Hirdetés

2016. május 26., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Metalfan


Metalfan
(senior tag)

Nem eszek ott, mer' messze van :D

"A parasztvakítás fényereje ezek szerint nem állandó, a retina idővel hozzászokik az ingerhez és erősebb stimulust igényel." by Totalcar

(#2) zoo8800


zoo8800
(PH! kedvence)

Nagyon sok "legjobb" török étterem van. :))
A Star Kebab se rossz, az a Nyugatinál van, a Ruttkay színház mellett.

Egy kis zene ->> https://www.youtube.com/watch?v=j1q4-tzMI28

(#3) Keldor papa


Keldor papa
(PH! félisten)

Imádom a török (és közel-keleti) konyhát! :C

"A legtöbb GeForce felhasználó ezért fél a G-Sync-től, mert a Samsung és az LG nincs mögötte..." by you know who :D

(#4) Vakegérke


Vakegérke
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Még soha nem ettem török, kínai, japán, stb kaját.
No kérem, valaki elmondaná, hogy mi a jó benne? Kérdem ezt azért, mert nekem nem bejövős a birka- kecskehús.

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#5) Dany007 válasza Vakegérke (#4) üzenetére


Dany007
(PH! kedvence)

Hát nemtom, de szerintem néha érdemes kipróbálni valami újat is.
Na nem mintha az itthoni ételek nem lennének elég változatosak,de szerintem 20-30 év alatt az ember kipróbált már minden létező kaját minden létező formában... vagy majdnem.
Szal nem rossz néha új ízeket, más kultúrák ízvilágát is kipróbálni.
Aztán még az is lehet, hogy ízleni fog, elvégre az adott kultúrában nem véletlenül lett népszerű az adott kaja. Pl a szecsuáni csirke vagy a kebab stb... Nekem pl ez a kettő nagyon bejön. Mindegyik jó fűszeres, csípős, ahogy a magyar kaják is. Oh, és a mexikói, na hát az mégegy kedvencem...
Bár tény, hogy tavaly voltam Tunéziában, és az ottani kaja igaz finom volt meg minden, de az ízesítés és fűszerezés nagyon messze van a hazaitól.
A lényeg, hogy bőven lehet találni nagyon jó kajákat a külföldi kultúrákban is.

Szóval, ha még sose próbáltad, akkor honnan tudod, hogy nem jó? :) Próbáld ki, aztán meglátod. Nem muszáj egyből étterembe menni. Lehet kapni pl fagyasztott kebabot, egy kis fűszeres krumplival nagyon jó ebédre vagy akár vacsorára is. Tudom, tudom fagyasztott meg minden, de attól még jó az :) Meg próbának bőven megteszi.

(#6) Vakegérke válasza Dany007 (#5) üzenetére


Vakegérke
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nyitott vagyok mindenre úgy a zenében, mint a szexben, meg persze a kajában. ;)

Egyszer majdnem ettem kínai kaját, de amikor meghallottam, hogy mennyiért mérik, lelohadt a lelkesedésem. Azóta lehet, hogy olcsóbb, de nem próbálkoztam.
A mexikói közel áll az izlésemhez, hiszen szeretem a csípős dolgokat, meg a kukoricát is. Autentikus kaja idáig kimaradt.

Ezt a fagyasztott kebab izét hol lehet kapni? Van a közelben Interspar, és CBA is. Próbálkozzak náluk?

Visszatérve eredeti kérdésemhez: mitől jó a török kaja?

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#7) Dany007 válasza Vakegérke (#6) üzenetére


Dany007
(PH! kedvence)

Kínait 'kipróbálni' ki lehet ilyen gyorsbüfékben is. Itt nálunk kb 600 forintért adnak csípős szecsuánit barnatésztával, de olyan adagot, hogy alig bírom megenni. És ez nem közhely, mert az itthoni ebédből rendszeresen 2 tányérral eszek, hogy elég legyen... meg is látszik...
Szal az kb 6-700 forint és a minősége ugyan nincs olyan, mint egy igazi étteremé, de kipróbálásra tökéletes. Aztán ha valakinek megtetszik sz ízvilág, akkor már érdemes elmenni egy igazi kínaiba ínyenckedni :)

Mi ezt a kebabot asszem a lidülben vettük, az van közel. De az Intersparban biztos lehet kapni, CBA-ban nem vagyok 100%, de ott is sok az ilyen fagyasztott árú. Egyszer érdemes kipróbálni.

Asszem a kebab pl török (?) , hát az finom... :) Olyasmi mint az igazi magyaros fasírozott, persze elnyújtva (formája), de mégis kicsit más a fűszerezése, olyan kis csípős, égetős, de mégis finom, érződik a hús íze is. Amúgy mást nemismerek amit töröknek lehetne mondani... =/
Annyira nem hajhászom én se a külföldi kaját, de ha épp úgyvagy akkor eszek 1-1 külföldit is.

(#8) Vakegérke válasza Dany007 (#7) üzenetére


Vakegérke
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ahaaa... Szóval a kebab olyasmi, mint a scsevabcsicsa. Azt már flamóztam, fincsi volt.

Köszi az infot, letámadom az Interspart kebabért. :K

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#9) bullseye


bullseye
(PH! addikt)

régen a ferenc körúti metrótól kb. 10 méterre az árkádok alatt volt egy görög változat, igazi (azaz nem nyesedék, zsíros, szemét) pulykahússal, és hihetetlen jó öntettel. Állítólag már nem az eredeti e hely, de még mindíg az egyik legjobb a városban...

"Micsoda nyűg" by Rest (FA Brotherhood) │ Szarkazmus valószínűsége: 70%

(#10) Vakegérke válasza bullseye (#9) üzenetére


Vakegérke
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Érdekes ez az "eredeti" dolog.
Anno igyekezett teret nyerni a hamburger. Óriási plakátokon, posztereken mutogatták, hogy kell benne lenni hagymának, salátának, meg a fittyfene se tudja minek. Akkor még minden benne is volt, és puffancsban kaptam, amely cirka másfélszer akkora, mint egy zsömle.

McDonald's-ék találták ki? Úgy tudom, hogy igen. Alig bírtam megenni, akkora volt. Ja, és paradicsom karika is volt benne, meg mustár, forgalmazótól függően retek is.

Pár hónapja beszédültem a telepen lakozó McDonald's-ba. Mondom hamburgert kérek, meg sült krumplit, elvitelre. Kis krumpli, vagy nagy? Sokat kérek. Szóval nagy. 680 Forint lesz. Fizettem.
Le a kalappal a gyorsaság előtt, hamar a kezemben volt a papírzacsi. Gyanús volt a súlya, de csak itthon jöttem rá igazából, hogy átvertek.
Puffancs óne, gyermek tenyérnyi akármiben kornyadozott egy vékony húspogácsa. Fűszerezés nulla, és bár valami gaz volt rajta, nem nyújtott élvezetet. A "nagy" sültkrumpli pedig fél maréknyit jelent a McDonald's szerint.
Nem vagyok nagyétkű, mégis éhen maradtam.

Ellenpélda.
A dolgozómtól "pár méterre" van egy bódé. 425 Forintért békebeli hambucit kapok, melós dolog egyszerre betermelni.

Egyszer voltam McDonald's-ban, csókoltatom őket, menjenek a francba! Soha többé nem kérek belőlük.

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#11) Dany007 válasza Vakegérke (#8) üzenetére


Dany007
(PH! kedvence)

Igen, az! :D Anyám szokta így nevezni, de nem hittem volna, hogy ez egy köztudott elnevezés =) háh ! :)

(#12) bullseye válasza Vakegérke (#10) üzenetére


bullseye
(PH! addikt)

hamburger szerintem nem McD találmány... és náluk a burger mindíg annyi volt, hogy két szelet pillezsömle, egy szelet hús, némi mustár/kecsöp. A sokminden az a Big Mac...

régi békebeli hambuger, csalamádéval, az nagyon jó tud lenni, sőt régi szlovák valami tatarska salad, vagy tatraska saladdal, isteni volt. netes ételrendeléssel még mindíg akad ilyen bőven, csak sajnos nem 420-ért.

"Micsoda nyűg" by Rest (FA Brotherhood) │ Szarkazmus valószínűsége: 70%

Copyright © 2000-2016 PROHARDVER Informatikai Kft.