Nagyon szép összefoglaló elemzés a conzumer és business notebook-okról. Lényegretörő, elfogulatlan, korrekt. Gratulálok. Ezt a cikket majd minden második hozzászólásra lehetne linkelni a "Milyen notebookot vegyek" topikba. 
Egy kis szépséghiba: Már nincs Fujitsu-Siemens, csak Fujitsu van. 
Hitachi (ATA Ultra-133 160GB) HDT722516DLAT80 HDD-hez keresek tápot és/vagy elektronikát.
Fú, ez nekem nagyon kellett ez az írás. Köszi szépen.
És két észrevétel: meg, hogy milyen dárga volt még is elromlik stb...
Az ügyfél pedig csak azt szakózza, hogy "nem férek az adataimhoz", - szvsz az szajkózza
[ Szerkesztve ]
http://www.xfire.com/video/208235/ <--- DiRT 2 kis videó :)

Vissza lehet vinni az eladóhoz, de ő csak maximum 3-8 napig köteles érdemben foglalkozni veled, utána teljes joggal mutogathat ő is a gyártó szervizére, illetve a garancia jegyre.
magyar jogszabályokban mindig az eladó köteles intézni a dolgokat mivel vele kötünk szerződést.csak persze a kereskedők próbálják elhessegetni az ügyfelet hogy ne nekik kelljen vele foglalkozni.Ezért rajtuk nehéz is ezt számon kérni. De ELVILEG nekik kellene intézni mindent és nem mutogathatnának másra.
persze a gyakorlat más.
Hát ez szép és jó de én nemértek egyett az egész cikkel, lenovo meg toshiba...Asus? Asus pl holmarad?! Szerintem az egyik legjobb zsanérja van!

Microsoft® Xbox360™ - Jump In - ## Kedvesem: Az nem morzsa, hanem ami a ropiból esik ki… atka ##

Komoly írás ebben a témakörben, örülök h összefoglaltad az ezzel kapcsolatos teóriákat. Én jelenleg egy MSI PR210-est használok, szintén business gép (subnotebook) és eddig nagyon jól helytállt!!
Sokszor találkozok olyanokkal, hogy "ez is netbook, attól hogy magnéziumból van a teteje" (mivel 12,1es az 1,9es X2 meg nem látszik kívülről
), meg hogy "jó h fém, de minek", hát itt most le van írva feketén-fehéren!! A tiétek eltörhet (zsanérok), ez kötve hiszem...Még annyit talán írhattál volna, hogy erős a proci, általában a VGA-n spórolnak az anyaghasználatért cserébe. Aki ilyet vesz annak úgyse arra kell h HD-ban zúzza a Crysist!
Még1x köszi! 
Már nincs Fujitsu-Siemens csak Fujitsu van.
Hmm.... Ezt észre se vettem
Mindjárt javítom!
Köszi szépen, javítva!
Műanyagzsanéros LCD-t még nem láttam, a fém zsanérok törnek el pontosan anyagfáradás miatt, melyet a gyenge mechanikai konstrukció okoz, de lehet mögötte gyengén rögzített csavarhüvely is. Ezeket képtelenség megbízhatóan felmérni vásárláskor.
A Business kategóriájú gépek csak szerény szervizes tapasztalatom szerint épp olyan gyakori vendégek, mint a konzumér vacakok. Én nem mernék ilyet állítani, hogy a business modellel jól járhatunk, csak mert business. Amíg ugyanaz a szériahibákkal beültetett alaplap megy bele és ugyanolyan elszúrt hűtéssel, addig hiába is...
"Az Antióchiai Szent Kézigránát. Mínár atya az őrizője e kegyes ereklyének"
Jó írás, csak megerősített abban, hogy jól választottam az Asus F3Ka laptopommal.
Zone Alarm Extreme Security 2010
Nekem ASUS notim van, elég sz*r a zsanérja. Mondjuk az enyém nem ez a kategória, de akkor sem igaz ez a kijelentés általánosságban.
[ Szerkesztve ]
Birodalmi Psycho-Rocker || :L || Eladó noti: http://bit.ly/AsusF5SL
Szóval, a zsanérjai a többinek is fémből vannak. Amire gondoltok, az a fedlap lehet, ami a zsanérnak ad megfelelő alátámasztást, de az elfáradástól ez csak részben véd meg. Egy korrekten gyártott kijelzősasszinál és zsanérnál meg nem fordulhat elő normális használat mellett a burkolat repedése, még akkor sem, ha műanyag.
Hááát...
Mondjuk úgy, hogy néha ők is elrontják és jóra sikeredik 

Én is évek óta a business notik híve vagyok. Nincs agyon csicsázva, megbízható és mindig kéznél van. A csillogó kijelzőt tényleg elfelejthetnék már végre. Igaz nekem nincs ennyire mély pénztárcám, mint amennyibe az itt felsoroltak kerülnek, de az acer travelmate sorozatával nagyon megvagyok elégedve. Az előző notim is az volt, de 4 év után(most 6 éves és még mindig megy.) a délhídja kontaktos(típus hiba sajnos). A mostani is már 2 éves. Semmi baja, megkopva is csak egy kicsit a bal kezem alatt van, mert bal kezes vagyok. Fém zsanézok, fém keretek, a billentyűk nem koptak még meg egyiken se. Sőt a jelenlegi notim fej magasságból a betonra is zuhant igaz táskában(az a táska aranyat ér, akkor jöttem rá
) és csak annyi baja van, hogy az a sarka ahova esett a noti, behorpadt.
Acer tm 292CL volt a régi notim és Acer tm 5530G a jelenlegi.
De lehet csak én vagyok szerencsés 
Eladó sony extra basszus fejhallgató, olcsón itt: http://hardverapro.hu/apro/sony_mdr-xb300_extra_basszus_fejhallgato_elado/hsz_1-50.html
Nah jol ossze let szedve a lenyeg. Gartula!
1.: Ki lehetne egesziteni azzal, hogy azert mindenkinek vilagos legyen ezek a gepek átlag 160e -nel kzdődnek mégha asis vagy renew gepek.
2. Érdemes inkabb sporolni és egyszer egy jot venni. A sok olcso mindig dragabb mint egy normalis, ezt sajnos nehez ertik meg az emberek. (Persze adodhat helyzet amikor hirelen kell vlami lapos es nincs ido gyujtogetni)
3. Azert consumer kategoriaban is van egy két jó vétel vagy az ár vagy a garanciális dolgok miatt érdemes lenne egy ket ilyen gepet is beletenni az összefoglaloba (pl fujinak a brutal vga-s 160ezreset) sajnos nagyon sokan nem tudjak megengedni maguknk hosszas gyujtogetes utan sem a 150e++-os kategoriat.
4. Más::
A műanyag nem férad? Dehogynem.. sőt nem is a zsaneroknal hanem barhol mashol kijelzokeret..billentyuzet mellet regebbi gepeken ugy vegigreped mint a szel.
Pl Hp-nak elozo verzioinal fordult elo a kijelzo sarkanal muanyagrepedes. (Mas kerdes hogy kerdes nelkul csereltek )
[ Szerkesztve ]
"Magából remek mérnök lesz! De még nem most... "

Azért a business gépeknek megvannak az előnyei. Pl a csillogó felületek hanyagolása, az ötvözet borítás komolyabb behatásra is csak horpad, nem törik. A kompabilitásra való törekvés, gondolok itt a kiegészítőkre, dokkolókra, töltőkre. Nálunk a cégnél Dell D sorozat van használatban D600//610/620/630/420 de régebben volt C600/610 is. Eddig még nem láttam olyat amit megdöglött volna. Pedig nagy részük nem irodában van használva. Persze történnek kisebb balesetek, cseréltem már törött zsanérokat, LCD-t, vagy a borítás műanyag részeit. De ezeket a gépeket még szerelni is egyszerű.
Ha meg minden kötél szakad, telefon a szerviznek, másnap jönnek és a helyszínen megcsinálják.
Laci

< Avira AntiVir Premium --- Malwarebytes' Anti-Malware --- Windows 7 HP x64 >

Ha elolvastad volna figyelmesen a cikket, akkor nem állítanád, hogy elszúrt a hűtés. Pont ez a lényeg, hogy több 1000 órát tesztelik mire kiadják, így rossz hűtés szóba sem kerülhet. Egyszerűen tökéletes. Olvasd el mit írt a PH! is a tesztjében ezzel kapcsolatban. Hűvösen tartja a gépet, bármi is történjen.
A szériahibás alaplapra éppen van esély, de sokkal-sokkal csekélyebb mint egy hirtelen felindulásból kiadott consumer gépnél. A rendkívül szigorú tesztelési folyamaton a szériahibákra fény szokott kerülni.
[ Szerkesztve ]
HP EliteBook 8530P

Azt azért hozzá tenném, hogy már a business notik sem a régik...
Nálunk HP notik vannak. Nagyon sok hullt el különféle problémákkal. Billentyűzet többször volt cserélve stb... IBM T4x-es sorozatot is láttam már szarrá kopott billentyűzettel :-(
Ráadásul azokban a gépekben a Radeon 7500-as hajlamos volt elhagyni az alaplapot :-(
Szóval ki kell fogni a jó és hibátlan gépet!
MacbookPRO 13"+ MSI S271 + iMac 19" :-)
igen eleg jo gepek.
Az a baj hogy az üzleti kategoria is kezd el"k*rvulni" az üsszes uj ibm meg hp már hd felbontas alarendeltjei és eroltetik a 16:9 -et holott ezeket melozni hasznaljak workstaionoknal pl tervezesek ahol igenis kell a vertikalis felbontas....és a franc se akar hd filmet nezni laptopon...
"Magából remek mérnök lesz! De még nem most... "
Hát, szerintem, a Fu-Si, MSI és HP nem ajánlható kategória.
FuSi és HP notikkal borzasztó sok garanciális probléma van. Lehet leugatni, de így van.
Legtöbb FuSi gari után hullik el és 80%-ukban GTK-sok.
MSI-nek a váza meg, mint a takony.
Mindenkinek van ára. Mindenki megkenhető. Ebben az országban máshogy nem jutsz előrébb, csak kenőpénzzel. Kenj Te is!
Elolvastam azt a részt magam is. Szervizes vagyok, köszi a kioktatást, nap nap után tapasztalhatom, hogy a többezer órás tesztelés mit ér a gyakorlatban. A tökéletestől ez olyan messze van, mint ide Makó. Egyszerűen nem kell elhinni, hogy egy többezer órás nyúzóteszt kemencében, gyorsított életvitellel felérhet 100%-osan egy 4-5 éves használattal. A gyártásban nincs idő ezt kivárni, csak többé, vagy kevésbé sikeresen közeledni hozzá. És azt se hidd, hogy egy belépő modell nem kap nyúzótesztet: Pedig bizony kap. Nem jó a piacon megtapasztalni, ha gyenge egy konstrukció, ezt a legolcsóbb szegmensben is jól tudják a gyártók.
A szériahibás alaplapban pont az a lényeg, hogy ugyanaz kerül egy belépő modellbe, mint amit betesznek egy prosumer/business osztályú gépbe, mert ezt írtam. Ha már az olvasásról beszéltünk.
Elolvastam a vonatkozott cikket is, nost azt tudom ehhez hopzzátenni, hogy szedjük szét azt a gépet, fogjuk meg a kopasz alaplapot és vegyünk fel róla egy hőtérképet. Na ott lehet csodálkozni igazán, hogy a burkolat mi mindent rejt el.
[ Szerkesztve ]
Nagy exceltábláknál meg jól jön, aztán főnöknek is jobban tetszik, ha a filmet úgy nézheti, hogy a kijelzőt elterpeszti. Fontos érvek ezek is
.

Szia!
Pont egy órája szedtem szét egy X50-es ASUS-t, annak igazán hulladék volt a zsanérja, bár nem is Businness kategória. Két-két 2mm-es szegecs tartja a zsanért a kijelzőhöz, ami persza csak 90 fokban nyilik. Nos a usernek sikerült tovább is nyitnia, minden szegecs eltört...
Nem rossz az ASUS, de azért nem mindegyiket venném meg.
No Comment!
Egy barátomnak bedöglött a jack csati az eeePC 4G készülékén.
A futár kijött a megbeszélt időben, elvitte, majd 6(!) napon belül visszahoztak egy újat 2év garival.
Egyébként az "asztalra csapok, kiabálok" módszer telefonon is működik. Nekem legalábbis eddig működött.
UIQ3&WM Fórum és Letöltések:http://www.sesmart.hu "...A Canon és a Nikon azért jó fényképezőgép, mert nem látsz Sony gépet lógni egy fotóriporter nyakában..."
Nem az alaplapot, hanem a hordozót: Itt nem az IBM volt saras a dologban, hanem az ATi, a saját hordozóra terpesztett GPU és RAM-ok sikerültek gyengére, főleg a memóriák. Ezek is BGA megfejtések, és sajnos pont az a baj velük, hogy a kialakítás miatt csak reflow lehetséges, rework ésszerűen, biztonságosan nem.
Bezzeg a régi Chicony noteszem. 286-os gép, akkuk góliát (D) méretű cellákból, a billentyűzet lézergravírozott, zsanér az ugyan nem törik, működik az egész gép a negyven megás conner vinyóval, bár a Dune II azért némileg szaggat rajta
. Persze akkoriban egy vagyon volt. Van egy Toshiba Libra egy ismerősnél, MMX CPU (nem, nem "az", csak 166-os
), DSTN+-os kijelzővel. Kb. '96-98 között készülhetett. A gyári(!!) akkujával egy-másfél órát képes menni a mai napig. Li-ion. Aztán W98 megy rajta, teljesen jól lehet használni, a lány éppen szöveget gépel vele, pendrive megoldva (van USB rajta), melegedése gyakorlatilag nudli, lemeze csendes (20G, az lett cserélve benne), a töltője is langyos sok óra után. Kicsi, keveset eszik, ellátja feladatát, jó gép. Eszem ágában nem lenne másikat ajánlani neki.
Az a baj, hogy a mai, hasonló költségvetésű gépek sem lesznek ennyire tartósak, avulástól függetlenül. És olyan hibákkal tudnak kidőlni, hogy a fejem fogom tőle, hát 10-15 éve is tudtak már forrasztani, meg tervezni, könyörgöm.
A kiszáradó hővezetőpaszta a hőkontaktusnál, valamint szösztől eltömődött lamellák, valamint kiöregedő RoHS forraszok nem modellezhetőek le 1-2e óra alatt. 
Mindenkinek van ára. Mindenki megkenhető. Ebben az országban máshogy nem jutsz előrébb, csak kenőpénzzel. Kenj Te is!
De, ha nem jogos a felhasználó panasza, akkor csapkodhat... max elküldöm melegebb éghajlatra.

Én mostanság már nem vagyok olyan aki hajlandó azért több pénzt fizetni mert hogy business class valami. A hiba lehetősége mindegyiknél fennáll.Az hogy egy kicsit kisebb valószínűséggel romlik el a drágább az nekem nem ér egy fillért sem.Nagyon megfoghatatlan dolog ez a dolog. Mert ha kifog az ember egy jó business laptopot akkor azt mondja hogy persze hogy azért jó mert business. Ha egy gagyi laptop jó sokáig akkor meg azt mondja hogy mákja van.
Persze mindenki máshogy gondolkodik.Én így.

Nekem beszart az aksim. Telefonáltam a szervizbe, jöttek másnap. Elvitték, majd egy hét múlva pontosan, vissza is hozták. Az meg már csak hab volt a tortán, hogy nagyobb aksit kaptam mint eredetileg volt 
Ez az Acer szerviz!
Eladó sony extra basszus fejhallgató, olcsón itt: http://hardverapro.hu/apro/sony_mdr-xb300_extra_basszus_fejhallgato_elado/hsz_1-50.html
Nekem a Pavilion noteszom billentyűzetén 3 gomb is megadta magát az első 2 hónapban. Elküldtem szervízbe, kicserélték szó nélkül ( egyébként szerintem legjobb szervize az országban a HP, DELL, Toshibának van). Eltelt egy kis idő, megint 2 gomb. Rendeltem is kínából hozzá egy rendes billentyűzetet, de ezt leszámítva megy napi 18 órát, nyáron ki se kapcsoltam vagy 2 hónapig, had menjen. Ezt leszámítva már a HP se a régi. Ha megbízhatóbb gép kell az átlagnál akkor Dell.
Laptopvásárlás előtt állóknak jó kis ismertető. 
Én a mai napig jól megvagyok egy T40-es ThinkPad-del..
Semmi hiba, pedig kap rendesen minden irányból..
Pár gomb megkopott az évek alatt, és annyi.
Mint nem adnék egy T400-ért..
“...No matter how you struggle and strive, You'll never get out of my world alive...” ~ http://www.flickr.com/photos/dying_star/ ~
Várj csak azzal még, egyelőre.
Business gépem eddig soha nem volt, "csak" consumer. Abból viszont volt már olcsóbb és drágább is, acer, hp-k, asus-ok, a családban volt/van fuji is - eddig szerencsére soha nem volt szervizes tapasztalatunk!
Hozzáteszem vigyázunk is a gépekre 
Eladó cuccaim: Blackberry Curve 8900!!! További jó cuccok: http://reginickneo.ucoz.com/

Nekem 8530w-m van csak alátámasztani tudom a cikkben foglaltakat. Igaz, hogy van egy kis súlya a gépnek, de az azért van mert fémvázas, faterom Acerje kb fele súlyú, de az egész műanyag. szerintem, ha 2 méterről leesne, biztos letörne róla valami... A youtube-on van egy jó film az elitebookok nyúzásáról, ott működés közben ledobja a csávó fejmagasságból, aztán felveszi és gond nélkül megy tovább, meg rááll a kijelzőborítására és semmi baja sem lesz stb...
HP EliteBook 8530W ; E51 + 4GB

Business class... Évekig nyüstöltem egy HP XE3-at. Az még business class volt. Vagy az IBM t40. Azonban Ezek a mai HP meg Fujitsu gépek bármennyire is "business class" gépek és kerülhetnek 160-240 ezerbe nem hozzák azt a minőséget. Mióta tavaly eladtam az xe3-at keresek laptopot, végigtapogattam, probálgattam legalabb 80-at itt-ott.
1: rossz hozzá érni. Ugy érzem, hgoy széttörik (bármelyik, 2007 utáni konstrukcio 320ezer alatt), ha a kezem ráteeszem. Még a macbookot (igaz, csak a muanyagvázas volt) is félve nyomkodtam, pedig nem vagyok egy erőművész... Csak hozászoktam, hogy ami nem törik szét, az nehéz. Fémből van, csavarok tartják, stb. Hol látni manapság csavart meg fémet egy laptopon/notebookon stb.? A régi IBM-et meg ugy lehetett lezárni, hogy kicsit behajtva az ágyra dobva bezárva magát és nem féltem, hogy eltörik

2: Nem ergonomikus. Bill., tapipad használhatatlan, összezsufolják a gombokat, meg felcserélgetik...
3: Tele rakják csili-vili hardverrel, de minek? HD-t nézni egy húszcentis képrenyőn, amit csak én látok, mert a betekintési szöge 10 fok?
Vagy játszani...
Persze, "ha rákötöm a monitorra meg hozzádugom az egeret", meg egy bill.t akkor már jo, de akkor minek vettél notebookot? 
Azonban hiába minden, mert az összes termékkel ez történik... már a sport szelet sem alupapirban van, hanem muanyagban...
[ Szerkesztve ]
Cuccok: http://href.hu/x/b80r CSERE-BERE
Fizetett HP reklámunkat látták.

Jó én meg Thinkpad fan vagyok. Mindenki azt szereti amije van.

A HP-val (és Delllel) mindössze csak az a bajom, hogy nem vízálló a billentyűzet.
Ha már ez előző notimat azzal nyírtam majdnem ki, úgy gondoltam akkor már ezen a szinten bebiztosítom magam, s olyat veszek, ami ezt is túléli.
HP-ról még annyit, hogy egyik ismerősöm foglalkozott már HP-kal s a tapasztalatai nem valami jók. Gari ügyben vitt oda egy business HP notit, s egyszerűen csesztek megjavítani.
Vitt már Dellt, Lenovo-t (ott már törzsvendég
) is, itt sose volt a supporttal semmi problémája.
Cáfolja ezt meg valaki, mert jól esne. 
[ Szerkesztve ]
Miért lobog a pöttyös befőtt, ha nem is fúj a szél?!

Ja, és kihagytam azt, hogy mi van a sony vaio val és DELL féle alienware-el meg az apple gépeivel meg az asus és acer sportautomarkas notijaival, amik hagyományosan a minőséget képviselik? (igaz nem ingyen
)
Cuccok: http://href.hu/x/b80r CSERE-BERE
Hehe a 14" Vaioknak en nagy fanja voltam, amig meg nem tapogattam egyett a MM-ben. Nagy csalodas volt. 
"Nekem meg az lenne a problémám hogy belesett egy lapát hó a gépbe és azóta nem indul. Lehetséges hogy beázott?" by Barell || Ujsaghirdetes: Ildiko vagyok, Piros asszony telefonszamat szeretnem megtudni.
A Sony-nak hol van szervize, milyen gyors? Nem véletlenül nem került bele. A DELL Alienware pedig egy gamer gép és nem business.
Asus-nak sincs normális szervizhálózata mo.-n, tudomásom szerint még csak 1 vagy talán 2 hónapaj van egy szerviz ami isten tudja, h fogja bírni a rohamot. Acer-nek Csehországban van, arról is hallottamm ár 5 napos garanciális ügyintézést és 3-4 hónaposat is. Van akinek mázlija volt, van akinek nem.
Az általam felsorolt 5 gyártóval nagyobb az esély arra, h az ilyent "talán félév, talán 1hét" garanciális ügyintézés nagyrészt kizárható legyen.
Pont ezt akartam mondani én is, hogy nincs olyan, hogy műanyag zsanér. A borítás van műanyagból, de az anyaguk fémből van mindnek (másként nem is nagyon lehetne strapabíró és szoros illesztéssel megoldani a dolgot). Pl. a Thinkpadoknál látszódik a zsanér, beleépül a formatervbe, de attól még a többi gépnél is ott lapul a fém a borítás alatt. Mondjuk azt nem tudom, hogy a netbookoknál hogy van pontosan a kialakítás, ennek még utánanézek.
[ Szerkesztve ]
Nekem van itthon 2 HP is,mindkettő business class és ezer éves.Az egyik egy nc6220 a másik meg egy nc 6000.Bill. cserén kívül nem volt baja egyiknek sem, pedig céges laptopként is üzemeltek,tehát terhelés is volt.
Szoval nem rossz ez a HP!
Hoztak hozzám egy fusi amilot szerelni,ahhoz képest ezek az ezeréves gépek maguk a koronaékszerek 
"Minek a büszkeség, mikor a teljesítmény önmaga jutalma"-Twin Peaks / ...Chuk Norris minden születésnapján egy szerencsés gyereket a Napba hajit....:) /
Ha figyelembe vesszük a gyártók stratégiáját, pénzbevétel céljából megéri nekik ha szart gyártanak, az adott notebook elromlik pár éven belül és mehetsz újat venni. Ez teljesen szándékos, miért érné meg nekik olyan gépeket gyártani ami soha nem szarik be?
Rövid tervezés, silány anyagok = olcsó termelés
olcsó termelés = olcsó eladási ár
olcsó eladási ár = nagy vevőréteg
nagy vevőréteg = nagy bevétel
Az a vicc az egészben, h az egész világ így működik. Így minden évben ugfyan annyi bevétel lesz.
A másik amikor mindenféle VGA-kat és CPU-kat találnak ki minden egyes évben. Gyártanak olyan tesztprogramokat is ami kiemeli a különbséget. Mit lát a felhasználó?? Hú ez ebben a tesztben 2x jobban szerepelt mint a másik és közben különbséget nem fog észre venni mivel az ő felhasználási köre nem terjed arra ki amit az adott tesztprogram /akár csalva is/ kimutat.
Annyi de annyi példa van erre is.....
Aztért nem igaz az az állítás, hogy a Notebookok 90%-a hordozásra alkalmatlan. Elég csak a terjedőfélben lévő Netbookokra gondolni.
Asus M2N-E - Sapphite HD4830 - 2GB RAM - 1TBHDD - Logitech X530 - SyncMaster 2494HS | eeePC 1000HE 2GB RAM + VitaMAX Mobilnet | Nokia 5800

Nagyon jó írás!
Egy 2530p-ért vagy egy E4200-ért odaadnám a fél karomat. 
├────────────────── www.webtelep.hu ───────────────────┤

Teljesen egyetértek a cikkel, nekem egy szénné használt 6 éves T40-esem van, a billentyűzete ki van fényesedve, a fedlap karcos, kopott, de mindezek ellenére tökéletesen működik a mai napig. Persze a business kategória sem fenékig tejfel, én is félek, hogy mikor fog leszakadni a vga az alaplapomról, vagy mikor engednek el a chipset forrasztásai, plusz persze már el van repedve a csuklótámasz két helyen is. Ráadásul ahogy hallottam az utóbbi években inkább csak gyengébb minőségűek lettek a Thinkpadek is.
Nézz körül, hátha találsz valami érdekeset: http://tinyurl.com/ykosad9
Köszi a részletes cikket, sok igazság van benne!
Visual Basic könyvek eladók!: http://href.hu/x/bpsv
Viszont egy sok éves T4x-hez tudsz olcsón bontott alkatrészt szerezni.
Én ezt szeretem benne, hogy ha meg is adná magát benne valami, akkor sem kell attól félnem, hogy nem tudok hozzá beszerezni valamit.
Jut eszembe, apám nemrég kapott a T43 helyett egy T400-ast, sokkal masszívabb gépnek tűnik, első összehasonlítás után nehéz elhinni, hogy gyengébb minőségű lenne.

Most olvastam végig a cikked, amihez szeretnék gratulálni 
Sajnos én pont a CONSUMER kategóriába esek... de hát ezt tudod..
Mindenesetre tanulságos összefoglaló.
így tovább!!! 
[ Szerkesztve ]
Én azt vettem észre, hogy mindig rinyálás van, ha kijön az új, mert hogy a régi marad az igazi minőség. 
(#48) Sz.Miki:
Konzumer vagy? Mit keresel itt, nemmészinnét?! 
Húzza3.14csába nefürgyélle!

[ Szerkesztve ]
Miért lobog a pöttyös befőtt, ha nem is fúj a szél?!
"Hol látni manapság csavart meg fémet egy laptopon/notebookon stb.? "
Azért a legsz.rabb netbookból is ki lehet termelni 20-30 csavart simán, mire darabokra legózod. A kevés csavar amúgy nem egyenlő ócska szereléssel, lásd a sokat emlegetett T40-es sorozatú IBM-ek, de az X31-emben se sok csavar van ahhoz képest.