hirdetés

hirdetés

navigáció

fórum
listázás
üzenetek  |< << >> >|

(#201) sorbit_4 válasza Nord72 (#195) üzenetére

Új Válasz Privát 2009-06-05 16:12:28

sorbit_4
(lelkes újonc)

Köszi szépen megvan a megoldás a lassú full HD (mts fájl) lejátszásra!
Az MPC-ben nem volt beállítva a DXVA támogatás. Továbbá a DXVA-t csak a saját beépített codec- jén keresztül támogatja.
Drasztikus változás történt! 8-10% processzor terhelés mellett simán viszi a filmet (a demo mkv-t is).
Mégegyszer köszi szépen! Kapott egy nagy piros pontot a gép.

(#202) Ledfold

Új Válasz Privát 2009-06-06 14:50:39

Ledfold
(lelkes újonc)

Sziasztok!

Abban tudtok-e segteni hogy mi a teendő a következő esetben.
Ugye alapból a proci driver leveszi a frekvenciát ha nincs nagy terhelés a procin.
Ha váltogatok két program között, mondjuk a Photoshop meg az Excell között akkor nagyon lassan rajzolja ki a Photoshopot a gép. Tehát problémát okoz hogy alacsonyabb frekin jár a rendszer ha melózok.
Hogyan tudok ekkor teljesen kiiktatni a frekvencia levételt?
Az akarom hogy ha gyorsan akarok melózni akkor ne legyen késlekedés és frekilevétel. Mi ennek a módja?

(#203) sorbit_4 válasza Ledfold (#202) üzenetére

Új Válasz Privát 2009-06-08 10:29:35

sorbit_4
(lelkes újonc)

Én nem vagyok biztos abban hogy jó az elképzelésed. A processzor driver dinamikusan változtatja a frekvenciát a terhelés függvényében (XP alatt). Ha leveszed a processzor drivert, akkor lényegesen gyorsabb lesz?

(#204) Ledfold válasza sorbit_4 (#203) üzenetére

Új Válasz Privát 2009-06-12 23:23:28

Ledfold
(lelkes újonc)

A reakció idő nő ha lecsökken a procifreki. Nincs folyamatos terhelés, tehát nem fogja visszatenni a magas frekit, de a reakció lassú.
Ezáltal akadályozza gyors programváltást, gyors mozdulatokat.
Ha már felépíti a programot akkor már normálisan melózik, csak ha váltogatok pl. folyamatosan Excell és Photoshop között, akkor a Photoshop-ra váltáskor várni kell. Ez ha nagyon pörgetni akarom akkor lasít. A proci drivert nem akarom levenni, mert amúgy meg nem árt ha fent van. Nem lehet valahogy ideiglenesen letiltani?

(#205) sorbit_4 válasza Ledfold (#204) üzenetére

Új Válasz Privát 2009-06-13 15:32:00

sorbit_4
(lelkes újonc)

Azt nem tudom, hogy le lehet-e tiltani a processzor drivert. Én csak azt írtam, hogy ha egy próba erejéig leszeded (a proc. drivert), akkor nem valószínű, hogy lényeges változás lesz. Annak meg nem sok értelme van, hogy pl. 0.2 sec-onként váltogass a programok között (ott már a képfrissítéshez szükséges Win. adminisztráció is belejátszik).

[ Szerkesztve ]

(#206) Nord72 válasza Ledfold (#204) üzenetére

Új Válasz Privát 2009-06-13 23:44:18

Nord72
(újonc)

Adobe Photoshop CS4® Extended
Accelerated image and 3D model previewing (panning, zooming, rotation) and 3D manipulations to photos, for example mapping an image onto a 3D object.

Ebben már van GPU támogatás, a cpu magokat minimálisan terheli.

So Time Will Tell, and Time's Never wrong, so Time Will Tell, but Time Takes so Long!

(#207) sorbit_4

Új Válasz Privát 2009-06-14 20:59:42

sorbit_4
(lelkes újonc)

Valakinek sikerült SATA (AHCI) módban XP 32 bit alatt a HDD hőmérséletet (smart info) kiiratni valamilyen programmal? Sajnos nálam ez nem megy, pedig több programmal is próbálkoztam (Everest, Hwmonitor, stb.). Érdekes módon a Win7 alatt van smart info, de többnyire az XP-t használom (pl. ott van vírusirtó, így biztonságosabb a netezés, van egy régi program ami nem megy Win7 alatt, stb.).

[ Szerkesztve ]

(#208) Ledfold válasza sorbit_4 (#205) üzenetére

Új Válasz Privát 2009-06-15 13:14:24

Ledfold
(lelkes újonc)

Közben már befejeztem azt a melót aminél váltogatni kellet. Végül is megoldható volt a dolog úgy hogy úgy nyomkodtam a gombokat mintha már megjelent volna a Photoshop rendesen. Így a végén egyszerre végeztünk a géppel. Összeszedte magát, a folyamat közepén és végül is ugyanakkor végzett amikor egyébként is végzett volna. Ha beindult akkor már kicsivel gyorsabbak voltak a reflexei mint az enyémek.... :). Természetesen nem 0.2 seconként váltogattam. Gyors vagyok, de nem ennyire. De a Win adminisztráció azért nagyon megfogta a rendszert.

(#209) Ledfold válasza Nord72 (#206) üzenetére

Új Válasz Privát 2009-06-15 13:33:20

Ledfold
(lelkes újonc)

Nekem a CS4 nem jött be. Érezhetően lassabban működött a Core2-duo-s munkahelyi asztali gépemen mint a CS3. Ezért már inkább visszatértem ahhoz. A notin meg maradtam a CS2-nél. Lehet hogy kicsit idegbetegnek tűnök, de ha meló van akkor nincs időm a gépekre várni...:)

(#210) Nord72

Új Válasz Privát 2009-06-28 06:03:43

Nord72
(újonc)

Találtam még egy megoldást a DXVA-ra ha esetleg vkinél gondot okoz a dolog.
[link]

Itt van OSX-re is GPU támogatás ha vki éppen azt használ a 3515-n.

So Time Will Tell, and Time's Never wrong, so Time Will Tell, but Time Takes so Long!

(#211) bobita89

Új Válasz Privát 2009-07-02 21:49:53

bobita89
(újonc)

Sziasztok!
Ma sikerült beszereznem egy alpenföhn laptop hűtő tálcát, reggel óta van a gép alatt és pozitív véleményem van róla, reggel óta be van kapcsolva a gép és általános használat (wifi, film töltés,honfoglaló) mellett is 41 fok fölé nem ment a cpu hőmérséklete, szerintem 2700Ft-ot megért ez a cucc, vaterán vettem. A western digital wicsi hőmérséklete viszont nem tetszik az előbb felsorolt használat mellett 48 fok, szerintem az elég sok, nem is beszélve arról, hogy a touch pad is ezér meleg szerintem, ami megint csak nagyon zavar.
A ti wincsitek is ilyen meleg?

(#212) krisszke94

Új Válasz Privát 2009-07-04 08:30:10

krisszke94
(újonc)

hellosztok!! én jövőhéten szeretnék venni egy ilyen laptopot. A kérdésem h én vistával szeretném használni(32bites) valaki nem tudja megírni milyen driverek szükségesek hozzá?
jah és aszem veszek bele +1g ramot mert alapból csak 1et adnak hozzá
elég egy link is ahonan le lehet szedni az összeset 1 kis packba

(#213) cAspRo89

Új Válasz Privát 2009-07-04 09:19:38

cAspRo89
(újonc)

Laptop már van, de a googlet nehéz használni...

http://support.ts.fujitsu.com/com/support/linkapplication.html?LNG=EN&ProductID=4042

(#214) krisszke94 válasza cAspRo89 (#213) üzenetére

Új Válasz Privát 2009-07-04 15:01:31

krisszke94
(újonc)

kösz:D

(#215) sorbit_4 válasza bobita89 (#211) üzenetére

Új Válasz Privát 2009-07-08 12:28:59

sorbit_4
(lelkes újonc)

Nálam felmegy 50C° fölé is (igaz csak Win7 alatt tudom a HD hőmérsékletet nézni), de nem aggódom mert a speckó szerint a WD 0-60C°-ig működik.

(#216) cAspRo89

Új Válasz Privát 2009-07-08 12:32:17

cAspRo89
(újonc)

nálam a vinyó sokszor van 50 felett, talán még 60 is. a CPU 80 fok fölé is ment már, és nem szállt el semmi, 95 fokig még jók vagyunk :)

(#217) Plastex

Új Válasz Privát 2009-08-03 00:24:39

Plastex
(újonc)

Üdv!

Tulajdonosa vagyok én is egy ilyen gépnek és lenne pár kérdésem vele kapcsolatban.

1, Az USB csatlakozók mennyire bírják a nyüstölést (teszem azt naponta 5x ki be dugom az egeret) ??

2, A Jack csatlakozók, hogy bírják az intenzív használatot ??
Füllhallgató ki/be
3, Milyen problémákat vet fel ha kicsit huzamosabb ideig megy a gép ?? esetleg 1-2 napot egyhuzamban ?? Árt ez a gépnek valamelyest ??

4, A vinyóm gyakran jár 60 fok körül főleg így a nyári melegben. Okozhat ez bármiféle problémát a közeljövőben ?? Olvastam, hogy egy notebook vinyónak magasabb a hőmérséklete mint az asztali társaiknak. Körülbelül mi az a tartomány amiben normálisnak mondható egy laptop vinyó hőmérséklete ??

5, A procim is megüti a 70fokot aggódnom kéne emiatt?? 50fokon vígan megy netezgetek de ahogy elindítok egy processzorigényesebb programot egyből felugrik 70fokra --> ez helyénvaló ??

(#218) cAspRo89 válasza Plastex (#217) üzenetére

Új Válasz Privát 2009-08-03 06:45:26

cAspRo89
(újonc)

Szia,

1. Az USB csatlakozók bírják eléggé, én is naponta huzogatom ki mind a 3ból a cuccot és dugom be de még semelyikkel nem volt gond. (Április eleje óta van meg a gép)

2.Igazából a JACK csatlakózóval sincs gondom de azt mondjuk én naponta 2szer 3szor huzom ki és dugom be.

3. Nekem eddig a maximum 1 nap volt amíg ment a gép de gond nem volt vele, üvegasztalon volt ugyhogy a hűtéssel nem volt gond. 50-65 fok körül mozgott a proci. Azt szokták mondani hogy árt neki mivel, folyamatosan használja a ventilátorokat de azért akkora élettartalm csökkenést nemhiszem hogy észrevennél.

4. Nekem folyamatosan 60 fok körül mozog :)

5. Egy játék után volt már 80 fokos is a procim. 95ig még jó vagy, ezt már írtam :)

(#219) Plastex

Új Válasz Privát 2009-08-04 17:00:14

Plastex
(újonc)

Felmerült bennem a következő kérdés.

A laptopokban található optikai meghajtóknak átlagban menyi az élettartama ??
Láttam még anno a neten aszem pár hónapja ha egy bizonyos programot / játékot sokszor telepítünk akkor érdemes képfájlt csinálni belőle ezzel is kímélni az olvasót....na de.
Én elég sok dolgot telepítgetek nézek hozok viszek emellett a merevlemez kapacitása is elég csekély ( 160GB ) ha minden gyakran használt játékról képfájlt csinálnék hát elég hamar megtelne a vinyó....
Hasonlóan a normál PC be szánt társaihoz képest menyire jól bírják a gyűrődést ?? Mert a cseréje egy ilyen slim DVD írónak kicsit költségesebb....
Kellene esetleg valamitől tartanom normál használat esetén ??

(#220) Nord72 válasza Plastex (#219) üzenetére

Új Válasz Privát 2009-08-04 17:20:56

Nord72
(újonc)

Mivel ezek tálcásak és nem slot-in -esek igy nem igazán koszolódnak el.
Használat során meg kb annyira vannak megterhelve mint egy azonos kategóriás asztali változat.
Szerintem hamarabb fogod véletlenül letörni a tálcát minthogy magától tönkre menjen.
Nállam az első komolyabb notobookban ami egy 2004-es széria volt még mindig hibátlanul
működik a liteon meghajtó, pedig az nem arról volt hires hogy sokáig birja a gyűrődést.
Ebben meg ugye Hitachi-LG van...
Image file meg igazán arra jó hogy pikk-pakk felpakold a gépre ami csak kell.
De erre meg már ott a 16 GB-s usb sticker, lassan a dvd is felejtős lesz.
Egyébként notebook dvdrw kb 2x drágább mint az asztali.
De még a külső usb2-es drive-ok sem vészesek és egyre olcsóbbak lesznek ahogyan
térhódit a bluray.

(#221) Nord72 válasza Plastex (#219) üzenetére

Új Válasz Privát 2009-08-04 17:26:24

Nord72
(újonc)

Még egy dolog.
Igazán azzal kiméled a drive-ot és a gépet egyaránt, hogy amikor nem használod nem hagysz benne lemezt.
akkus üzemmódban kevesebbet fogyaszt, halkabb és nem melegszik túl sem.

(#222) Plastex

Új Válasz Privát 2009-08-04 18:08:49

Plastex
(újonc)

Remek köszi szépen a segítséget!

(#223) KB-Tomi

Új Válasz Privát 2009-09-06 21:45:13

KB-Tomi
(újonc)

Nekem is ilyen laptopom van. Gyárilag 1.07-es BIOS volt rajta, csak frissítettem, pedig nem volt vele semmi baj, de azt hittem az új jobb lesz. És most már minden bekapcsoláskor bekapcsol a webkamera is, eddig meg csak billentyűkombinációval kapcsoltam be Windows-ban és az úgy jobb volt. Az a baj, hogy frissítéskor nem mentettem le a régi BIOS-t, így nem tudom visszaállítani a régi állapotokat. Kipróbáltam mindegyik letölthető verziót 1.10-től 1.16-ig, de mindegyikkel ezt csinálja. Van erre vmi megoldás, hogy ne kelljen minden indulás után kikapcsolni manuálisan? Mert amúgy nem használom benne. Nem lehet esetleg erre vmi script-et írni a Windowsnak, ha másként nem megoldható?

(#224) KB-Tomi

Új Válasz Privát 2009-09-07 21:34:21

KB-Tomi
(újonc)

Amúgy másnak is bekapcsolt webkamerával indul BIOS frissítés után vagy már eleve gyári BIOS-szal, ha 1.10 vagy újabb van a gépen?

(#225) cAspRo89 válasza KB-Tomi (#224) üzenetére

Új Válasz Privát 2009-09-07 21:50:11

cAspRo89
(újonc)

Nekem rögtön bekapcsolt, első indításnál és azóta is mindig bekapcsol. A bios verizószámát nem néztem még.

(#226) Nord72 válasza KB-Tomi (#224) üzenetére

Új Válasz Privát 2009-09-07 22:34:25

Nord72
(újonc)

Nállam gyári eredeti Bios-al offline indul a kamera, a wlan-t startup-ból inditom (ON).
Én eleve elővigyázatos voltam a bios frissitéssel, nem is kellett, mert igy dinamikusan tudom kezelni a GPU memóriát.
Amikor én vettem az alapvető hibákat már javitották a Bios-ban.

(#227) sorbit_4 válasza KB-Tomi (#224) üzenetére

Új Válasz Privát 2009-09-16 15:49:19

sorbit_4
(lelkes újonc)

Ott valami gond lehet a géppel. Nálam is 1.16 van, de kikapcs/bekapcs között megőrzi az utolsó állapotot. Általában én is kikapcsolva tartom, mert zavar az erős kék LED.

(#228) Mihail1984

Új Válasz Privát 2009-09-19 11:50:59

Mihail1984
(újonc)

Sziasztok, az lenne a kérdésem, hogy érdemes lenne e lecserélni a 3515-ösöm biosát régebbire amiben lehetett állítani a videókari memóriáját? Ha igen akkor szerintetek melyikre? Most 1.16os van rajta.

(#229) Ledfold válasza Mihail1984 (#228) üzenetére

Új Válasz Privát 2009-09-20 10:57:01

Ledfold
(lelkes újonc)

Sziasztok!

Korábban és is gondolkodtam az 1.13 bios visszatevésén hogy állítani tudjam a vga memóriát. Aztán rájöttem hogy nekem totál felesleges. A gépet minimum 2 GB Rammal érdemes használni, akkor meg nem igen okoz gondot ha automatikus a beállítás. Legalábbis én nem használok olyan progit ahol probléma adódna ebből XP alatt. Az 1.16-tal én elégedett vagyok úgyhogy azt használom.

Megvolt az első HD videó prálkozásom. VLC alatt szaggatott mint a fene. Utánnaolvastam itt a fórumban és Nord72 hozzászólásai nagyon hasznosak voltak. Az MPC homecinema alatt silent üzemmódban alig használja a procit és tökéletes a lejátszás. Ezer köszönet.

Üdv.

(#230) Plastex

Új Válasz Privát 2009-09-21 17:57:12

Plastex
(újonc)

Üdv!
Érdeklődnék a 3515ös tulajok körében csepptölti a gép az akksit ?? Esetleg aki huzamosabb ideje használja a gépet egy év fél év stb... aksi kint vagy akksi bent ha hálózatról megy... leirná az ez idő alatti tapasztalatokat az akksiról (menyire árt neki a csepptöltés ha cseptőltős egyáltalán) megköszönném. Örökös téma a fórumokon laptop aksi kint bent..... már teljese tanácstalan vagyok.. őszintén megvallva nem szeretnék 1-2 éven belül aksit venni a gépbe ha nem muszály...

(#231) Ledfold

Új Válasz Privát 2009-09-21 18:58:34

Ledfold
(lelkes újonc)

Sziasztok!
Nekem a HD video hangjával kapcsolatban lenne kérdésem. A kijövő jacket Fejhallgató/SPDIF simán az erősítő digitális bemenetére kötöm? Ahol korábban a DVD 5.1 hangja ment be?
Valamint mit kell akkor a laptopon beállítani? Hagyni kell fejhallgatón, és 6CHra állítani? Vagy hogyan? Hogy adja ki a digitális jelet az SPDIFre? Nem látom a realtec paneljén hogy SPDIF-et be lehetne állítani kimenetnek. Ill egyáltalán jó az SPDIF az erősítő digitális RCA bemenetére?

Remélem kellőképp sokat kérdeztem.
Ha valaki tudja a válaszokat légyszi segítsen.

Előre is kösz.
Üdv.

[ Szerkesztve ]

(#232) Nord72 válasza Ledfold (#231) üzenetére

Új Válasz Privát 2009-09-22 16:10:15

Nord72
(újonc)

Hi,

Ez egy jó kérdés, mert a jack kimenet stereo (tehát 3 ponton van bekötve) a koax digitális kimenetnek viszont csak 2 vezetékre van szüksége (adat+árnyékolás).
Ha létezik jack-rca koaxiális kábel akkor ez végülis megoldható.
A Realtek multimédiás kezelőfelület MIXER menüjében le kell venni a némitást az spdif out-ról
és az Audio I/O menüben a DIGITAL-nál van egy beállitás ikon ott be kell kapcsolni az spdif-et és a hozzá tartozó mintavételi frekvenciát (pl. DA 96 kHz) - lásd a képen.
Nállam annyival szerencsésebb a helyzet hogy a digitális keverőmön van spdif I/O és azt én simán össze tudom kötni rca-rca -val az erősitőre.

(#233) Ledfold válasza Nord72 (#232) üzenetére

Új Válasz Privát 2009-09-24 07:38:47

Ledfold
(lelkes újonc)

Hy!

Leírom tapasztalataim hátha valaki hasonlóra adja a fejét. Először simán megpróbáltam JACK-RCA átalakítóval az erősítő digitális bemenetére kötni a laptop SPDIF kimenetét. Gondoltam jó lesz, hiszen az asztali DVD digitális kimenete is oda ment és működött.
Na ez nem jött be. Utánaolvasgattam és kiderült hogy a kis kéziszörnyünk az SPDIF-et optikai kimeneten adja le. Tehát vettem egy TOSLINK optikai kábelt. Egyik vége bement az erősítő optikai bemenetére, a másik végére tenni kellett egy kis átalakítót amivel bedugható lett a laptop JACK SPDIF kimenetébe. (#232) Nord72 írta és képpel jelezte hogy hol kell bekapcsolva lennie az SPDIF-nek. Bekapcsoltam az SPDIFet és az erősítőn is engedélyezni kellet az optikai bemenetet és láss csodát egyszercsak megszólalt.
Ez akkor működik.

A képet ugye a laptop DVI kimenetén viszem át az LCD TV HDMI bemenetére. Ehhez egy DVI-HDMI átlakító kábel kellett. Most van kép is hang is.
Most már csak a kép finomhangolása van hátra. Nekem túl kontrasztos és túl színes. Nekem a parasztvakítós színek meg kontrasztok nem jönnek be. Maradjunk a természetesebbnél... Az ATI panelen végzett módosítások a desktop színeit módosították ugyan, de a filmmel nem történt semmi. Valamint a TV-n fent és lent 2-3 cm fekete csík van, emiatt a kép kissé össze van nyomva. Ezekkel ha lesz időm a hétvégén elszöszmötölök. Csak be lehet állítani valahogy szoftverből is, hogy ne kelljen a TV beállításain matatni.

Szép napot! :-)

(#234) KB-Tomi

Új Válasz Privát 2009-09-27 22:58:11

KB-Tomi
(újonc)

sorbit_4!

Az alatt, hogy bekapcsolt kamerával indul 1.16 BIOS alatt, azt értettem, hogy első bekapcsoláskor készenlétben indul a kamera (kék LED világít). Első bekapcsolást úgy értem, hogy nincs benne akksi, csak adapterrel megy, kikapcsolás után lenyomom az áramot, majd amikor újra vissza. Amúgy ha kikapcsolom és nem nyomom le az áramot, majd újra bekapcsolom, akkor megjegyezve az előző beállítást (ami mondjuk kikapcsolt kamera volt), akkor nem fog világítani a LED. Így is problémás még a gép?

(#235) Bergo válasza Nord72 (#226) üzenetére

Új Válasz Privát 2009-10-03 01:04:15

Bergo
(újonc)

Üdv! Nekem lenne egy nagy problémám a wlan-nal :(
A biosba enabled-re van állitva de az FN-F1-re nem világit a lámpa és nincs is bekapcsolva a wlan. Meg sem jelennek a wlan hálózatok egyértelmüen. Müködik az FN mert a némitás a hangerő a kamera stb müködik és az F1 is mert beadja a sugót ami azt írja a problémára hogy billentyüparancsal be tudom kapcsolni. De hiába az FN-F1 nem történik semmi :( az eszközkezelőbe ott a hardver és az illesztőprogija is megvan. Azt írja használatra kész. Miért nem tudom bekapcsolni akkor??? Légyszi segitsetek. Köszi! bergovecz@freemail.hu címre vagy ide a fórumba várom a segitségetek. Köszönöm!

(#236) Nord72 válasza Bergo (#235) üzenetére

Új Válasz Privát 2009-10-03 10:52:42

Nord72
(újonc)

Keress rá : WisWBSet.exe

Rakd be a start menü - inditópult -ba és inditáskor be fogod tudni kapcsolni a wlan-t.

Mindez megoldható 'msconfig' -al is.

(#237) Bergo válasza Nord72 (#236) üzenetére

Új Válasz Privát 2009-10-03 11:27:16

Bergo
(újonc)

Sikerült! 1000 köszönet érte. Nem tudom miért így kellett megoldaniuk ezt de a lényeg hogy sikerült és minden jó a laptopon :D Volt már laptopom nem is egy de csak ezen találkoztam ilyesmivel. Köszi mégegyszer! :D

(#238) sorbit_4 válasza KB-Tomi (#234) üzenetére

Új Válasz Privát 2009-10-09 16:26:27

sorbit_4
(lelkes újonc)

Nos én nem így használom a gépet, ezért nem jött nálam elő. Az akksit csak otthon veszem ki, akkor viszont az adapter állandóan be van dugva (230V-ba is). Az általad leírt esetben valóban bekapcsolva jön be a kamera, bár ezt én nüansz dolognak tartom.

(#239) sorbit_4

Új Válasz Privát 2009-10-09 16:31:31

sorbit_4
(lelkes újonc)

Sziasztok!
Lenne egy kérdésem: használta már valaki a gép eSATA portját. Vettem egy külső USB/eSATA csatlakozós külső HDD-t. Van SATA adatkábelem (egy alaplaphoz adták), de nem tudom bedugni az eSATA nyílásba. Ehhez külön kábel kell?
Az USB-ről megy a HDD, de állítólag az eSATA sokkal gyorsabb.

(#240) sorbit_4 válasza sorbit_4 (#239) üzenetére

Új Válasz Privát 2009-10-09 17:12:53

sorbit_4
(lelkes újonc)

Közben rájöttem. Ide eSATA-eSATA csatlakozóju kábel kell, nekem meg belső SATA-m van.

(#241) cAspRo89 válasza sorbit_4 (#240) üzenetére

Új Válasz Privát 2009-10-09 18:01:22

cAspRo89
(újonc)

Azért ezt jó tudni!:) Én köszönöm, mostmár ezt is tudom!

(#242) Bergo válasza sorbit_4 (#240) üzenetére

Új Válasz Privát 2009-10-09 21:02:31

Bergo
(újonc)

köszi akkor ezt már tudni fogom ha használni akarom :D de gondolom attól még kelleni fog külső áramforrás ugye? Bár erre a 230GBra sokminden ráfér

(#243) Nord72 válasza sorbit_4 (#240) üzenetére

Új Válasz Privát 2009-10-09 22:02:56

Nord72
(újonc)

Ez valóban hasznos info, én is tervezek a közeljövőben egy 1 TB-s külső vinyót.
Milyen sávszélességet produkál eSATA-n (irás/olvasás) ?
A boot opciónál az új BIOS-ban amit használsz van bootolási lehetőség eSATA-ról ?
Holnap újrainditásnál megnézem a régiben van-e...

(#244) Ledfold válasza Nord72 (#243) üzenetére

Új Válasz Privát 2009-10-11 11:11:52

Ledfold
(lelkes újonc)

Én időnként használom a régi asztali gépbe való SATA vinyómat (Samsung 250 GB 7200 ford/mp) egy kis külső dobozban eSATA-ként. Természetesen van neki saját tápegysége meg kapcsolója. Egy olcsó Acutake dobozban van. 3800 Ft. Nagyon gyors, szerintem kihozza azt amit a vinyó tud. Konkrétan még nem mértem le, de szerintem nem is fogom. :-). A belső notebook vinyónál sokkal gyorsabb az tuti, de ez el is várható.
Egy bajom van, hogy ha megy a külső vinyó nagyon berezgeti a házát és az asztalt. Egy mély, idegesítő búgó hang jelentkezik. Amúgy ez a bootolás téma engem is érdekelni kezdett, de még nem próbáltam ki. Az 1.16 BIOS-ban nincs olyan hogy eSATA boot, csak olyan hogy USB HD nem tudom ezzel működik-e. Valaki próbálta már?
Bár zavarna ha búgna nekem itt folyamatosan. Valahova lehet el kéne süllyesztenem. :-)
A belső vinyóval nekem csak az az egy bajom, hogy munka közben időnként lassúnak tűnik. Egy gyors adathordozóval nagyon virgonc lenne ez a kis gép.

üdv.

(#245) Nord72 válasza Ledfold (#244) üzenetére

Új Válasz Privát 2009-10-11 12:13:55

Nord72
(újonc)

Akkor lehet a hálózaton keresztüli megosztás backup vinyóról zajtalanabb megoldás lenne, persze ehez kell egy másik pc + ndraft v. gigabit.
Az nDraft egyébként elég komoly átvitelre képes (300 Mbit+).

Talán idővel érdemes lesz majd lecserélni a wlan kártyát egy ndraft-esre :)

(#246) Bergo

Új Válasz Privát 2009-10-11 18:08:43

Bergo
(újonc)

Üdv!
Még egy kérdésem lenne lehet erre is tudja valaki kapásból a választ csak én nem :D A pc-men xp van amin be lehet kapásból állitani hogy ami épp a hangszorókon szól azt vegye fel. Na most ezt a vistán nem tudom hol van de már halálra kerestem és nem találom. Rögzitő eszközöknél csak a mikrofont találtam meg egy sztereo keverőt amit engedélyeztettem is de semmi :( köszi a válaszokat :R

(#247) Nord72 válasza Bergo (#246) üzenetére

Új Válasz Privát 2009-10-12 01:01:51

Nord72
(újonc)

[Sound Recorder (free)]

[ Szerkesztve ]

(#248) Bergo válasza Nord72 (#247) üzenetére

Új Válasz Privát 2009-10-12 22:00:41

Bergo
(újonc)

Köszi!

És azt is tod hogy a procinak mennyi az ideális hőfoka? Mert nekem 50az alap terhelésnél meg felmegy 62re is!

(#249) cAspRo89 válasza Bergo (#248) üzenetére

Új Válasz Privát 2009-10-12 22:12:07

cAspRo89
(újonc)

Ha vissza olvasol kicsit már sokat beszéltünk erről, 95 fokig jó vagy. 60 fokkal még semmi gond nincs.

(#250) Bergo

Új Válasz Privát 2009-10-13 21:37:39

Bergo
(újonc)

Üdv! Az én laptopomba QL60as 1.9es proci van és 62est teljes nevén AMD Athlon 64 X2 QL62 est szeretnék beletenni. Tud valaki eladó ilyen procit? És újonnan mennyibe fájna nekem egy ilyen? Ha valaki tudja hol lehet beszerezni dobjon egy linket legyen olyan kedves :D Köszi!

navigáció

fórum
listázás
üzenetek  |< << >> >|

hirdetés