizetni semmit,az a baj azt nem tudom ,hogy ez általános Mo.on vagy önkormányzatonként/településenként változó :F .

[ Szerkesztve ]

(#4) Samus válasza _balázs_ (#3) üzenetére


Samus
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Szerdán megyek (csak ekkor vannak helyben) az Egészségbiztosítási Pénztár kirendeltségéhez, remélem ott elintézhetem, amit kell.

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.''

(#5) Vladi


Vladi
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

APEH-nek nem írsz, szépen besétálsz hozzájuk. Ügyintézőnek elmondod ugyan azt. Kitölteti veled a nyomtatványt, ad egy csomó csekket és mehetsz Isten hírével. Fizetni.

Jah ha nem, akkor kvázi lejár a tb kártyád. :DDD

De nekem valami olyan rémlik, hogy 3 hónapig még érvényes vagy mi. :F

[ Szerkesztve ]

Adminka. A Vladizmus nemzetközi intézményének elnökdékánja.

(#6) Samus válasza Vladi (#5) üzenetére


Samus
(PH! addikt)
LOGOUT blog

45 napig a lejárat után. Csak nekem már 28 letelt...

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.''

(#7) Loveless


Loveless
(őstag)

én az apeh-be mentem be, ott kitöltöttük a papírokat és kaptam egy rakás csekket.
egyébként idén már 4950 forint, és folyamatosan emelik.

amúgy nem tudom, mi a ráknak fizetem, 2 év alatt egyszer voltam dokinál, akkor is félrekezeltek...
(meghúzódott a kezem, bementem, hazaküldtek, mondták, majd rendbe jön. 3 hét után már rohadtul fájt, bementem újra, röntgen, és kiderült, több ínszalag is szakadt, rögzíteni kellett volna, "de most már mindegy, menjek haza, majd elmúlik")

My grandfather has the heart of a lion and a lifetime ban from the local zoo.

(#8) Dany007 válasza Loveless (#7) üzenetére


Dany007
(PH! kedvence)

Egyetértek, én se tudom mi a szarnak is fizetek.
Eléggé lenézik az orvosok a betegeket. Persze ez általánosságban talán nem igaz, és talán a "betegek" is hozzájárultak ehhez a hozzáálláshoz.
Viszont engem ~ egy évig magas vérnyomással kezeltek, mielőtt pánikbetegség miatt bevittek volna a kórházba. Mivel a doki szerint ennyi idősen biztos nem stresszelhetek és nem lehetek ideges... :U Aztán persze kiderült, hogy az átlagnál kicsit magasabb vérnyomást is a stressz miatt van / volt.
A legdühítőbb az volt, amikor időpontot adott a doki 4-re (4-ig van rendelés), aztán amikor bementem végig az órát nézte, hogy mikor húzok már el a f***ba.
Ettől függetlenül viszont ~ 5 éve nem voltam orvosnál.

(#9) potyautas


potyautas
(lelkes újonc)
LOGOUT blog

Nekem akárhogy számolom, már több mint egy fél éve nincs biztosításom. Hamarosan 57 leszek. Ebben a korban már azt hiszem, felelőtlenség ez a részemről. Hál'istennek semmi bajom. Papírom van róla, hogy "terheletlenül panaszmentes". Viszont terheletlenül nem is keresek semmit. Na, ezért nem fizetek.

(#10) dízelracer válasza potyautas (#9) üzenetére


dízelracer
(senior tag)

Holnap reggel fogd magad sétálj be az illetékes polgármesteri hivatalba keresd meg a jegyzőt és közöld vele, hogy anyagi helyzeted miatt képtelen vagy fizetni a TB-t ezért kéred, hogy szociális alapon az önkormányzat fizesse helyetted. Ez nekik semmibe nem kerül mert az államtól visszakapják azt a pénzt. Ott helyben ki kell tölteni egy kérvényt majd ezt követően kiállítanak neked egy igazolást, hogy 1évig a helyi önkormányzat révén biztosított az egészségügyi jogviszonyod. Ez minden egyes magyar állampolgárnak életében egyszer alanyi jogon jár, csak ugye erről mélyen hallgatnak...

Samus: lépd meg te is ezt. Ne fizess "feleslegesen". Ha valami jár, akkor jár. Ki kell használni. Az állam is kihasznál majd téged XY éven át. Fizetsz még majd eleget állambácsinak a munkával töltött éveid alatt. A századik bőrt is lenyúzzák az emberről a nagy semmire. :U

[ Szerkesztve ]

(#11) PierNight


PierNight
(fanatikus tag)

így van, nekem a munkanélküli hivatalban mondták is annó, hogy lehet igényelni, hogy ne kelljen fizetni. Egyébként az egész szánalmas...ugyan nem kapsz egy petákot sem de te a semmiből fizess havi 5 ezret mert az jó...hát na :(((

Vitatkozni az Interneten olyan, mint indulni a Paralimpián: hiába nyersz, mégis mindenki tudja, hogy retardált vagy!

(#12) dízelracer válasza PierNight (#11) üzenetére


dízelracer
(senior tag)

Nekem is ott mondták. :K

(#13) SymbianOS


SymbianOS
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Én is elballagtam hozzájuk (Apeh) kitöltöttem egy nyomtatványt, hazaértem azonnal utaltam (mert ép aznap volt fizetési határidő arra a hónapra), azóta csekkeket fizetek be. 4950/hó.
Ja én nem azonnal mentem el, hanem bőven azután h lejárt minden haladék, így visszamenőleg is kifizettettek egy keveset! :U

[ Szerkesztve ]

Xiaomi Redmi Note 3 PRO (3/32 - MIUI 7 Global 6.5.19) - Hp Elitebook 2570p - hp 2570P alkatrészek eladóak.

(#14) Lauda


Lauda
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ez a minek fizetem hozzaallas eleg gyerekes ne haragudjatok. ;] Baj erhet barmikor, legalabb akkor segitenek rajtad es a tb kifizeti. Attol, hogy ma nem vagy beteg, holnap lehetsz, ezen is gondolkodjatok el. Hasonlo mint a kotelezo biztositas. Minek fizessek, meg nem okoztam balesetet?? Aztan ha belerongyolsz a mercibe, max buktal 2 bonust es kesz. Amugy meg honnan fizetnetek ki a tobb millios javitast? :P

(#15) dízelracer válasza Lauda (#14) üzenetére


dízelracer
(senior tag)

Kicsit hosszú lesz. Kifelejted a számításból, hogy több ezer vagy több tízezer ember lehet aki azért nem fizeti mert egyszerűen nincs neki miből. Például itt vidéken az isten háta mögött ahol semmi, de szó szerint semmi munkalehetőség nincs, vannak olyan emberek akik a seggüket a földhöz verik örömükben ha hónapról hónapra ki tudják valahogy nyögni a villany és vízszámlájukat és közben nem pusztulnak meg éhen. Ezektől az emberektől elvárná az apeh, hogy akár évekre visszamenőleg is semmiből fizessék ki a TB-jüket. Mi a francból mikor rendes kajára se jut? Több emberről tudok aki ilyen helyzetbe került önhibáján kívül. Amit alkalmi munkából össze tudnak kaparni abból élnek. Semmilyen támogatásra, segélyre vagy bárminemű segítségre nem jogosultak. Ha akadna is valami bejelentett munka azt meg sem hirdetik a munkaügyi központban mert azonnal benyomják az ismerős ismerősét. Tudok olyan emberről aki azt fontolgatja, hogy kijelentkezik a lakcíméről, hogy papíron hajléktalan legyen mert egy csövesnek ingyen jár a TB. Azért milyen ország már ez ahol erre kell vetemednie egy 20+ évet ledolgozó teljesen elszegényedett középkorú embernek? Nagyon de nagyon el lett itt baszva minden. És ott vannak ugye az "újmagyarok" (by Hofi) akik számolatlanul veszik fel a segélyeket, támogatásokat plusz még egy rakás dolgot megkapnak ingyen amiért neked vagy nekem vagy bárki másnak fizetnie kell. De nekik nem mert ők a "hátrányos helyzetű rászorultak". Ezzel szemben vannak a szerencsétlen lecsórósodott emberek akiken az ég világon senki nem segít. Ők akár fel is fordulhatnának senkit nem hat meg. És miért? Csak mert nem kiabálnak hangosan és nem verik a polgármester ajtaját két hetente csoportosan rendkívüli szociális segélyért? Borzasztó ami itt megy. :U

Nekem is volt az életemben egy rövid időszak amikor az viszonylagos anyagi biztonságból fél év leforgása alatt a templom egere szintre jutottam. Hónapokon keresztül semmi jövedelmem nem volt. Amit alkalmi fekete munkákból össze tudtam kaparni abból éltem. Ha nem volt semmi meló akkor koplaltam, szó szerint. Szalámi sajt, tej egyéb hétköznapi dolgok luxus cikknek számítottak. Gázt kikapcsolta a szolgáltató mert nem tudtam befizetni, villannyal is el voltam maradva mert vagy ennivalót vettem vagy befizettem a számlákat. Én mindezt nem szégyenlem. Ez is én vagyok, ez is az életemhez tartozik. Elmúlt, kilábaltam belőle és sok mindenre megtanított az az időszak. A helyzet sajnos az, hogy ma szinte bárki nagyon könnyen ilyen helyzetbe kerülhet. Vagy ahogy a döglégy mondta: "Isten hozott nálam öcsém ez a való világ".

(#16) Lauda válasza dízelracer (#15) üzenetére


Lauda
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nem felejtettem ki a szamitasbol, mint lehetoseget sem vettem figyelembe. Egyik hsz-ben sem volt rola szo, hogy azert nem fizeti, mert egyszeruen nem tudja az anyagi lehetosegei miatt.

A minek/mi a szarnak fizessem kijelentesekbol nekem az jon le, hogy bar tudna fizetni, megse fizetne/fizeti, mert.....

A tobbire nem kivanok reagalni, legalabb kiadtad magadbol. ;)

[ Szerkesztve ]

(#17) Lenry válasza dízelracer (#10) üzenetére


Lenry
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

ha jól tudom, akkor potyautas kolléga nem magyar állampolgár

[ Szerkesztve ]

Gvella Glan! | In the free city of Novigrad, only the humans are free.

(#18) dízelracer válasza Lenry (#17) üzenetére


dízelracer
(senior tag)

Én nem tudom.

(#19) Samus


Samus
(PH! addikt)
LOGOUT blog

UPDATE:
voltam az APEH irodájában. Végre valahol jó híreket kaptam. Mivel előzőleg nappalin tanultam, így diákigazolvánnyal október 31ig biztosított vagyok. Ez után még 45 napig él a biztosítás, azaz december 14ig. Ha eddig sem találok munkát (na azért nagyon remélem, hogy nemsokára lesz), akkor mehetek az önkormányzathoz, mert kötelesek adni egy évig mentességre jogosító határozatot, mivel egyedüli vagyok (nincs nagykorú eltartási szerződésem, és egyéb juttatásom sem). Csak ez után kell jelentkeznem.

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.''

(#20) wrox


wrox
(őstag)

Az a baj, hogy ha nem fizeted be a biztosítást, visszamenőleg behajtják rajtad. Haveromnak is kijött a 80 ezres csekk, mert nem tudta, hogy fizetni kell, nem fizette. Egyébként már 5000 ha jól tudom.

(#21) kraftxld válasza wrox (#20) üzenetére


kraftxld
(PH! nagyúr)

Ha az okmányirodában kijelentkezik a lakcíméről, hogy pl külföldre megy, akkor sem kell fizetni. De ha ellátást vesz igénybe akkor elvileg küldik a csekket.

MCSE+M/S, MCITP, VCP5 - ''Soha ne becsüld le az autópályán száguldó DAT kazettákkal megrakott teherautó sávszélességét''

(#22) qestion válasza wrox (#20) üzenetére


qestion
(fanatikus tag)

nem vette igénybe és fizetni kellett?
mikor jött meg neki a csekk?

1 év után mit tud adni az önkormányzat?

[ Szerkesztve ]

a pálya

(#23) Aneszta


Aneszta
(újonc)

Hello mindenkinek!
Az lenne a kérdésem ezzel a tb-s, önkormányzatos dologgal kapcsolatban, hogy állandó lakcím szerinti önkohoz kell menni, vagy esetleg ellehet intézni ideiglenes lakcím szerintinél is. Vagy, meghatalmazással?
Előre is köszi a válaszokat, segítségeket.

(#24) Brown ügynök


Brown ügynök
(senior tag)

Tudja valaki mennyi lesz 2012-ben az egészségügyi hozzájárulás egy pályakezdőnek?

2011-ben 5100 Ft volt.

"hacsak nem jön a jó tündér break utasítás képében..."

(#25) Samus válasza Brown ügynök (#24) üzenetére


Samus
(PH! addikt)
LOGOUT blog

2010ben csak, ha jól emlékszem 4700 körül. Ilyen emelkedés mellett olyan 5500 forintra számíthatsz.

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.''

(#26) Brown ügynök válasza Samus (#25) üzenetére


Brown ügynök
(senior tag)

Köszi. Jobb lenne ha már a munkahelyem fizetné.

"hacsak nem jön a jó tündér break utasítás képében..."

(#27) Fancy-boy


Fancy-boy
(őstag)

Idén elkezdtem magam után fizetni a biztosítást, és érdekelne, hogy a NAV majd megint küld nekem egy borítékot csekkekkel az idei évre vagy nekem kell kérnem?
Meg ugye azt sem tudom, idén mennyi az annyi...

[ Szerkesztve ]

(#28) Brown ügynök válasza Fancy-boy (#27) üzenetére


Brown ügynök
(senior tag)

Apehoz bemész, lejelentkezel és ha kérsz, adnak 3 havi csekket. Biztosra még én sem tudom mennyi a tb. Talán holnap bemegyek.

"hacsak nem jön a jó tündér break utasítás képében..."

(#29) Fancy-boy válasza Brown ügynök (#28) üzenetére


Fancy-boy
(őstag)

Áhh, a 21. században már nem fogok mászkálni. A bejelentkezést is postán keresztül intéztem. Szépen kiküldték egy borítékban a tavalyi évre az összes csekket. Ezt várnám idén is. :))

[ Szerkesztve ]

(#30) Brown ügynök


Brown ügynök
(senior tag)

Egészségügyi hozzájárulás 2012-ben 6390 Ft :Y

Meddig kell teljesítenem a befizetést?

A tárgyhónapot követő hó 12. napjáig

Mennyit kell fizetnem januárban?

Januárban még az előző évi hozzájárulás összege, azaz 5100 Ft-t kell befizetni.

Hogyan intézhetem a befizetést?

Bejelentkezés esetén postán küldik ki a csekket. Egyéb okból (pl. nem érkezik meg a csekk) az Apehtól is lehet csekket kérni 3 hónapra előre.
Egyéb lehetőség: bánkártyás fizetés az Apehnál vagy utalás bankszámláról. A közleményben az adószámot fel kell tüntetni.

[ Szerkesztve ]

"hacsak nem jön a jó tündér break utasítás képében..."

(#31) Fancy-boy válasza Brown ügynök (#30) üzenetére


Fancy-boy
(őstag)

:Y :Y

Mennyit emeltek a szemetek. :W

De a Januári befizetéssel az előző év decemberét fizeted ki, én úgy tudom, tehát azért 5100 még.

(#32) Lest4t


Lest4t
(fanatikus tag)

A helyzetem úgy fest, hogy én is elfelejtettem lépni a dologban. Elméletileg 2011 március 31. ig volt érvényes a diákom + 45 nap, vagyis május 15-ig volt biztosításom.

Nah már most a diplomám idén január végén kaptam kézhez, mivel kellett a nyelvvizsga és azt mostanra sikerült leraknom. És most vagyok álláskeresés közben. És most derült ki számomra ez a bibi, mivel küldeni levelet nem küldtek.

Most szerintetek mi a teendőm? Eddig még semmi felszólítást nem kaptam. Hogyan járok a legjobban?

Visszamenőleg is kell fizetni?

Illetve ezt az egy éves dolgot visszamenőleg is lehet alkalmazni? Vagyis, hogy esetemben ez év május 15-ig legyen számomra ingyenes? Vagy ilyenkor ezt lehet kérni?

(#33) Totka1986


Totka1986
(újonc)

Szinte pontosan ugyanebben a helyzetben vagyok az előttem posztolóval, engem is érdekelne, hogyan jöhetnék ki a lehető legjobban ebből a helyzetből.
Egyszerűen nem értem, hogy miért nem kapok időben felszólítást, vagy bármilyen infót arról, hogy mi a teendőm. :(( Egyáltalán honnan kellett volna erről tudnom?
Általában tisztában vagyok a kötelességeimről, a diákhitelt is elkezdtem fizetni szó nélkül, de erről halvány lila gőzöm sem volt.
Mondjuk arra kíváncsi lennék, hogyha most elkezdek dolgozni, és a munkáltató fizeti, akkor is jön majd az elmaradásról a felszólítás?

(#34) tildy


tildy
(PH! nagyúr)

Bar ez kulfoldrol szol, hatha valakinek jol jon: [link]

Illetve masik cikkem, mikor rajtam is elkezdett kovetelozni a NAV.

6390 Ft iden.

Egyebkent pedig Euvonalrol: 3. Egészségügyi szolgáltatási járulék fizetése

A magyar jogszabály, a társadalombiztosítás ellátásaira és magánnyugdíjra jogosultakról, valamint e szolgáltatások fedezetéről szóló 1997. évi LXXX. törvény (Tbj.) 39. § (2) bekezdése értelmében azon személyek, akik Magyarországon rendelkeznek lakóhellyel, és itthon nem minősülnek biztosítottnak vagy egészségügyi szolgáltatásra jogosultnak, egészségügyi szolgáltatási járulékot kötelesek fizetni, melynek összege 2012. január 1-jétől havonta 6390 Ft. A járulék fizetésével az érintett személyek jogosultak maradnak Magyarországon az egészségügyi ellátások igénybevételére. Az egészségügyi szolgáltatási járulék befizetéséről az adóhatósággal kell megállapodást kötni.

Egyebkent visszamenoleg is kovetelhetik, ahogyan rajtam is koveteltek ( csakhogy ok voltak balfekek, mert en biza bejelentettem az OEP-nel , hogy kulfoldon fizetek biztositast).

Honnet kellene tudni? Hat mondjuk onnet, hogy ha az ember befejezi az iskolat, utananez a jogszabalyoknak. Tudom, sok iskola nem szol, masreszrol viszont tenyleg erdemes nyitott szemmel jarni, nem pedig varni, hogy na majd allambacsi mindig megmondja mit , hogyan csinaljunk.

Mikor kulfoldre jottem, en is utananeztem minden jogszabalynak ezzel kapcsolatban. Nem azert mert mondtak, hanem amiatt , mert egy ...rago , burokratikus utveszto a magyar allam , es hivatalai, es kepesek utanad nyulni.

[ Szerkesztve ]

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#35) dbori


dbori
(újonc)

Sziasztok,

Testvérem tavaly augusztusban kiment Angliába dolgozni, de nem jelentette be az Apehnál, biztos az azóta eltelt hónapokra fizetnie kell az egészségügyi biztosítást, ugye? Mit tegyünk, menjek be minél előbb és próbáljam (lehet-e?) valahogy elintézni, hoyg ő valójában Angliában fizeti ugyanezt (National Insurance), itt nem is tud egészségügyi szolgáltatást igénybe venni... és akkor legalább a bejelentéstől számítva nem kell ezt fizetnie? Az SZJA-val kapcsolatban mi lehet a helyzet?
Köszönöm szépen,
Bori

(#36) Samus válasza dbori (#35) üzenetére


Samus
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Mindenképpen menj be. Ha kint dolgozik, és él, akkor Ő kint is veszi igénybe az ellátást (ha jó tudom a Brit egészségügyi rendszer kicsit nagyon más). A helyi APEH irodában megmondják neked, mi a helyzet, az a legbiztosabb.

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.''

(#37) berci válasza dbori (#35) üzenetére


berci
(senior tag)

Ha van biztosítása, akkor arról kérnie és kapnia kell egy E101 (vagy A1 vagy E102) nevü papírost, azzal lehet otthon elintézni hogy ne kelljen fizetni. Az intézkedéshez kívánok sok türelmet és elegendö idöt.

Don't go home! Many people have died there!

(#38) ArchElf


ArchElf
(PH! addikt)

45 napig él a jogviszonyod az előző (pl nappali tagozatos iskola) után. A lejárta előtt be kell menned a terülertileg illetékes APEH kirendeltségre és kitölteni a megfelelő nyomtatványt.

De látom write-only-ban vagyok - sőt már a téma is más :B

AE

[ Szerkesztve ]

Csinálok egy adag popcornt, és leülök fórumozni --- Ízlések és pofonok - kinek miből jutott --- Az igazi beköpőlégy [http://is.gd/cJvlC2]

(#39) dbori válasza Samus (#36) üzenetére


dbori
(újonc)

Szia Samus,
Köszönöm szépen válaszod. Nem tudod azt véletlenül esetleg, hogy olyan nem lehet, hogy az adókulcs függvényében, ha ott esetleg alacsonyabb, akkor szja különbözetet kérnek itt. (ha ott alacsonyabb az adokulcs, akkor az adokulcs-kulonbseg aranyaban meg itt is kell adoznia?)
Köszönöm szépen.
Bori

(#40) berci válasza dbori (#39) üzenetére


berci
(senior tag)

Gyakorlatilag az összes EU/EGK országgal van kettös adózást kizáró egyezmény, így nem lehetséges amit leírtál.
Viszont olyan lehet hogy mindkét államban az évi teljes jövedelmed alapján akarják meghatározni az adó százalékot, de a meghatározott százalékot csak a jövedelem azon részére akarják kivetni amit abban az országban kerestél adott évben.

Don't go home! Many people have died there!

Copyright © 2000-2016 PROHARDVER Informatikai Kft.